Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mi się wydaje że jak naciskasz pedał hamulca płyn hamulcowy wypycha tłoczek następnie odpuszczasz pedał tłoczek powinien się cofnąć ale tego nie robi. Problem może być w samej pompie lub po drodze (regulator siły hamowania, zacisk lub przewody)Penny1 napisał(a):Czy myślicie, że może być tak , że jest coś nie tak z pompą hamulcową i daje na prawy przód większe ciśnienie w momencie hamowania ?
pokaż mi coś takiego w tolku.WhiteBoy napisał(a):regulator siły hamowania,
Penny1 napisał(a):Z tym rzucaniem tyłu przy mocnym depnięciu w hebel jest taka ciekawa rzecz : odpalam samochód , rozpędzam się , pierwsze gwałtowne hamowanie i rzuci go ( tyłem w lewo ) , znowu od razu rozpęd, od razu następne depnięcie i rzuca , ale już trzecie i kolejne gwałtowne heblowanie jedno po drugim bez zarzucania i bierze równo . Potem jakis odcinek dłuższy bez hamowania mocnego i jak przyhebluje znowu to sie powtarza cykl. To jest reguła , zawsze pierwsze , no może jeszcze tylko drugie depnięcie (jedno po drugim ) i jest zarzucenie. To na sliskim ( bo na suchym czuć jedynie znoszenie w prawo )
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości