Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
oczkolek napisał(a):
Jeżeli się nie mylę to chyba tak samo jak wkładki.
Rozmontować, odkurzaczem wyciągnąć z filtra wszystkie paprochy, kupić zestaw psiknąć czyściwem w sprayu, po dziesięciu minutach wyprać w Ludwiku (powtarzam najlepszy do tego jest Ludwik a nie inne płyny) w ciepłej wodzie (nie gorącej), wypłukać ciepłą wodą, wysuszyć, zamontować w aucie.
A chyba jeszcze jakimś (odpowiednim, jest w zestawie czyśzczącym) olejkiem psiknąć przed zamontowaniem.
To chyba wsio, no chyba, że się mylę.
da3 napisał(a):mam pytanie czy autko bylo hamowane na jakies innej hamowni celem potwierdzenia tych przyrostow bo przyznam ze sa imponujace??
i mam drugie pytanie na zdjeciach nie widac za dobrze ale czy to nie jest czasem stozek ktory z przodu jest zamkniety takim chromowanym kolkiem a jesli tak to czy nie lepiej bylo skierowac rure na bok stozka niz na przod ktory jak mniema jest zamkniety??
AUTO-LIDER napisał(a):NIGDY W LUDWIKUbo się bawełna "sfilcuje" i niestety taki filtr nadaje sie do kosza, bo nawet po naolejeniu, otworki siatki bawełnianej stają się na tyle duże, że przepuszczają duże średnicą zanieczyszczenia.
AUTO-LIDER napisał(a):Co do przyrostów, to wychodzą takie tylko w tym silniu, przeciętnie nie przekraczają po dolocie 5-10% momentu i 5%mocy, bądź poprawa jest znaczna ale w określonym "wąskim" zakresie obrotów, co też zalezy od konstrukci i oczekiwań klienta.
olin napisał(a):kurde Saszi piekna robota, az mi gul chodzi ze u mnie nie ma sensu robic tego przy v8 gadalem z Autolider i zyskal bym prawie nic
peka2003 napisał(a):barth, w to nie wątpie, ale i koszt to nie 500 zł ale bliżej 20 złych... + ok. godziny przy samochodzie (nie wymaga to zadnych specjalnych umiejetnosci ani narzedzi)
Pośpiech napisał(a):mw1978, czujnik temperatury to chyba dodatkowy gadżet.
Ale sam jestem ciekawy co z tym wężem co odchodzi z wlewu oleju do filtra powietrza ...
b0g0b0jny napisał(a):Ta gumowa rurka po lewej to jest odpowietrzenie
Pośpiech napisał(a):Jak zapodasz sobie do tego jeszcze program do dojdzie kolejne parę kucyków i niutków (tego jednak nikt jeszcze u nas nie testował).
saszi napisał(a):Pośpiech napisał(a):Jak zapodasz sobie do tego jeszcze program do dojdzie kolejne parę kucyków i niutków (tego jednak nikt jeszcze u nas nie testował).
i tu sie mylisz drogi kolego
Ale tam byl 1.6 8v SNbarth napisał(a):Fawor, Bartek z SN dla dobra narodu sprawdzal ile wytrzyma silnik w golfie 1.6 Uśmiech...
barth napisał(a):Fawor, Bartek z SN dla dobra narodu sprawdzal ile wytrzyma silnik w golfie 1.6
Bylo o tym na starym wspolnym forum tuning.plFawor napisał(a):Mozna prosic jakies wiecej info, bo forum SN mam przejzane raczej dokładnie, a nic o tego typu ekspeymentach nie znalazłem Rolling Eyes
saszi napisał(a):Ali tak bylo ale bylem robic jeszcze raz ale okazalo sie to zbednetyle tylko ze teraz mam sprawna przpustnice
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości