Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
PiterEL napisał(a):A zły styl jazdy to co masz na myśli ?
i to są święte słowaMarcin_TDI napisał(a):metal jak jest duża temp to zwiększa Swoją objętość i niestety na stole może być super a po pałowaniu będą się przycinać.
Sowa napisał(a):Takie przeładowanie przy 2.0-2.5 tys.obr. to wina zapieczonych łopatek, N75 czy zaślepionego EGR??
w Rzeszowie u swojego mechanikaPiterEL napisał(a):U siebie tzn
Mirczas napisał(a):Bardzo często czyszczenie pomaga na chwilę.
w sumie pikuś. To tylko 2 razy tyle.florek napisał(a):ja jestem przeciwnikiem regeneracji turbo, regeneracja pełna 900-1000zł a nowe turbo na zamówienie GARETA - 1800zł z uszczelkami
florek napisał(a):ja jeszcze nie kupiłem, regenerowałem turbo podobno na org. ale ile w tym prawdy to tylko mechanik wie. To jakie turbo kupować jak nie Gareta?. ASO sprzedaję właśnie takiej firmy.
a dlaczego nie kupiłeś nowejflorek napisał(a):regenerowałem turbo
Mirczas napisał(a):Niestety muszę stwierdzić że Sammi ma rację.
no to -Sammael napisał(a):Ale niestety, że akurat ja? czy że nie ma zestawów naprawczych?
Sammael napisał(a):Jedyne zastawy naprawcze to chińczyki. Ewentualnie regeneracją nazywa się też przełożenie serca z jakiejś zdrowej używanej turbiny (oryginalnej) do Twojej muszli
florek napisał(a):to jeśli regenerują na chińczykach to po co regenerować?
Sammael napisał(a):florek napisał(a):to jeśli regenerują na chińczykach to po co regenerować?
żeby zarobić?
To tak jakbyś pytał po co sprzedaje się produkty adldas (L w środku) skoro jest adidas.
Sammael napisał(a):A mówi się na forum o regeneracji? Mówi się o czyszczeniu zmiennej geometrii a to diametralna różnica.
DarX86 napisał(a):PiterEL, a sprawdzałeś czy sztanga chodzi w pełnym zakresie? bo u mnie to też kierownice turbo lekko chodziły a okazało się że grucha ma w sobie już tyle brudu że to ona się przycinała i nie pozwalała sztandze na skok w pełnym zakresie.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość