Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Dokladnie tak jest. Silniki nie roznia sie niczym poza osprzetem - turbo i IC w 150 masz FMIC.barth napisał(a):po 2002 roku 150 od 130 różnią sie tylko turbiną i intercoolerem- pod względem mechanicznym , wizualne róznice to chyba znasz . Za okolo 4 tys zmienisz turbine ( na nową ) oraz IC i zrobisz dobry program na okolo 190KM
Nie ma roznicy tyle, ze samym softem ze 150 nie otrzymasz 200 KM - by przekroczyc magiczne 200 KM potrzeba wymienic jeszcze walek Grundlera - bezposrednim importerem na Polske jest firma CompSportarczi napisał(a):czy lepiej wytrzyma ok 200 KM
arczi napisał(a):Zainteresowal mnie model top sport 150 KM ale nie ma ich tak duzo, pytam wiec czy brac np. leona 130 KM
arczi napisał(a):a np. sprzeglo, zawieszenie czy hamulce maja takie same czy TS juz bardziej pod sport podchodzi? Nie jest fabrycznie obnizony itp?
Skrzynka piwa na nastepnym zlociearczi napisał(a):Musze przejsc jakis "chrzest" Wink
arczi napisał(a):zostaje teraz namierzyc leona i dokonac zakupu. Wiekszosc czasu jestem we Woszech a tutaj znalezc samochod z drugiej reki nie jest tak latwo jak u nas.
Skotniol napisał(a):Czy 130PD w innych krajach były wypuszczane w wersji TS/FR odrazu
leoTDI napisał(a):koledzy nie mają racji do końca. 150-tka ma lepsze (czytaj: wytrzymalsze) materiały w konstrukcji silnika.
mm.max napisał(a):leoTDI napisał(a):koledzy nie mają racji do końca. 150-tka ma lepsze (czytaj: wytrzymalsze) materiały w konstrukcji silnika.
![]()
![]()
![]()
O rany myslalem ze takie cherezje opowiadają tylko na naszym ulubionym forum 4x4.....
Skąd masz takie informacje czy to jest informacja obiegowa zasłyszana gdzieś czy może rozbierałeś takie silniki i masz porównanie oraz znasz numery katalogowe częsci?
Pewnie nie ....... wiec ustalmy ze Twojego postu nie było .....
leoTDI napisał(a):kolego,
te informacje pochodzą z niemieckiej strony o silnikach VW. Były tam opisane rożnice pomiędzy silnikiem 130 a 150. Mowa była o różnicach w materiałach. Jak odnajdę to zapodam link...i wówwczaa to ja zrobię
Skotniol napisał(a):jeszcze w nawiazaniu do tematu , czy pokrywa silnika w 130PD powinna miec napis TDI i analogicznie 150PD TDIPytam poniewaz ogladałem tą 130PD i napisy sa koloru srebrnego .
adamtower napisał(a):Buzi dupci chłopaki.![]()
Temat wyjaśniny
. PEACE
Skotniol napisał(a):czy pokrywa silnika w 130PD powinna miec napis TDI i analogicznie 150PD TDI Pytam poniewaz ogladałem tą 130PD i napisy sa koloru srebrnego
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości