Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tracer2 napisał(a):Zapieczony, zabrudzony tłok w zacisku i nie odbija.Miałem podobnie. Właśnie jestem po wymianie tarcz, klocków i czyszczeniu prawego tłoczka.
Tłoczek się wkręca a nie wciska. Trzeba mieć do tego przyrząd do kupienia na Allegro za ok 50 PLN.
hornet15re1 napisał(a):Albo zwykła śrubę z nakrętka i dużą podkładka do wciskania,a do wkręcania jednocześnie nadaje sie klucz od szlifierki kontowej(do wymiany tarczy tnącej) idealnie pasuje do wyciec w tłoczku
kurex napisał(a):Mamy wróżyć z fusów ?, jeżeli linki chodzą, a wajcha która się rusza zaciska klocki to nic innego mi nie przychodzi do głowy jak zestaw naprawczy, w moim przypadku tłoczek był zasyfiony , rozebrałem wziąłem go porządnie papierem ściernych wyczyściłem założyłem komplet nowych gum i mam spokój.
czacha_5 napisał(a):Przyznam ze klocki na lewym kole są w lepszym stanie niż klocki na prawym. Czy to moze być główny powód tej róznicy?
kurex napisał(a):Spróbuj regulować, różnie bywa, możesz podciągać obie, ale może tylko jedna strona się naciągać i Ci przechyli na którąś stronę.
kurex napisał(a):czacha_5 napisał(a):Przyznam ze klocki na lewym kole są w lepszym stanie niż klocki na prawym. Czy to moze być główny powód tej róznicy?
Powodem tego jest to że właśnie ta strona z jakiegoś powodu słabiej hamuje, dlatego klocki nie są równomiernie zdarte.
Tak jak pisze Tracer2, możesz spróbować przez zapalniczkę trochę podciągnąć prawą stronę, nie musisz ściągać tunelu wystarczy że będziesz miał klucz na przedłużce i po wyciągnięciu zapalniczki powinieneś dać radę - mnie się udawało.
Tracer2 napisał(a):kurex napisał(a):czacha_5 napisał(a):Przyznam ze klocki na lewym kole są w lepszym stanie niż klocki na prawym. Czy to moze być główny powód tej róznicy?
Powodem tego jest to że właśnie ta strona z jakiegoś powodu słabiej hamuje, dlatego klocki nie są równomiernie zdarte.
Tak jak pisze Tracer2, możesz spróbować przez zapalniczkę trochę podciągnąć prawą stronę, nie musisz ściągać tunelu wystarczy że będziesz miał klucz na przedłużce i po wyciągnięciu zapalniczki powinieneś dać radę - mnie się udawało.
Już mi się przypomniało, nie zapalniczka tylko popielniczka do wyjęcia ta z tyłu
Ja bym jednak nie rzeżbił , tylko klocki wymienił.
zoozool napisał(a):mam podobny problem.
Jaki zestaw naprawczy zakupić ?
Były takie i takie.kurex napisał(a):Czy do 1M ASV średnicę tłoczka posiadam 41 mm czy 38 mm. ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość