Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
spokojnie, z osadami poczekajmy na wyjasnienia
leem napisał(a):elemenateur napisał(a):600001300 to zestaw firmy LUK do BTB - zwróćcie Panowie na niego uwagę
Co Ty pie*&^%$$#szDlaczego wprowadzasz ludzi w błąd
![]()
Specyfikacja zestawu sprzęgła 600 0013 00
[url=http://img717.imageshack.us/img717/7914/beztytuupym.png]Obrazek[/URL]
Uploaded with ImageShack.us
Do wszystkich forumowiczy:
Sprawdzajcie przed zakupem w katalogach co zamawiacie bo widzę że niektórzy ludzi chcą was nabić w butelkęa tego bardzo nie lubie
Do moderatorów. Proszę żeby nie czyścić tych ostatnich postówNiech zostanie dla potomnych
elemenateur napisał(a):Po prostu mój katalog z IC oparty na tecdocu zawiera błąd
leem napisał(a):elemenateur napisał(a):Po prostu mój katalog z IC oparty na tecdocu zawiera błąd
Nie zawiera błędu bo też w nim sprawdzałem ...
A do moich obowiązków forumowych nie należy sprawdzanie czy robisz ludzi w balona
Nię będę wdawał się więcej w dyskusje z tobą elemenateur, bo nie chce upaść do twoje poziomu...
elemenateur napisał(a):pojadę do firmy, zrobię Ci wrzutę i wkleje na forum, starczy Ci młodziku?
leem napisał(a):elemenateur napisał(a):pojadę do firmy, zrobię Ci wrzutę i wkleje na forum, starczy Ci młodziku?
ale chyba wcześniej zrobisz korektę w paitncie![]()
![]()
elemenateur napisał(a):
Agin, nie tak dawno miałem przyjemność rozmowy z Twoim klientem, który nabył od Ciebie amorki a gdy postanowił je zwrócić nie odbierałeś od niego telefonu![]()
![]()
![]()
elemenateur napisał(a):
Agin , u CIebie jak napisałem wyżej - wygląda to inaczej. Dla Administracji np Rutka lub Tonnego udostępnie nawet xywkę lub telefon forumowicza o którym mówię bo widzę że nie każdego funkcyjnego stać na obiektywizm i to czego się wymaga - chłodnego podejścia do sytuacji - Leem. O Tobie mowa.
agin napisał(a):elemenateur napisał(a):
Agin, nie tak dawno miałem przyjemność rozmowy z Twoim klientem, który nabył od Ciebie amorki a gdy postanowił je zwrócić nie odbierałeś od niego telefonu![]()
![]()
![]()
o.O to bardzo ciekawe, nazwijmy rzeczy po imieniu gość nazywa się Kacper O.
i teraz tak bo jesteś w dużym błędzie
Kacper dzwoni do mnie na początku tygodnia czy mam bilsteiny b6, szczęki hamulcowe i łącznik do jego auta bmw e.., powiedziałem mu jaka cena itd.
odpowiedział, że się zastanowi.. w piątek zadzwonił do mnie, że je chce i że zależy mu na czasie więc prosi mnie o wysyłkę pobraniową i to ekspresem, ok bez problemu wcześniej brał u mnie hamulce, więc mu zaufałem, wysłałem pobraniem i ekspresem z samego rana w sobotę.
w sobotę wieczorem dostałem wiadomość "wysłałeś mi te części?", odpowiedziałem, że tak z samego rana tak jak prosił jest pobraniowa i ekspresem,
a on na to, że już nie chcę amorów i że ma znajomego na poczcie to oni sobie otworzą paczkę i wyciągnie szczęki i łącznik i mi za to zrobi przelew.
Nie zgodziłem się na taką możliwość, bo jaką mam gwarancje, że mi zrobi przelew? żadnej!
odpisałem mu, że umawialiśmy się inaczej, wysyłałem priorytetowo i pobraniowo itd. że teraz będę ponosił koszty podwójnie przesyłki..
w poniedziałek napisałem mu sms-a co zadecydował
on odp. "jak to co, nie przyjąłem paczki"
a więc odpowiedziałem mu "ok, spoko, fajnie, że jestem teraz stratny za przesyłkę"
on odpowiedział "takie ryzyko handlu internetowego"
spoko luzik, 50zł na przesyłkę co tam... nie raz człowiek jest stratny.. gryzł mnie w tej sprawie inny problem nie miałem możliwości zwrotu tych amorów do hurtowni/producenta..
dlatego też wystawiałem je nawet na LeonClubie
w związku z całą sprawą... postanowiłem, że zadzwonię i ostrzegę adamkammz jaki jest Kacper O.
na drugi dzień pewnie po interwencji adamka, Kacper do mnie dzwonił lecz nie miałem ochoty z nim rozmawiać, bo po co marnować sobie czas? i tak już byłem stratny na przesyłkę 50zł oraz zostałem z towarem dość nietypowym, bo bmw jest wyposażone w napęd 4x4, więc towar nie jest zbyt często poszukiwany.
Rozmawiałem w międzyczasie z kilkoma osobami z forum o tym przypadku, jedna z nich powiedziała mi tylko jedno "mam nadzieję, że ktoś gościowi kiedyś wyślę cegłę z napisem "ryzyko handlu internetowego"" .
Jeśli chodzi o dowody to proszę bardzo trzymam wszystkie wiadomości sms, oraz mam potwierdzenia z poczty o nadaniu oraz o nieodebraniu paczki łącznie na opiewającą kwotę pobrania przesyłki. Jeśli potrzeba mogę zeskanować przedstawić na forum.elemenateur napisał(a):
Agin , u CIebie jak napisałem wyżej - wygląda to inaczej. Dla Administracji np Rutka lub Tonnego udostępnie nawet xywkę lub telefon forumowicza o którym mówię bo widzę że nie każdego funkcyjnego stać na obiektywizm i to czego się wymaga - chłodnego podejścia do sytuacji - Leem. O Tobie mowa.
tak jak napisałem powyżej, gość nie zapłacił ani złotówki za towar, to ja byłem stratny i Ty mówisz mi, że jak kiedy stwierdził "takie ryzyko handlu internetowego", to ja miałem go jeszcze odebrać i polemizować? no proszę Cię...
W związku z zarzuconymi oszczerstwami w moją w stronę i rzuceniem mojej osoby/działalności w złym świetle, niezgodnym z rzeczywistością, przez który mogę stracić klientów a co za tym idzie dobra materialne, mam prawo domagać się przeprosin z wyjaśnieniem z Pańskiej strony w tym temacie.
Zgodnie z kodeksem ma Pan na to 14 dni, jeśli nie zostaną poczynione kroki wnoszę sprawę do sądu a obiecuję, że wtedy o same przeprosiny nie będę walczył.
Proszę o nie usuwanie tej wiadomości ( do czasu wyjaśnienia ), każda wiadomość w tej sprawie została "zrzutowana" i jest zapisana w plikach. <ma Pan prawo to wiedzieć>
Jest to wiadomość oficjalna.
elemenateur napisał(a):
mówimy o innym Twoim kliencie, Kacpera nie poznałem, rozmawiałem z inną osobą.
Jeszcze raz chciałbym przeprosić wszystkich forumowiczów za wprowadzenie w błąd.Chciałem pomóc i podać Wam numer alternatywnego sprzęgła do Sachsa w lepszej cenie. Wyszło jak wyszło, błąd nastąpił nie na skutek mojej złej woli(by sprzedać coś co nie pasuje a póżniej powiedzieć klientowi papa) tylko ze względu na pomyłkę w katalogu. Ci co mnie poznali wiedzą że zawsze uczciwie doprowadzam do końca wszystkie swoje transakcje.
agin napisał(a):elemenateur napisał(a):
mówimy o innym Twoim kliencie, Kacpera nie poznałem, rozmawiałem z inną osobą.
Jeszcze raz chciałbym przeprosić wszystkich forumowiczów za wprowadzenie w błąd.Chciałem pomóc i podać Wam numer alternatywnego sprzęgła do Sachsa w lepszej cenie. Wyszło jak wyszło, błąd nastąpił nie na skutek mojej złej woli(by sprzedać coś co nie pasuje a póżniej powiedzieć klientowi papa) tylko ze względu na pomyłkę w katalogu. Ci co mnie poznali wiedzą że zawsze uczciwie doprowadzam do końca wszystkie swoje transakcje.
skoro tak, to bardzo chętnie przeczytam kto chciał mi zwrócić towar... bo to dla mnie coś nowego
nie przypominam sobie takiej sytuacji...
a więc idąc za ciosem, oskarżając kogoś nazywaj rzeczy po imieniu, kto, kiedy i dlaczego
jeśli moderator chce wydzielić wiadomości do osobnego wątku to OK, proszę bardzo.
W tym temacie zostały użyte oszczerstwa wobec mojej osoby i proszę o wyjaśnienie całej sprawy na jawnym forum z wglądem dla wszystkich forumowiczów.
Do czasu wyjaśnienia sprawy, proszę o nie usuwanie wiadomości.
elemenateur napisał(a):
Wiadomość PW od osoby o której piszemy wyżej mam do dyspozycji administracji.
Adi napisał(a):sytuacja dotyczy mnie i nie przypominam sobie, żebym wyrażał zgodę na powoływanie się na mnie w jakichś sporach pomiędzy wami, dzwoniłem do elementaura, żeby dowiedzieć się czy on nie ma amorów na tył, bo agin nie odbierał koma przez dwa dni, a potem jak już się odezwał do mnie to się okazało się że wstrzymano zamowienia na ten towar i tyle. Póki co zastanawiam się czy oddać przód Aginowi czy dokupić B6 na tył i tyle w temacie, a na przyszłość nie życzę sobie powoływania się na mnie, mimo że nie zostałem wymieniony z nicka, bo jako klient nie interesują mnie prywatne wycieczki tylko rzetelna i fachowa obsługa. pozdro
Adi
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość