Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
O tym juz byla mowa - tylko tdi i 1.8vt to maja i tam wystarczy pociagnac tylko jeden kabelek do kostki zamiast kupowac cala wiazke i prowadzic nowe kable do ECU.telkom napisał(a):6. I niespodzianka: SILNIK AGN NIE MA WYPROWADZONEJ CZARNEJ WTYCZKI Z ECU (JEDNOSTKI STRUJĄCEJ). JEŚLI CHCEMY PODŁACZYĆ TEMPOMAT TO PRZEWODY MUSIMY PROWADZIĆ WPROST DO KONEKTORA NA ECU. Z tym na razie się wstrzymałem.
to 100% ze sa to zegary przystosowane do komuteratelkom napisał(a): l/100km
telkom napisał(a):Tak to ten numer.
Manetka prawa z obsługą komputera ma numer 4B0 953 503 G
natomiast manetka lewa z tempomatem ma numer 8L0 953 513 J (może też występować jako zestaw wraz z wiązką i wtedy ma to numer BEA 300 002).
marcinl00 napisał(a):czy ta wiazka to jest niezbedna. na allegro widze ogloszenia ze jest kpl (2 manetki) z kostka i wiekszosc bez. moze nie musi byc wcale jej kostki - wie ktos jak to z tym jest Pytajnik
marcinl00 napisał(a):czyli musi byc ta kotka...teraz musze zbadac czy jest np w ASO dostepna albo mi ten facet ja sprzeda
![]()
Wogóle nie potrzebne w TDitelkom napisał(a):kostkę do tempomatu bez której (moim skromnym zdaniem) się nie obejdziesz.
Bo po co jak całość można zastąpić standartowa kostką i dołożeniem jednego dosłownie jednego kabelka - kabelek nie kosztuje nic poza chwila na jego montaz, wiadomo ori wtyczka to ori ale jak jej nie ma to swiat sie nie zawali.TonnyS - możesz sprecyzowac dlaczego "wogóle niepotrzebne w TDI"?
Okej sprawa wyjasniona powaliły mi sie kostki i masz racje kazda manetka potrzebuje tej kostki, bo inaczej jest rzezba - nie zakumałem o ktora chodzi.telkom napisał(a): Jest dosyć specyficzna. Przyznaję - nie grzebałem w TDI przy tempomacie i mogę być w błędzie ale jakos nie daje wiary że cała instalacja już jest łącznie z tą kostką manetki. Jeśli się mylę to mnie popraw.
Grześ napisał(a):uki, to niestety nie takie proste ja swoje znalazłem na niemieckim ebay chyba nie ma reguły musisz szukac wszedzie gdzie sie da
[url=http://img135.imageshack.us/img135/6126/biaezegary1po.th.jpg]Obrazek[/URL]
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości