Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
joker66 napisał(a):Nie Możliwe ze przy moim stylu jazdy i zrobieniu 9 tyś turbo się zapiekło
po czym to poznac ze tak jest?Matin82 napisał(a):joker66 napisał(a):Nie Możliwe ze przy moim stylu jazdy i zrobieniu 9 tyś turbo się zapiekło
ludzie po czyszczeniu robią mniej 2 - 3 tyś bez PSJ i problem powraca, dzięki temu że nie masz kata zrobiłeś 9 tyś. Wydaje mi się, że mogą Ci lać wtryskiwacze i syfi turbinę...
joker66 napisał(a):Auto dobrze pali, nie dymi,dobrze przyspiesza.
marpit napisał(a):Po wymianie gruchy na nową niewiele się zmieni u mnie po 3000 km zapieczona.
marpit napisał(a):Turbina. Źle tzn? O świateł do świateł 4000? Czytaj forum piszą że tak jeżdżą i tez czyszczą turbiny.
Co drugi temat to logi i zapieczona turbina w ASV więc coś w tym musi być.
davidov26 napisał(a):Może te turbiny z ASV są chu... poprostu
Matin82 napisał(a):davidov26 napisał(a):Może te turbiny z ASV są chu... poprostu
znam ASVa który zrobił bez rozbiórki turbiny 370 tyś km , po tym przebiegu zapieczenie, czyszczenie i po 2 tyś zapieczona ponownie
untaztood napisał(a):Dziś znowu - zrobiłem prosty test - rano ruszyłem w drogę z kompem - 3 bieg, gaz do dechy i tryb awaryjny. Reset w czasie jazdy i już ładuje turbo poprawnie.
Po południu znowu ruszyłem w drogę (już bez kompa) i na 3 biegu tryb awaryjny. Szybki reset bez zatrzymywania i znów 3 bieg, gaz do dechy i już ładuje poprawnie. Kilka razy powtórzyłem i ładowanie niemal książkowe.
Co to może być???
untaztood napisał(a):Wystarczy na biegu przekręcić kluczyk na 0 i spowrotem na pozycje 1. Bez kręcenia rozrusznikiem, bo to mogłoby go zabić przy większych obrotach.
davidov26 napisał(a):No dobra a jeśli to grucha to niby jak się przestawilo samo to ustawienie jak tam jest to skontrowane. Niby vagiem idzie sprawdzić czy to grucha czy nie no ale ja nie mam ale mam kumpla, który coś tam wie i wie jak obsługiwać ale nie tak do końca także jak ktoś wie to może napisze?
Byłbym wdzięczny. Może u mnie tez jest źle wyregulowana?
untaztood napisał(a):U mnie nie jest to geo, ani N75. Wydaje mi się, ze to będzie regulacja gruszki, lub sama gruszka
rumianko napisał(a):untaztood napisał(a):U mnie nie jest to geo, ani N75. Wydaje mi się, ze to będzie regulacja gruszki, lub sama gruszka
to może inaczej, dlaczego u ciebie raz jest w 100% ok a raz przeładowanie takie ze nie widzi tego maf? gruszka? - nie, podciśnienia - nie.
jeździj tak dłużej to w 100% będzie turbo na stole do czyszczenia.
Marcinxxx napisał(a):A czy na programie szybciej zlapie notlaufa niz na serii?
pucio88 napisał(a):a ja powiem tak. w ten weekend byłem na meczu Pol-Ukr (trasa lublin-warszawa)
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość