Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Szukałem ale nic konkretnego o naprawieniu tego nie ma, jedynie znalazłem takie coś, ktoś próbował według tej instrukcji?
Witam, jeśli ktoś uszkodził sobie felerny sterownik 6Q0909605 poprzez odczytywanie błędów vagiem albo innym tego typu programem to da się go naprawić (odblokować) za pomocą programu Vag EEPROMER Programmer 1.18 oraz kabla którym łączymy się z samochodem poprzez złącze diagnostyczne.
Program który nie uszkadza sterownika poduszek to VCDS-Lite!
1. Uruchamiamy Vag eepromer programmer
2. Podpinamy kabel i przekręcamy stacyjke
3. Naciskamy AIRBAG / Read EEprom
3a. Teraz powinien nam zczytać eeprom z naszego sterownika. Jeśli wyskoczy błąd wyłączamy zapłon i przekręcamy kluczyk od nowa. Do skutku aż sczyta eeprom na dysk komputera.
3b. Kiedy sczyta eeprom naciskamy guzik "Clear Crashdata & DTC"
3c. Kiedy to zrobimy możemy zapisać sobie nasz naprawiony wsad do sterownika na dysk komputera.
4. Żeby zapisać do pamięci sterownika naciskamy Airbag / Write EEprom.
4a. Może znowu wyskoczyć błąd przy łączeniu więc powtarzamy czynności ze stacyjką.
5. Po wgraniu kontrolka poduszek nam zgaśnie i po kłopocie
Wszystko działa i brak błędów
mówiłem. Przecież też swego czasu jak mi wywaliło błąd pojechałem do jednego magika i nie dał rady.krysbi90 napisał(a):ehhh... metoda z forum.vwgolf.pl nie działa... wywala error lipnego połączenia. Próbowałem co najmniej 30razy i nic. Także zostaje naprawa albo wymiana na inny...
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość