Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Leoś napisał(a):Panowie a jesli chodzi o stuki to ja mam takie pytanko.Stukalo mi cos na okraglo w silniczku i mechanior stwierdzil ze to szklanki.Wymienilem i jest cisza , lecz rano przy pierwszym odpaleniu i tak cos stuka przez okolo 3-5sekund.Olej to motul 10W40.Co to moze stukac?
Pio napisał(a):Michbiel, no nawet nie chodzi o to ile spala tylko ze to spalanie wzrosło wlasnie po wymianie szklanek..dziwna sprawa. zwlasszcza ze te stuki sa ciagle slyszalne, moze nie glosno, ale są.. chyba faktycznie jakiegoś innego mechanika zaprzęgnę do tego.. zobaczymy.
Pio napisał(a):odświeżę trochę temat...
no więc wymieniłem szklanki na nowe no i ciagle jeszcze stuka. poki co okolo 4 godzin jezdzilem wiec MOŻE (tak jak mowil mechanik) jeszcze się dopasują i nie będzie stukać..
jeszcze od dwóch mechaniorów usłyszałem że te stuki to mogą też być wtryski???? ktoś się wypowie na ten temat
tryvial napisał(a):witajcie,
mam przejechane 220 kkm, olej wymieniany co 10 kkm, raczej spokojnie jeżdżone od 60 kkm wstecz (jak go mam). Ostatnio dochodzi mnie jakby lekkie stukanie, ale nie mam pewności. Nasłuchałem się filmów z odgłosami z tdi i sam już nie wiemCzy ktoś mógłby posłuchać tego dźwięku?
http://www.youtube.com/watch?v=OhYFT_R2 ... e=youtu.be z góry dzięki za jakieś wskazówki
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość