Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
florek napisał(a):Sprawa licznika - puknij go mocniej .
TreQburG napisał(a):AyE!
VAG wskazówkę dyga aż miło![]()
misiekN21 napisał(a):Witam mam Leon 1.9Tdi 2001r 110kM i ostatnio stwierdziłem że dość długo się grzeje. Dzisiaj rano zapiłem go i zostawiłem go na biegu jałowym przez ok.15-17 min. po jakiś 5min. zaczęła temperatura iść prawie pod 70C i po chwili spadła do 60C ,i dolny wąż od termostatu był zimny ale ten górny wąż który idzie od podgrzewacza do chłodnicy robił się ciepły .Przez ten cały okres co chodził to osiągnął troszkę więcej niż 60C. I mam pytanie czy to normalne? ,i jak to wygląda u was. A i kilka dniu temu wymieniłem mu świece w podgrzewaczu . Pozdrawiam
florek, chyba u Ciebie. Skąd Ty bierzesz swoje dziwne teorie i czemu ludzi w błąd ciągle wprowadzaszflorek napisał(a):to normalne w Dieslu
florek napisał(a):tu macie wszystko o temacie viewtopic.php?f=43&t=7341&hilit=termostat
florek napisał(a):przy tych temperaturach jest okey. U mnie też się grzeje tak ok. 6-8km teraz.
florek napisał(a):również normalny objaw, szczególnie na krótkich odcinkach gdzie auto nie ma szans aby dobrze się nagrzać.
Może nie mam wiedzy takiej jak Ty, ale nie pierwszy raz jakieś wydumki widzę Twojego autorstwa na forum.florek napisał(a):jocker, jak nie masz wiedzy to się nie wypowiadaj. Diesla jak dobrze nie nagrzejesz to przy ustawieniu temperatury powyżej 20c temperatura będzie spadać. Powiem więcej przy dobrych mrozach, po nagrzanym silnika i ustawieniu 30c również temperatura po jakimś czasie zacznie spadać.
florek napisał(a):dla przykładu po 8km osiąga tobie 90c a ty po 10 stajesz pod sklepem to nie będzie tobie trzymać temperatury bo to nie benzyniak
EGR masz?seb_jag ARL napisał(a):krótkich odcinkach?florek, tak jak napisałem - auto zagrzało się do 90 stopni, stałem pod sklepem kilka minut i temp spadła do 70 - stałem, nigdzie nie jechałem
seb_jag ARL napisał(a):a w pudełku ORI co znajdę - Wahlera ?:)
blachy napisał(a):Teraz w leonie mam podobnie. Dzisiaj po 20km jazdy zatrzymałem się i po 5 minutach postoju wskazówka zaczęła lecieć w dół. Na dworze -14
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość