Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
RadekD napisał(a):Witam!
Pozdczas jazdy słychać z okolic silnika odgłos zwiększający częstotliwość wraz ze wzrostem prędkości obrotowej (na "luzie" słychać go najlepiej). W serwisie powiedzieli, że to popychacze hydrauliczne i najlepiej wymieniać od razu 8 sztuk. Koszt usługi 657zł. Co Wy na to?
leemarvin napisał(a):Teoretycznie powinny być dobre, ale zastanawiająca jest cena, skoro nówki INA kosztują 60zł sztuka, a tu za 16zł
leemarvin napisał(a):Teoretycznie powinny być dobre, ale zastanawiająca jest cena, skoro nówki INA kosztują 60zł sztuka, a tu za 16zł
Witam widze żę jesteś z okolic więc w Kamionku jest koleś który robi wtryski i pompowtryski znajomy robi tam pompki z ciężarówek i jeżdza wiec może się znapapaleo napisał(a):A powiedzcie mi czy przeciętny mechanik da sobie z tym rade mam na myśli pompowtryski czy trzeba je regulować po takim zabiegu czy lepiej od razu uderzyć do Aligatora.
T/J napisał(a):Jest tak.Piszecie o środkach do oleju o których ja nie wspominam.Podałem link do konkretnego specyfiku i ten a nie inny polecam.Wypróbowane na kilku TDI VW .Ja go wlełem wg szczegółowej instrukcji na 200km przed wymianą oleju.Głośna praca popychaczy hydraulicznych po uruchomieniu zimnego silnika ustąpiła we wszystkich tych silnikach.Jeden miał 130tyś przebiegu a pozostałe ponad 200tyś.po przejechaniu w pierwszym nie całe 100km a pozostałych około 200km.
Wy nie podaliście jak do tej pory żadnego argumentu dlaczego nie prócz tego że nie bo nie.
Stereotyp propagandowy.Traktujecie wszystkie te dodatki do oleju jednakowo a to błąd. Technologia się tak zmienia szybko czego nikt z was nie dostrzega.
kolo-74 napisał(a):INA ROUVILLE dla tych części ,i przypuszczalne ceny,pozdrawiam.
jędrek napisał(a):Witam
Mam pytanko czy szklanki INA nr.420 0022 00 będą pasowały do leosia 2003 R silnik ASV
[ Dodano: 28 Marzec 2011, 10:55 ]
Mam pytanko czy przy wymianie popychaczy w silniku ASV jest konieczne rozpinanie rozrządu.Pytam bo mechanik stwierdził że nie jest to konieczne a nie chciałbym zeby spieprzył bo w tym tygodniu mam wyjazd i nie chciałbym by rozkraczł mi się leoś w drodze
[ Dodano: 29 Marzec 2011, 08:48 ]
szklanki wymienione ale ku ździwieniu pali trochę więcej.Czy one muszą się ułozyć i wróci wszystko do normy?Fakt poszedł juz letni felunek ale i tak pali troszkę więcej niz w poprzednim sezonie.Czy to jest normalne?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości