A dla reszty życzę wytrwałej walki z ich klekotami
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kornat napisał(a):Dobra kto mi wymieni wszystkie możliwości grzania świec przez ułamek sekundy przy -20?
cycuś napisał(a):wystarczy tylko rozwiercić ten zaworek? z oznaczeniem V? a jakbym odpiął wężyk przed filtrem i w to miejsce zastosował butelkę z wężykiem i ropą i zobaczył jak odpali? czy to da znak na to aby usunąć ten zaworek? jeśli mi odpali bez żadnego problemu.
cycuś napisał(a):Auto ogólnie jest ok:) tylko to odpalanie mnie irytuje heh. Wiesz może czemu w zbiorniku nie moge wymontować tej złączki powrotnej żeby wymontować i rozwiercić ten zaworek wymontowałem te zabezpieczenia jedno wyszło a to a ni drgnie od powrotu :/nie chce szarpać żeby nie urwać tej złączki:/
untaztood napisał(a):Zawór warto rozwiercić. Spadło mi spalanie rzędu 1.5L na 100km.
wiechec89 napisał(a):Witam.
Czy to normalne, że w silniku 2.0 TDI BMM PD kontrolka świec pali się tylko 3 sekundy przy mrozie -20,5'C? ( świece 5V) Odpala za pierwszym razem tylko, że przez 3-4 sek trochę nierówno chodzi (wina świec?).
untaztood napisał(a):Tym co źle odpala po zimnej nocy polecam zobaczyć zdjęcie, jakie dziś rano zrobiłem - http://img62.imageshack.us/i/imagejrlz.jpg/W nocy było -16. To teraz sobie wyobraźcie sobie co się dzieje poniżej -20.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość