Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Lezz napisał(a):W drodze powrotnej włączyły się kontrolki ABS i poduszek. Będę musiał się tym zająć po świętach.
Z tego co się orientuję to aku powinien się podładować w trakcie jazdy - to raczej coś z ładowaniem (alternator).
Sony napisał(a):Tracer2, czyli do wymiany cały napinacz paska wieloklinowego mógłby być - http://sklep.gawex.com.pl/product.php?id_product=16 - dobrze myślę ?
Nr części: 038903315C, w ASO prawie 500zł :/
Slavek24 napisał(a):piter557, może napięcie na akumulatorze a nie ładowanie sprawdziłeś, na zgaszonym wiadome że mniejsze (coś ciut ponad 12 powinno być) bo przecież alternator nie ładuje, jak odpalisz powinno być w okolicach 13.8. A ta kontrolka od ładowania tylko Ci mignie czasem czy jak już się włączy to się pali cały czas? Najlepiej byłoby wychwycić ten moment jak zaczyna Ci świrować i wtedy sprawdzić napięcie albo po prostu jechać do jakiegoś znajomego mechanika i on Ci już tam znajdzie w czym problem.
Potwierdzam u mnie też z jakieś 2 tygodnie temu zaczęły się problemy ze sprzęgiełkiem alternatora - kontrolka zaczęła migać co parę sekund i towarzyszył temu dziwny odgłos spod maski, po paru minutach ustało ale na drugi dzień podjechałem do znajomego mechanika - szybka diagnoza że sprzęgiełko zaczyna wysiadać -zamówiłem nowe, wymiana z 15 minut i po problemie
marcin7x5 napisał(a):Do wymiany sprzęgiełko alternatora. Tzn koło pasowe ze sprzęgiełkiem.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości