Witam! Posiadam Leona '02 1.9 TDI ASV. Mam go niecałe pół roku. Uważam że silnik w nim chodzi dość twardo jakby coś klapało a podczas jazdy w kabinie słychać cykanie przyspieszające względem obrotów. Dodam że silnik ma moc, spalanie odpowiednie jest tylko jeden problem. A mianowicie po odpaleniu przy temp ok 0 stopni silnik jakieś 5 sekund chodzi jakby odpalił na 3 gary. Świece nowe, kąt idealny.
Czy ten dzwięk może być związany z problemem odpalnia? Tu filmik pracy silnika:
Co do palenia na 3 gary podejrzewam, że przycina się któryś wtrysk. Znajomy ma podobnie, ma to miejsce najczęściej kiedy jest wyjątkowo niska temperatura na zewnątrz oraz kiedy przekroczy te 2000obr na zimnym silniku silniku znowu zaczyna "pyrkać" i kopcić, ponoć ma to jakiś związek z gęstością oleju. Co do cykania to stawiałbym na szklanki. Choć nie wykluczam, że drugi objaw może mieć związek również ze szklankami bo jest on nawet bardziej prawdopodobny niż ten pierwszy
Jak dla mnie to szklanki, i przy zwiększaniu prędkosci obrotowej silnika jest większa częstotliwość. Przynajmniej u mnie ten dzwięk był niemal identyczny jak u ciebie na filmiku, i po wymianie szklanek chodzi jak powinien.
Witam Pisze gdyż mam podobne problemy a mianowicie. Mam u siebie silniczek ASV po sofcie na 160KM i 317Nm z wtryskami BOSCH 216 i turbo z ASZ. Soft z korektą robiony w Compsporcie. W czwartek wymieniłem szklanki na oryginał INA. Ale do rzeczy... Po dłuższym postoju i teraz jak sa temperatury ok -10 albo więcej przy odpalaniu odpala mi za pierwszym jednak dość często zdarza się ze po odpaleniu jakby na ktoryms garku nie chodził... bo silnik trzesie się i po odpaleniu puści z tyłu sporego dyma... Po chwili wyrównuje obroty. Jednak dosyć długo słychać takie klepanie jak u lukero-madnes. Mysle ze dźwięk jest podobny. Myslalem ze wymiana szklanek załatwi sprawę ale pomyliłem się. Może szybciej trochę to większe klepaniu cichnie pochodzące od szklanek ale dalej ma taki klepiący dźwięk. Świece zarowe grzeją wszystkie... Akumlator może nie jest za super ale odpala za pierwszym razem tylko trochę może ma już slaby prąd. Nie wiem czemu nie równo pracuje i czemu puszcza takiego baka... Gdzie szukac przyczyny. Wtryski nowe były po regeneracji na nowych oryginalnych końsówkach BOSCHa od usera COWBOY z forum VW. Proszę pomóżcie... Przejechane mam już 201000 i jest to raczej faktyczny przebieg.
Seat EXEO 2.0 TDI CR 170KM CAHA wersja FR - jest obecnie
Seat LEON 1M 1.9 TDI ASV+BOSCH 216+Turbo ASZ+Eibach Pro Kit+Tomason TN4 157 KM / 348 Nm Powered by BARTPOL/KINGSOFT - był ale sentyment pozostał
też mam że jak postoi dłużej lub jest duży mróz to przez chwilę zatrzęsie może być to spowodowane nie grzaniem świeczki którejś.A układałeś szklanki po wymianie według instrukcji?
SZEFUNCIO Był CZRNY LEON ASV CompSport 143,5KM/303Nm Jest Alfa Romeo 159 Tune Up 185 KM/393NM
Hmmm według jakiej instrukcji ? Mechanik mi wymieniał i po wymianie auto odpalił i auto chodziło na wolnych obrotach jakieś mnie więcej 20 min... Świeczki sprawdzałem i grzały...
Seat EXEO 2.0 TDI CR 170KM CAHA wersja FR - jest obecnie
Seat LEON 1M 1.9 TDI ASV+BOSCH 216+Turbo ASZ+Eibach Pro Kit+Tomason TN4 157 KM / 348 Nm Powered by BARTPOL/KINGSOFT - był ale sentyment pozostał