Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Wymien bezpiecznik nr 35 (30A) w tablicy bezpiecznikow po lewej stronie deski. Gdyby nie pomoglo, sprawdz kabel masowy gniazda, pod tapicerka lewa bagaznika.kroket1985 napisał(a):nie działa mi ... dodatkowe wyprowadzenie +12V (np na sprzęt audio)
kroket1985 napisał(a):nie działa mi lampka oświetlenia bagażnika ...
jak podszedłem do tego z miernikiem okazało sie że po zamknieciu klapy na lampkę nie podawane jest napięcie (i to jest oczywiście OK) ale po otwarciu klapy podawane jest napiecie 0,6V zamiast 12V
wie ktoś może o co chodzi? może to być jakis mikrostyk?
mik napisał(a):W zamku jest sprezyna pewnie jakas czy cus co mozna by nasmarowac, ale niestety nie wiem jak sie do tego dobrac.
mik napisał(a):pytanie jak sie dobrac do tej oski. Zadnej srubki ani zapadki nie widac. Na forum niestety nie znalazlem. Wszystkie pozostale kroki mam juz za soba.
leon_2003 napisał(a):Ostatnio gdy tylna klapa była w górze nacisnąłem przez przypadek pilot centralnego zamka. Zaraz później oczywiście otworzyłem auto. Efekt był taki, że po zamknięciu klapy, nie mogłem jej otworzyć. Próbowałem kluczykiem i nic. Podnosząc Skę do góry nie reagował. Po przejechaniu kilku km dolegliwość ustąpiła.
Bieniek napisał(a):wiec nie zamarzl raczej
robi723 napisał(a):przemsi, jak możesz to podeślij mi też ten patent , Axee,ale chodzi o to ,że czasami ten plastik wypada z tej metalowej części i nie otworzę klapy z kluczyka , a tym bardziej z pilota.
micman79 napisał(a):Tylko jak ściągnąc plastik wewnątrzy klapy bagaznika
Martinus1985 napisał(a):Odgrzebie kotleta.
Mi również nie świeci lampka w bagażniku - bezpiecznik dobry, żarówka sprawna, po otwarciu klapy do tej lampki nie dochodzi prąd. Myślicie że to ten zamek ? ? ?
Ps. Jak mogę sprawdzić czy u mnie jest kontrolka otwartej klapy bagażnikaTo zależy od wersji czy może rocznika
Proszę o pomoc.
Martinus1985 napisał(a):Rozumiem że jak zrobię test zegarów przez Vag i nie zaświecie się ta kontrolka to nie mam takiego bajeru ? ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości