Dzwoniłeś do ASO VW Gładysz ?dygus napisał(a):Ja go chyba zmówię w ASO w Tarnowie za 320zl tylko najgorsze jest to że czekania 10 dni roboczych.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Dzwoniłeś do ASO VW Gładysz ?dygus napisał(a):Ja go chyba zmówię w ASO w Tarnowie za 320zl tylko najgorsze jest to że czekania 10 dni roboczych.
kobzyr napisał(a):matelec zaloguj grupe 007 i wgraj na vaglog. Nie jestem pewien o jakiej wartosci piszesz:... 2 kolumna licząc czas to bedzie temperatura paliwa
jeszcze jest parę rzeczy do sprawdzenia, dygus walczy z tematem jeszcze.Piter_ napisał(a):No to lipa... miałem nadzieję, że się coś wyjaśni. Teraz zostaje nam chyba tylko zmiana map u tunera.
Nitze trochę tu ludzi się oszukało.... takze chyba zwycięzca jest jedenNitze napisał(a):Po prostu trafilo mi sie do naprawy autko z taka usterka i trzeba bylo troche poszukac...
Nitze napisał(a):Sprawa banalna!
Na 88 pinie w ECU silnika ma byc zasilanie (X).
Zielono czarny przewod ktory idzie po drodze przez zlacze 14 pinowe ( adokladnie pin 10ty) za lewa lampa obok akumulatora.
Dalej wchodzi do skrzynki bezpiecznikowej do bezpiecznika 37 (5A) na samym dole.
Zasilanie tego bezpiecznika to szyna X
Krotko mowiac po wlaczeniu zaplonu ma tam byc + 12V a w momencie krecenia silnikiem zanika.
Nie macie na nim (pin 88) zasilania.
Zrobcie go, odnadzcie i swiece wtedy beda grzaly tyle ile Wam pokazuje VAG(S) 12 blok 2 pole pomiaru...
dygus to nie ten bezpiecznik. W slocie 37 nie masz bezpiecznika. Licząc od góry wdół jest to siódmy slot w środkowym rzędzie (na duże bezpieczniki)dygus napisał(a):Myślę że rozwiązałeś problem wielu ludzi.
U mnie spraw wygląda tak na bezpieczniku 12V:
http://w440.wrzuta.pl/obraz/9s55Iu85M96 ... 37_1.9_arl
Na pinie 10 w złączce T14a brak prądu:
http://w440.wrzuta.pl/obraz/25T5elvNZCs ... _34_1_9arl
Mamy prawdopodobnie winowajce. U mnie bezpiecznik 37 to bezpiecznik 15A a ma być 5V. Bezpiecznik 29 ma być 10 A a u mnie ktoś zamontował 15A. Może tak zostać czy zmienić na takie jakie mają być?
Co proponujecie poprowadzić osobny przewód od bezpiecznika 37 do wtyczki obok akumulatora?? Bo do tego starego zielono czarnego ciężko sie bedzie dobrać. Bo to na nim pewnie gdzieś jest przerwa.
tak, to jest 5A bezpiecznik na jednej linii stacyjka(+) do pinu 88 ECU.dygus napisał(a):kobzyr jesteś pewny ze nie ten.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości