Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Axee napisał(a):Piotrekwawa, sprawdz bezpieczniki 20 i 21, wyciagnij wlacznik swiatel (pokretlo ustaw na 0, wcisnij pokretlo i przekrec w prawo, pociag za pokretlo, wylacznik powinien sie wysunac, odlacz wiazke), znajdz numery stykow w kostce, powinny byc na wylaczniku zaznaczone (odbicie lustrzane w kostce), zewrzyj w kostce 1 (Xr) z 4 (56), jesli swiatla mijania swieca uszkodzony jest wlacznik, jesli nie swieca zewrzyj 15 (30) z 4 (56) jesli swiatla mijania swieca uszkodzony jest najprawdopodobniej przekaznik odciazajacy X, jest on na pozycji 2 w tablicy przekaznikow pod kierownica, ma oznaczenie 100 na grzbiecie. Mozliwe rowniez uszkodzenie stacyjki sterujacej przekaznikiem X.
bodzio232 napisał(a):z golfa IV pasuje i działa
tomFR napisał(a):witam.
Dzisiaj też po raz pierwszy spotkał mnie ten sam problem. nie mogłem załączyć świateł mijania.
Kilka razy musiałem przekręcić przełącznik aż w końcu się włączyły.
Tydzień temu założyłem Ledy do podświetlenia rejestracji i żadnego błędu nie pokazuje na wskaźnikach.
Może mieć to coś wspólnego z dzisiejsza awarią?
tomFR napisał(a):witam.
Dzisiaj też po raz pierwszy spotkał mnie ten sam problem. nie mogłem załączyć świateł mijania.
Kilka razy musiałem przekręcić przełącznik aż w końcu się włączyły.
Tydzień temu założyłem Ledy do podświetlenia rejestracji i żadnego błędu nie pokazuje na wskaźnikach.
Może mieć to coś wspólnego z dzisiejsza awarią?
dreadlook napisał(a):Od anglika pasuje na pewno. Ale lepiej podzwoń po szrotach i kup od Golfa IV. Wczoraj kupiłem za 60zł (demontuje się tylko ramkę, która jest wokół i pasuje jak ulał).
tomFR napisał(a):Witam i dzięki za informacje
Kupiłem kompletny przełącznik od anglika za 60 zł z wysyłką.
http://allegro.pl/wlacznik-swiatel-seat ... 08978.html
Pewnie dojdzie w tygodniu. Mam nadzieje ze styki od świateł mijania nie są nadpalone.
Sprzedający daje gwarancje rozruchową to zawsze można odesłać jak będzie coś nie tak
Tracer2 napisał(a):Pomiędzy włącznikiem świateł a bezpiecznikami jest przełącznik przy kierownicy... i na tej trasie bądż w nim szukał bym przerwy.
MrZeppy napisał(a):Cześć wszystkim.
Postaram się to opisać po kolei, a więc.. wczoraj wieczorem wymieniłem w Leonie radio samochodowe (JVC), jeździłem nim jeszcze w nocy więc wszystko było okej. Na następny dzień czyli dziś wybierałem się na przejażdżkę a że bylo już ciemno to zauważyłem, że nie świecą mi światła mijania (wszystkie inne działają, włącznie ze stopem i kierunkami). Za jakąś godzinę odpalam auto jeszcze raz a tu nie działa radio..teraz ani świateł mijania, ani radia..
Bezpieczniki od świateł mijania (20, 21) są okej, żarówki były spalone ale po założeniu nowej też nie świeci..
Nie wiem czy to ma znaczenie ale dziś kolega odpalał swoje auto od mojego bo padł mu akumulator.
Jakieś sugestie, co może być przyczyną?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość