Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
jędrek napisał(a):Bo w ASV nie ma kontrolki.W piatek podłączę pod kompa to się okarze
x5pawel5x napisał(a):Witam, mam problem podczas jechania autem - 4 lub 5 bieg gaz do końca dusze auto przestaje ciągnąc.. wyłącze włacze zapłon i jest OKK. Auto od czasu do czasu lubiało sobie szarpnąć na 1s. Dodam że to silnik ASV dużo tu czytałem ale do końca nie zrozumiałem co może być przyczyną. Błąd jaki wyskakiwał w kompie o ile dobrze pamietam to "przerwa w doładowaniu" co działać? na co zwrócić uwagę? grucha?
elektrozawory? inne ?
ColdMan napisał(a):Witam ,
Liczę na waszą pomoc , około trzy tygodni temu jadąc po mieście 30km/h na drugim biegu wcisnąłem gaz w podłogę i nagle brak mocy przy obrotach 2200-2500 , akurat szedłem do sklepu więc zjechałem na parking i zgasiłem auto . Po odpaleniu wszystko wróciło do normy Leon normalnie przyspieszał . Tego samego dnia jadąc z pięcioma osobami na pokładzie wspinałem się pod górkę na wiadukcie 4 bieg przy 120km/h ponownie zabrakło mocy po zgaszeniu wszystko wróciło do normy... Incydent do tej pory się nie powtórzył a ganiałem auto ostro.
Pytanie do was czy to był notlauf ? Nie sprawdzałem błędów jeszcze z kompa , i chce zrobić logi dla bezpieczeństwa które bloki mam zlogować do diagnozy ?
piter01 napisał(a):Siemka
W sumie to według mnie diagnoza jest oczywista zapieczone kierownice w turbinie alee.. u mnie wygląda to troche inaczej.
Zacznę moze od tego,ze posiadam zegar doładowania wiec wiem co "robi" sprężarka. Na biegu jałowym jest oK tzn pokazuje 0... ogolnie wskazania zegara sa prawidlowe do puki nie wcisnę mocniej pedału gazu... doladowanie skacze na 2 bary... tak wiem rozwali turbo... jednak odpuszczam szybko gaz , jest to dosc niebezpieczne przy wyprzedzaniu np z 1800tys obrotow gdy "jestem jeszcze" w turbo dziurze a but w podłodze i zegar doladowania wskazówka chce przebić ..
Nie ma spadku mocy przy jakiejś tam prędkości obrotowej silnika... przy 150km/h mogę wcisnąć gaz ale zas doładowanie wynosi 2 bary
Sztanga wedlug mnie pracuje dobrze. Jest lekki opor tzn taki ze da sie ją wcisnac palcami
Zawor n75 kupilem nowy i wymieniłem nic nie dalo.. ale bylo to najprostsze do zrobienia
wezyki sa w dobrym stanie
Vag nie pokazuje zadnych błedów... nigdy nie przytrzymałem w takiej sytuacji auta na tak wysokim dladowaniu dluzej niz 2 sekundy
czy upawiam PSJ.. glownie jazda po miescie i do pracy (niewielki dystans) ale staram sie najpierw rozgrzać silnik (zimą ciezko to zrobic) potem krece w okolice 2600rpm( u mnie max moment)
No i tak chcialem sie wyzalici opisac moją sytuacje moze ktos napisze co powinienem jeszcze sprawdzic. Chcial bym zlogowac auto ale nie znam sie za bardzo na tym nie mam laptopa... Moze czyta to osoba z mojej okolicy, ktora by to ogarniala i za piwko
mogla by to zrobić??
Pytanie tez mam, ile powinno wynosi doładowanie w ARL.. czy 1,6 bara?
Matin82 napisał(a):nic się nie stanie, jedź. Grucha lub dziurawe wężyki to kontroli
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości