Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
objawy takie jak tu http://www.youtube.com/watch?v=pn7hbzRhy4c ? może problem z połączeniem minusa z budą? Do sprawdzenia/wyczyszczenia połączenia aku-altek-buda.Brony777 napisał(a):Natomiast jest jeszcze jedna sporadyczna ustrka raz na miesiąc potrafi mi w ciągu godziny rozładować akumulator do 0 ładowanie sprawdzane pobór prądu również wszystko jest ok. mam sobie hebel zamontować do niego przecież to masakra jakaś wożę w bagażniku drugi akumulator miał ktoś podobny objaw?
no to zostaje, trop dobry. Pompę na stole sprawdzą jak należyPiterEL napisał(a):Jedyne pozostaje tylko pompa chyba ? No bo co jeszcze ?
kobzyr napisał(a):kobzyr
no to w rękę dobry amperomierz wepnij się na plus, sprawdź jaki prąd w spoczynku się ujawnia. Później po kolei wyciągaj bezpieczniki i sprawdzaj na którym znacząco spadnie prąd. Będziesz wiedział gdzie dokładnie szukać wycieku prąduBrony777 napisał(a):kobzyr napisał(a):kobzyr
niestety jak mi się rozładuje to nic mi nie świeci centralny nie otwiera drzwi nic się na konsoli nie świeci tak jak by nie było podpiętego akumulatora
lysaglaca napisał(a):Milten99 zauważ że przy rozruchu kontrolki ci mocno przyglądają jak i cala deska czyli to świadczy o tym że masz malo prądu rozruchowego a to świadczy tylko jedno - akumulator albo do wymiany albo do naladowania
Nabazgrane z pilota do lodówki
pawel88 napisał(a):okazało się, że nie dochodzi do nich prąd.
pawel88 napisał(a): Czasami podczas odpalania dymi na biało, wiecie gdzie może tkwić problem?
pawel88 napisał(a):trzeba trochę pokręcic aż załapie przy większych mrozach pewnie w ogóle nie będzie palił.
pawel88 napisał(a):Wymieniłem świece i okazało się, że nie dochodzi do nich prąd.
kurex napisał(a):pawel88 napisał(a):okazało się, że nie dochodzi do nich prąd.
I co z tym fantem zrobiłeś. ?
hmm.. nic, nie wiem za bardzo co z tym fantem zrobic?
pawel88 napisał(a):trzeba trochę pokręcic aż załapie przy większych mrozach pewnie w ogóle nie będzie palił.
A akuś jak tam ? dobrze kręcił czy powoli. ?
lysaglaca napisał(a):Enka może IMO ci wyłącza może stacyjke po mały umiera??
Nabazgrane z pilota do lodówki
piotrassenior napisał(a):enka Przyjrzyj się czujnikowi położenia wałka rozrządu. Miałem u siebie kiedyś cyrk z odpaleniem przez tego stwora
enka napisał(a):sam kluczyk moze miec w tym temacie cos do gadania?
A akuś jak tam ? dobrze kręcił czy powoli. ?
Akumulator na pewno jest w porządku, niedawno wymieniałem
Materxal napisał(a):Witam, dołącze się to tematu. Mam problem z odpalaniem mojego leona 1.9 ASV. Gdy silnik jest zimny np. po nocy albo dluzszym postoju musze zakręcic ok. 3s zeby odpalil po czym przez chwile silnik chodzi nierówno,strasznie klekocze i trzęsie całym samochodem. Jakies 3 miesiące temu wymienialem filtr paliwa, regenerowany był rozrusznik i wymieniany czujnik temperatury cieczy. Sprawdzałem swiece omomierzem i wszystkie wydają się być sprawne. Podłączyłem auto pod komputer aby sprawdzić kąt wtrysku i tu mam pewne wątpliwości. Wyczytałem, że idealny kąt powinien wynosci ok.50, u mnie wynosi on 61 (na wpełni rozgrzanym silniku). I teraz mam pytanie czy taka róznica kąta wtrysku może miec az taki wpływ na odpalanie zimnego motoruDodam tylko ze gdy było cieplej zjawisko takie występowało lecz nie było aż tak odczuwalne. Akumulator mam 100% sprawny.
Materxal napisał(a):3s zeby odpalil po czym przez chwile silnik chodzi nierówno,strasznie klekocze i trzęsie całym samochodem.
Materxal napisał(a):Poszedłem do samochodu jeszcze raz sprawdzić kąt wtrysku i załączam screene tym razem kąt wyniósł 64.
http://zapodaj.net/20207756c5d66.jpg.html
Czy w ogóle takie wachania kąta 61 a 64 są normalnym zjawiskiem
myślę, że może faktycznie za wczesny na te temperatury? Bo z odpalaniem to też nie jest za ciekawie teraz w te dni, a co dopiero -15, -20 stopni? Jeszcze pytanko... czy przy w tych temperaturach odpalacie z wciśniętym nieco pedałem gazu czy bez?Materxal napisał(a):czy taka róznica kąta wtrysku może miec az taki wpływ na odpalanie zimnego motoru
mlynek napisał(a):czy przy w tych temperaturach odpalacie z wciśniętym nieco pedałem gazu czy bez?
enka napisał(a):temperatura dzisiaj cały czas w okolicach -4 do -5.
kurex napisał(a):enka napisał(a):
Twierdzisz, że aku, świece, kąt wtrysku jest OK. ?
enka napisał(a):świece - bladego pojęcia nie mam.
kurex napisał(a):może to wina jednej świecy która mi nie grzeje
mlynek napisał(a):Skoro nie grzeje to naepwno jej wina, bo przez pierwszych kilka sekund napewno na tym tłoku nie dopali ON i pójdzie biały dymek.
skuraa napisał(a):Panowie mam taki filmik , po calej nocy auto odpala bez problemu tylko kopci na bialo niebiesko przez jakies z 10 sekund moze 15 . mam filmik http://youtu.be/zkO4DS9Uhj4
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość