Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mirczas napisał(a):Takie dodatkowe zabezpieczenie. Ja mam zaślepiony tylko wężyk i jest gitara.
Marcin_TDI napisał(a):Ja już powoli odchodzę od zaślepiania go - lepiej raz na jakiś czas wyjąć go i przeczyścić wraz z kolektorem
ok wporządku. Tylko czemu to ma służyć?Marcin_TDI napisał(a):dokładnie tak jak sławek pisze
po zaslepieniu czy jak jest odślepiony?Marcin_TDI napisał(a):minues jest jeszcze to że auto się wolnij nagrzewa.
Mirczas napisał(a):Marcin_TDI napisał/a:
dokładnie tak jak sławek pisze
ok wporządku. Tylko czemu to ma służyć?
Mirczas napisał(a):Marcin_TDI napisał/a:
minues jest jeszcze to że auto się wolnij nagrzewa.
po zaslepieniu czy jak jest odślepiony?
monika-ski napisał(a):Czyli jeśli ja mam zaślepiony i blaszką dolot i śrubką wężyk to źle?? Mam wężyk odblokować??
z tym się nie zgodzę. U mnie po trasie jak śmigałem przy -18 to temperatura spadała na wskaźniku. po odetkaniu nie działo się tak - poważnie. Myślałem że to też nie ma aż takiego wpływu ale jednak ma.sławek napisał(a):A co do dłuższego nagrzewania w zimie- to jest to praktycznie niezauważalne
pakuu1 napisał(a):YaZoo, To jeszcze jak mozesz dopisz ceny i bedzie gitara
zaślepiony EGR -> brak syfu w kolektorze dolotowymKlikoś napisał(a):ale ile zalet, jak się zastanawiacie zdejmijcie sobie kolektor dolotowy![]()
jacek85 napisał(a):Od jakichs dwoch miesiecy autko zaczelo mi delikatnie przerywać podczas dodania gazu w zakresie obrotow wg wzkazan obtotomirza 1750-2300. Dodaje gazu i po ok sekundzie jest szarpniecie, dopiero wtedy autko zaczyna jechac. Podczas wizyty u Rogala i hamowaniu autka pojawilo sie delikatne zalamanie momentu i mocy wlasnie w wyzej wymienionyh obrotach Rogal powiedzial ze moze to być N75. Do tego od jakiegos tygodnia zaczalem podczas przyspieszania slyszec charakterystyczne dmuchanie w kabienie z okolicy nadmuchu na szybe, czyli mniej wiecej gdzies w tym polozeniu gdzie znajduje sie turbina. Co to moze byc ze autko przerywa i slychac te dmuchajace powietrze??
DOLEK napisał(a):Po ostatnim udanym spociku zajrzałem pod maskę i zobaczyłem wyciek oleju pod ERG. Wygląda to tak jak na zdjęciu
[url=http://images29.fotosik.pl/210/762ecf4864bb01cam.jpg]Obrazek[/URL]
Bardzo proszę o poradę czy coś z tym trzeba robić czy tak ma być.
Pozdrawiam.
butcherDG napisał(a):Barth, jak programowo odłączyć egr w ARL u?
florek napisał(a):Mam ten sam objaw, czy EGR w tym stanie się wymienia całego czy można tylko jakieś uszczelki.
Sony napisał(a):Sammael, zawsze można ew. zaślepić dziadostwo i też zapanuje czystość
Sony napisał(a):Widzę, że dopisałeś hehe, ja taką blaszkę sam dorabiałem sobie
Ma tak z 2-3mm właśnie, więc myślę że będzie okSammael napisał(a):Mam nadzieję, że odpowiednio gruba - bo z czasem spaliny mogą Ci ją po prostu "strawić".
Niestety będzie się dłużej troszkę grzał, ale z tego co wyczytałem w innym temacie masz dodatkowe świece do podgrzewania płynu, więc nawet na Twoim miejscu bym się nie zastanawiałflorek napisał(a): czy w zimę bez EGR nie będzie on się dłużej grzał a w trasie nie będzie spadać temperatura silnika
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości