Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
erol napisał(a):Myślę, że gdyby któraś świeca nie działała to świeciłby się chceck engine.
Kozak napisał(a):nie prawda
bartek_wm napisał(a):bo jest jakoś tak, że się świece w wyższych temp nie zał. .
Sammael napisał(a):bartek_wm napisał(a):bo jest jakoś tak, że się świece w wyższych temp nie zał. .
to zapal bez nichzimny silnik to zimny silnik
Tomas1980 napisał(a):Popieram przedmówcę. Ja miesiąc temu wymieniałem komplet, bo 3 świece miałem padnięte (trudniejsze odpalanie z rana), no i autko nic nie sygnalizowało o walnietych świecach.
orlen napisał(a):wojtekk, czy slyszysz charakterystyczne cykniecie przekaznika świec chwile po wlaczeniu zaplonu? Sprawdz przekaznik nr 109
viewtopic.php?t=10879
dawidprv napisał(a):Dzisiaj sprawdzałem w garażu (+15 stopni) i przekaźnik nie cykał, wiec chyba znalazłem powód. Jak by był walnięty bezpiecznik od świec to przekaźnik by cykał? I gdzie w ogóle ten bezpiecznik znajdę? Da rade jeszcze jakoś sprawdzić przekaźnik? Żeby na darmo kasy nie wydawać.
wit3k napisał(a):Ja już się poddaje bo kminie i pupa wołowa...
Co dzień wchodzę do garażu co prawda temp.jaka tam panuje to ok -2C max,tak więc świece powinny choć na chwile pogrzać a gdy przekręce kluczyk to kontrolka świec gasi się od razu z pozostałymi i nie ma charakterystycznego "CYK".Dodam że świece wymieniałem nie jakie 3 tygodnie temu kiedy to okazało się że 3na4 są spalone...
Auto odpala normalnie raz puści bąka niebieskiego raz nie.
Jakieś sugestie?
wit3k napisał(a):Jakieś sugestie?
konstant napisał(a):wit3k napisał(a):Ja już się poddaje bo kminie i pupa wołowa...
Co dzień wchodzę do garażu co prawda temp.jaka tam panuje to ok -2C max,tak więc świece powinny choć na chwile pogrzać a gdy przekręce kluczyk to kontrolka świec gasi się od razu z pozostałymi i nie ma charakterystycznego "CYK".Dodam że świece wymieniałem nie jakie 3 tygodnie temu kiedy to okazało się że 3na4 są spalone...
Auto odpala normalnie raz puści bąka niebieskiego raz nie.
Jakieś sugestie?
Jesli auto odpala ci normalnie to w czym problem?
W VAGU mozna wydluzyc czas grzania, u mnie pomoglo troche bo auto meczy(ło) sie przy odpalaniu.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości