Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
florek napisał(a):
to lepiej z ARL FMIC kupić i będzie lepiej, nawet używany.
LoozaQ napisał(a):DanielFM napisał(a):z całkiem przyzwoitą ceną
Czyli??
DanielFM napisał(a):O tym, że FMIC jest najlepszą opcją wiem doskonale, ale również wiadomo ile z tym rzężby. Dla kogoś kto celuje powiedzmy do ok 170KM taki IC spełni swoją role lepiej niż seryjny, jest prosty w montażu i nie odstrasza kolankami i rurkami przy ewent sprzedaży auta-i o to mi głównie chodziło w wypowiedzi.
Nastar napisał(a):FMIC.pl
mam tez asv 2002 r i mam rurke taka jak w aukcji, jakaś niezła rzeźba u Ciebiezgrzyt napisał(a):Pytanie czy moja wersja miała to jakoś inaczej rozwiązane? (ASV, rok 2002, seria)
Ohapara napisał(a):mam tez asv 2002 r i mam rurke taka jak w aukcji, jakaś niezła rzeźba u Ciebie
DanielFM napisał(a):florek napisał(a):
to lepiej z ARL FMIC kupić i będzie lepiej, nawet używany.
O tym, że FMIC jest najlepszą opcją wiem doskonale, ale również wiadomo ile z tym rzężby. Dla kogoś kto celuje powiedzmy do ok 170KM taki IC spełni swoją role lepiej niż seryjny, jest prosty w montażu i nie odstrasza kolankami i rurkami przy ewent sprzedaży auta-i o to mi głównie chodziło w wypowiedzi.
Odnośnie FMIC z ARL przy montażu np do ASV też sprawa nie jest ani taka prosta ani tania, bo p&p nie pasuje. Już lepiej kupić wg. mnie IC jednostronny ala BPX i się wpiąć w oryginalne orurowanie.
leem napisał(a):Mam leona+chip+216. Dobrze by było wstawic mu fmic. Czy wstawienie samego fmica, kawalek rury kwasowki i polaczenie z seryjnymi rurami to dobry pomysl? Bo z tego co widze to kazdy z tymi rurami idzie do samego konca do kolektora i do turbiny. Chodzi tu o zbyt długa droge i zwiazanym z tym lag? Podlaczenie sie pod seryjne orurowanie wyszlo by tanio, ale czy dobrze? Planowana moc to 160-170KM
Kilka osób roniło tak jak mówisz. Jak najbardziej można wpiąć się w seryjne rurki, chodź efekt będzie dużo słabszy niż byś to zrobił do końca z kwasówki
kumi5 napisał(a):Siemanko,
pojawił mi się następujący problem:
ułamał, od szczypnął kawałek IC ;( przy róże wlotu i musze zmienić cały IC. na chwilę obecną przykręcony jest 3 blachowkrętami ale przez to musze jeździć do 3 obr. ;(
mój pojazd to Leon 2003 1,9 TDI ARL 150km z wgraną mapą na 186km i teraz nie wiem co robić:
- czy jest sens wymiany na większy ?
- Podobno trzeba ustawiać mapę od początku oraz turbo późno wstaje ?!
- Czy po zamontowaniu większego IC moc się podniesie ?
co robić ? ;(
damianos89 napisał(a):Bo wydaje mi się, że np ten cooler nie podejdzie bo jest na opaski a nie na szybkozłączki i nie wiem jak średnice?
damianos89 napisał(a):64 mm a od ASZ 85 mm, zawsze to więcej
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości