Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

dzwięk metaliczny w kabinie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

dzwięk metaliczny w kabinie

Postprzez NABUJ » 19 lutego 2014, 21:35

mam takie pytanko bo mam tego leonka i przy większej prędkości i na nierównej drodze asfaltowej wydobywa się pusty metaliczny dziwięk dochodzący z prawej strony okolice słupka lub progu byłem na kanale w podłodze nic się nie urywa blacha zdrowa nie mam pojęcia co to jest morze coś w progu albo słupku nie wiem miał ktoś kiedyś taki problem jak tak to jak go rozwiązał :?:
NABUJ
Stella +
Stella +

Region: lubelskie
Auto: SEAT LEON ST
Silnik: diesel inny

Reklama

Re: dzwięk metaliczny w kabinie

Postprzez kurex » 19 lutego 2014, 21:52

Dołącz jakiś filmik czy coś z owym dźwiękiem...
Nie będziemy przecież zgadywać.
kurex
TopSport
TopSport

Auto: 1M
Silnik: ASV 1.9

Postprzez NABUJ » 19 lutego 2014, 22:12

nie bardzo mam teraz czym nagrać bo córka mi zepsuła telefon to się dzieje głównie jak wpadnę w nierówności na jezdni(nie doły )a to dochodzi okolice słupek progi a sprawdzałem wszystkie plastiki czy przypadkiem one uderzając o konstrukcje samochodu wydaja taki dzwięk to nie ciasno się trzymają i nie latają fotel pasażera jest też w porządku tak myślałem że to może po zimie zamarżniety lud w progu bo były zaspy woda zawsze się dostanie tam gdzie nie trzeba i zamarznie a teraz się oderwała i się tłukła nie kumpel ma garaż ogrzewany była aby kupa wody i nic więcej myślałem też o pasach bezpieczeństwa że coś się poluzowało ale nie jest dobrze a jak jadę szybciej to ten dzwięk mi przeszkadza nie mam pojęcia co to jest :?:
NABUJ
Stella +
Stella +

Postprzez bzyniu28 » 22 lutego 2014, 13:14

NABUJ napisał(a):nie bardzo mam teraz czym nagrać bo córka mi zepsuła telefon to się dzieje głównie jak wpadnę w nierówności na jezdni(nie doły )a to dochodzi okolice słupek progi a sprawdzałem wszystkie plastiki czy przypadkiem one uderzając o konstrukcje samochodu wydaja taki dzwięk to nie ciasno się trzymają i nie latają fotel pasażera jest też w porządku tak myślałem że to może po zimie zamarżniety lud w progu bo były zaspy woda zawsze się dostanie tam gdzie nie trzeba i zamarznie a teraz się oderwała i się tłukła nie kumpel ma garaż ogrzewany była aby kupa wody i nic więcej myślałem też o pasach bezpieczeństwa że coś się poluzowało ale nie jest dobrze a jak jadę szybciej to ten dzwięk mi przeszkadza nie mam pojęcia co to jest :?:

To chyba najdłuższe zdanie jakie w życiu czytałem, kolego używaj przecinków, kropek i innych znaków interpunkcyjnych bo strasznie ciężko się czyta Twoje wypowiedzi.

A co do tematu. To się dzieje od początku odkąd masz ten samochód czy od jakiegoś czasu?
bzyniu28
Sport
Sport

Auto: LEON 1M

Postprzez IroN_87 » 22 lutego 2014, 14:35

Zacząłem Ci poprawiać post, ale zwątpiłem czytając dalszą część..

Nie bardzo mam teraz czym nagrać, bo córka mi zepsuła telefon. Dzieje się to głównie jak wpadnę w nierówności na jezdni(nie doły ) Dzwięk dochodzi z okolic słupka/[/color] progu. Sprawdzałem wszystkie plastiki,

Albo się ogarniesz, albo wywalę wszystkie Twoje posty.
Był Leon 4x4 194KM & 423 NM by COMPsport
Jest... A4 B7 Quattro 2.0 TFSI 264KM & 394NM by COMPsport

Obrazek
IroN_87
Sympatyk LeonClub

Auto: A4 B7
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez NABUJ » 22 lutego 2014, 20:13

Sorki za moją pisownie. To mu się dzieje od zakupu, bo poprzedni właściciel o to autko wcale nie dbał a z czasem sam dojdę o co kaman
NABUJ
Stella +
Stella +

Postprzez bzyniu28 » 27 lutego 2014, 10:56

Jeżeli to ze słupka to może zdemontuj plastiki słupka, może znajduje się tam coś co nie powinno się tam znajdować ;)
bzyniu28
Sport
Sport

Auto: LEON 1M

Postprzez NABUJ » 27 lutego 2014, 19:42

znalazłem przyczynę, wczoraj pościągałem wszystkie plastiki i okazało się,że w dolnej części słupka leżała nakrętka od pasów
NABUJ
Stella +
Stella +

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne