Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Koło dwumasowe Fakty i mity i diagnozowanie

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Koło dwumasowe Fakty i mity i diagnozowanie

Postprzez transit_master » 7 sierpnia 2014, 16:40

SpoON, ja mu klekotanie ustało to git. Pojeździ jeszcze trochę. U sąsiada w pasku rozleciało się podczas jazdy i korpus skrzyni powiedział papa. Miał pecha chłop.
Yamaha Grizzly 700 EFI EPS bighorny, dystanse x-atv, alu osłony zygo, grzane manetki bronco, przedni bumper, warn vantage 3000, ledowe ringi, wskaźnik stage6, wypala Hero 7 Black :D I jest ogień!!!
transit_master
Cupra
Cupra

Auto: w ...uj oszczedne
Silnik: benzyna inny

Reklama

Postprzez chlorek » 8 sierpnia 2014, 08:41

dokładnie - mi łożysko bokiem wyszło.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez 16czarny16 » 20 sierpnia 2014, 20:25

Witam
Potrzebuję waszej pomocy, a moja historia jest w skrócie taka:
Wymieniłem dwumas 2 lata temu przy przebiegu ok 160 tysi, założyłem cały zestaw SACHSA ( teoretycznie NOWY i oryginalny )
Po niedługim czasie miałem problem na biegu jałowym z chrobotaniem i trzęsieniem, a po wciśnięciu sprzęgła ustawało.
Po następnym czasie chrobotanie nasilało się i dodatkowo przy wciśniętym lekko pedale sprzęgła były wyczuwalne bicia na pedał. Więc jeździłem tak i jeździłem aż do dziś, kiedy to ze znajomym mechanikiem rozebraliśmy drania. Zrzuciliśmy skrzynię i SZOK!!!
Dwumas w agonalnym stanie ( luzy we wszystkich płaszczyznach ) wytrzymał niecałe 70 tysi do dziś.
Wspomnę że objawy miał już ok 20 tysi po wymianie. Ale moje pytanie brzmi. Czy muszę kupić całe sprzęgło czy mogę samo koło. Mechanik stwierdził że tarcza jest super, docisk też tak jak i łożysko, tylko koło padlina. Jeśli tak to czy muszę kupić SACHSA czy mogę innej firmy?
Bardzo proszę o pomoc. Leon 1,9 Tdi 130KM kręcony do ok 170-175, oznaczenie silnika ASZ, skrzynia 6.
16czarny16
Sport
Sport

Auto: ASZ+
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez norbert149 » 20 sierpnia 2014, 21:34

kolo tylko sachsa bedzie pasowac do sprzegla. mozesz tylko kupic kolo.
norbert149
Signo
Signo

Auto: leon
Silnik: ARL 1.9

Postprzez 16czarny16 » 20 sierpnia 2014, 21:47

Czyli nie ważne że bylo kupowane ponad 2 lata temu? Sachs będzie pasował i teraz? Bo wcześniej też był Sachs założony i minimalnie się różnią od siebie.
16czarny16
Sport
Sport

Postprzez Tom-Tdi » 20 sierpnia 2014, 22:19

auto po programie, lub jakichś modach?? Jaki niuton jest z dołu??
Powered by CTR-Tuning / CompSport :)
Tom-Tdi
TopSport
TopSport

Region: zagranica
Auto: Leon Cupra R
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez 16czarny16 » 21 sierpnia 2014, 05:14

Jw. Było kręcone na ok 175 KM. Niutków nie pamiętam.
16czarny16
Sport
Sport

Postprzez klajniak91 » 21 sierpnia 2014, 17:55

Dokładnie mam to samo... wali już dość dobrze...;/ Czekam tylko na zamówioną dwumasę i lada dzień wymiana...
klajniak91
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: ASV 1.9

Postprzez chlorek » 21 sierpnia 2014, 18:05

Ten dwumas to "Pięta Achillesa", u mnie też już nie miło się robi, biegi ciężko wchodzą, jak wcisnę sprzęgło to puka - chyba całe sprzęgło się posypało a ma 30km :(.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez elemenateur » 25 września 2014, 13:19

odkopię nieco

czyli wnioski że przy mocniejszym sofcie w ASZ trza myśleć o komplecie do btb??
Ktoś już zrobił więcej km na btb? Jak to się sprawuje po większym dystansie?
Pozdrówki
marcin
Oleje i części w najniższych cenach! http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=23213
rotinger w cenach hurtowych :)
http://www.facebook.com/ProChoiceMoto
Obrazek
elemenateur
Sport
Sport

Region: zachodniopomorskie
Auto: CRCA
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez 16czarny16 » 26 września 2014, 08:29

Koło wymienione, było całe w rozsypce ( wytrzymało ok 30-40 tysi ) sprzęgło jak nowe, łożysko oporowe itp. jak nowe a samo koło kaplica. Albo to wada fabryczna albo nie mam pojęcia. W każdym bądź razie wymienione i na razie jest rewelacja :)
16czarny16
Sport
Sport

Postprzez napoleon81 » 27 września 2014, 01:17

siemka to i ja się podłącze do dziwnych dźwięków sprzęgła w arl-u :) -mój to golas,normalny niuton :(
Na zimnym: słychać lekkie cykliczne szuranie jakby szuszuszu ....szuszuszu (ewidentnie z okolic sprzęgła),ale po wciśnięciu sprzęgła nic się nie zmienia,przy gaszeniu raz jest delikatne tutu a raz nie,występują jeszcze drgania na zimnym ale bez falujących obrotów,na ciepłym silniku nic nie słychać,test z 5 biegiem też cisza normalnie powoli przyspiesza,biegi wchodzą git
Niby nie dwumas, ale ewidentnie na zimnym słychać szuranie,cykanie z okolic sprzęgła,co prawda rok temu wymieniany cały kpl LUK.
napoleon81
Sport
Sport

Auto: seat

Postprzez chlorek » 27 września 2014, 14:53

To na 100% sprzęgło. LUK ma to do siebie że nawet nowy potrafi się rozje....
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez adam1.9TDI » 10 października 2014, 10:34

a docisk i tarcza LUKa na sztywnym kole to tez o dziadostwo? Bo kupilem taki zestaw na sztywnym, docisk i tarcza dosłownie nówka wiec mam plan to zakładać u siebie tylko łożysko wyciskowe dokupić nowe z SKF
adam1.9TDI
Sport
Sport

Auto: leon asv+

Postprzez kurex » 10 października 2014, 16:18

adam1.9TDI napisał(a):a docisk i tarcza LUKa na sztywnym kole to tez o dziadostwo? Bo kupilem taki zestaw na sztywnym, docisk i tarcza dosłownie nówka wiec mam plan to zakładać u siebie tylko łożysko wyciskowe dokupić nowe z SKF

Właśnie sam myślę o sztywnym kole, więc słuchamy które najlepsze. :)
kurex
TopSport
TopSport

Auto: 1M

Postprzez QQmonzter » 10 października 2014, 16:27

Kup sachsa i będzie gut
Leon 1M 1.9 TDI+ 150/320
QQmonzter
Sport
Sport

Auto: Leon ASV

Postprzez adam1.9TDI » 13 października 2014, 22:39

tylko ja juz mam jednomas ...273C i na to zestaw LUKa (tarcza docisk) a dzisiaj dokupilem łożysko wyciskowe do tego z SKF. JUtro to mysle montowac tak czy siak tylko ciekaw jestem opinii co do tego polaczenia.
Moj obecny dwumas nie dawal oznak zuzycia ale na biegu jałowym "terkotał" tak jak bym mial kazde lozysko w skrzyni do wymiany

-- 12 paź 2014, o 00:44 --

dzisiaj sciagnalem skrzynie i normalnie szok! Dwumas zaciął sie w maksymalnym wychyleniu, tarcza na kazdym nicie mała luzy i wszystko bylo uwalone proszkiem z tarczy. Dziwne ze to w ogole jezdziło bo tarcza rozsypac mogle sie w kazdej chwili...
Jazdy probnej na jednomasie jeszcze nie odbylem. Prace sie wydluzyly bo do wymiany był jeszcze uszczelniacz na wale i złącze elastyczne na wydechu plus łapa pod skrzynią bo widacz zuzycie, ktore przyspieszyl rozpadajacy sie dwumas.

-- 13 paź 2014, o 23:39 --

dzisiaj przejechalem sie juz na sztywnym kole. Nie wiem czemu powstaja jakies mity ze kola sztywne psuja szkrzynie.
Wad jednomasu narazie nie zauważyłem ale plusów ogrom. Nic nie klekocze/jargocze, pedal sprzegla nie stawia praktycznie oporu.Reakcja na gaz natychmiastowa. Bardzo lekko pracuje padał sprzegła :-) Ruszanie w tym przypadku to czysta przyjemność! Oczywiście ze 2 lata jeździłem na padającym dwumasie wiec moje ekscesy, po zamontowaniu w pełni sprawnego sprzęgła, sa dużo lepsze. Nie słyszę żadnych sprężynek, po naciśnięciu i puszczeniu sprzęgła słychać tylko delikatny szelest niczym letni wiaterek na polanie :-)
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez chlorek » 14 października 2014, 09:12

adam1.9TDI, żadne mity, przy 5 biegowej nie ma problemów, dopiero przy 6 biegowej mogą wystąpić.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Postprzez kurex » 14 października 2014, 11:15

adam1.9TDI napisał(a):dzisiaj przejechalem sie juz na sztywnym kole. Nie wiem czemu powstaja jakies mity ze kola sztywne psuja szkrzynie. Wad jednomasu narazie nie zauważyłem ale plusów ogrom. Nic nie klekocze/jargocze, pedal sprzegla nie stawia praktycznie oporu.Reakcja na gaz natychmiastowa. Bardzo lekko pracuje padał sprzegła Ruszanie w tym przypadku to czysta przyjemność! Oczywiście ze 2 lata jeździłem na padającym dwumasie wiec moje ekscesy, po zamontowaniu w pełni sprawnego sprzęgła, sa dużo lepsze. Nie słyszę żadnych sprężynek, po naciśnięciu i puszczeniu sprzęgła słychać tylko delikatny szelest niczym letni wiaterek na polanie

Też jeżdzę od 1,5 roku na wymęczonym dwumasie, powiedz mi co w końcu założyłeś. ? :)
kurex
TopSport
TopSport

Postprzez adam1.9TDI » 14 października 2014, 15:04

kurex, koło sztywne .....273C, docisk i tarcza LUK, numerow nie znam. Kupilem ten zestaw jako uzywany w stanie idealnym. Po prostu auto powypadkowe i niezdazylo sie zuzyc. Dalem za to 200zl(calosc)
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez kurex » 14 października 2014, 15:31

adam1.9TDI napisał(a):Dalem za to 200zl(calosc)

Będziesz miał kolejny taki zestaw w takiej cenie - daj znać :P
kurex
TopSport
TopSport

Postprzez dzojek218 » 16 października 2014, 21:00

Mam pytanko bo nie wiem czy to winna dwumasa. Mianowicie jak ruszam na zimnym tylko na zimnym to szarpie autem, na ciepłym to nie występuje. Może to być dwumasa? Miał ktoś taki przypadek ??? Szarpie tak jakby miał zaraz zgasnąć.
dzojek218
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1m

Postprzez ghul17 » 16 października 2014, 22:09

ja tez po chipie który zrobiłem mam w planach przejsc na jednomas poki dwumas jeszcze zyje i sprzegło tez pasuje je ratowac. moze sie uda opchnać?

mam za duzo troche nm i jak pełny gaz dam to slizgnie na 4-5 biegu czasem i na 3. powiedzcie mi w czym zestaw jednomasu jest lepszy ze wytrzymuje wiecj nm niz zwykły zestaw, grubosc tarczy? docisk? czemu to sie lepiej "klei"??

w jakich dokładnie modelach aut mozna szukac takiego sprzegła (sharan,polo,fabia,octavia,passat,)? albo dokładniej jakie silniki AGR? 1Z? 2.0 16V benzyna, potrzebuje krótkie info że idąc na szrot mówie że chce zamach z takiego i takiego auta..... i wiem że tam będzie siedział zamach o numerze .....273C

znalazłem zestaw za 300zł nie wiem z jakiego auta po jakim przebiegu (cały zestaw koło zamachowe i sprzegło z dociskiem) chyba sie skusze
ghul17
Stella
Stella

Auto: Toledo AHF + 216

Postprzez adam1.9TDI » 16 października 2014, 22:38

dzojek218, ja mialem taki przypadek. Na zimnym i na wstecznym to mocno trzęsło silnikiem :x Miałem poluzowaną tarcze na nitach i zablokowany dwumas w maksymalnym wychyleniu. Wiec zacznij poważnie myśleć o zmianie
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez dzojek218 » 17 października 2014, 12:32

adam1.9TDI napisał(a):dzojek218, ja mialem taki przypadek. Na zimnym i na wstecznym to mocno trzęsło silnikiem :x Miałem poluzowaną tarcze na nitach i zablokowany dwumas w maksymalnym wychyleniu. Wiec zacznij poważnie myśleć o zmianie

A długo tak jeszcze jeździłeś?? Miałeś jeszcze jakieś inne objawy?? czy tylko trzęsło silnikiem na zimnym??
dzojek218
Stella +
Stella +

Postprzez adam1.9TDI » 17 października 2014, 12:51

dzojek218 napisał(a):
adam1.9TDI napisał(a):dzojek218, ja mialem taki przypadek. Na zimnym i na wstecznym to mocno trzęsło silnikiem :x Miałem poluzowaną tarcze na nitach i zablokowany dwumas w maksymalnym wychyleniu. Wiec zacznij poważnie myśleć o zmianie

A długo tak jeszcze jeździłeś?? Miałeś jeszcze jakieś inne objawy?? czy tylko trzęsło silnikiem na zimnym??

z 3miesiece około tak jeździłem. Wcześniej nie było tak złe ale ogolnie dlugo jezdziłem z dwumasa nadajacą sie do wymiany. U mnie był jeszcze taki charakterystyczny odgłos, cos jak by jakies łożysko miało duzy luz i terkotało. Tak samy przy puszczaniu gazu i dodawniu byl odczuwalny taki skok jak by luz był na przegubach
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez QQmonzter » 18 października 2014, 17:35

ghul17 napisał(a):ja tez po chipie który zrobiłem mam w planach przejsc na jednomas poki dwumas jeszcze zyje i sprzegło tez pasuje je ratowac. moze sie uda opchnać?

mam za duzo troche nm i jak pełny gaz dam to slizgnie na 4-5 biegu czasem i na 3. powiedzcie mi w czym zestaw jednomasu jest lepszy ze wytrzymuje wiecj nm niz zwykły zestaw, grubosc tarczy? docisk? czemu to sie lepiej "klei"??

w jakich dokładnie modelach aut mozna szukac takiego sprzegła (sharan,polo,fabia,octavia,passat,)? albo dokładniej jakie silniki AGR? 1Z? 2.0 16V benzyna, potrzebuje krótkie info że idąc na szrot mówie że chce zamach z takiego i takiego auta..... i wiem że tam będzie siedział zamach o numerze .....273C

znalazłem zestaw za 300zł nie wiem z jakiego auta po jakim przebiegu (cały zestaw koło zamachowe i sprzegło z dociskiem) chyba sie skusze

Zamach G60 np z Corrado (nie wiem czy w innym aucie one były) i do tego albo sprzęgło z G60 - wytrzyma ze 350NM albo z sharana vr6 i raczej nic co zrobisz na VP go nie zajedzie.
Leon 1M 1.9 TDI+ 150/320
QQmonzter
Sport
Sport

Auto: Leon ASV

Postprzez Gecon » 18 października 2014, 18:28

SpoON napisał(a):Telepanie się (gruchotanie) na biegu jałowym przy zimnym motorze to jeden z objawów dwumasy... można na tym jeszcze jeździć i jeździć! tyle że wkurza

Mam nowego VW UPa przebieg 18tyś i sprzęgło tak łomocze że szok, serwis twierdzi że to normalne :boks: ,
Gecon
Sport
Sport

Auto: 5F DSG Style

Postprzez Dymek88 » 26 października 2014, 01:59

Bede kupywał komplet od VW sharana btb do mojego leona 1.9..ale slyszałem ze są ptrzebne tam dodatkowe sruby... co to za sruby?czy moze :-o mechanik niech sie nad tym zastanawia? ;]
Dymek88
Stella
Stella

Auto: Cupra

Postprzez borowa » 26 października 2014, 11:18

Masz pewnie na myśli śruby potrzebne do przykręcenia dwumasy do wału oraz docisku do dwumasy, kupowałem w ASO VW, koszt ok 60zł, numerów nie zapisałem :wink:
borowa
Cupra
Cupra

Region: lubelskie
Auto: CUPRA ST 385
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Robal_26 » 26 października 2014, 13:12

Dymek88, napisz do forumowego kolegi agin, on zajmuje sie takimi rzeczami i sam od niego kupowałem taki zestaw.ok
Jest Skoda Kodiaq STYLE 4X4 DFGA 2,0TDI CR DSG 181,6KM 408,7NM

Była Skoda Octavia kombi 4x4 ARL+ 1,9TDI PD 6B 185KM 371NM
Robal_26
Sport
Sport

Auto: KODIAQ STYLE 4x4

Postprzez adam1.9TDI » 26 października 2014, 18:39

Dymek88 napisał(a):Bede kupywał komplet od VW sharana btb do mojego leona 1.9..ale slyszałem ze są ptrzebne tam dodatkowe sruby... co to za sruby?czy moze :-o mechanik niech sie nad tym zastanawia? ;]
ja uzylem starych śrub na kleju aerobowym juz w 2autach i bez problemu w kazdym. W jednym 2rok juz ok a u mnie narazie miesiac i tez ok wszsytko.
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez dzojek218 » 9 listopada 2014, 13:41

Mam taki mały problem, coraz częściej ale nieregularnie dzieje mi się tak jakby nie wysprzęglało sprzęgło, toczy mi się na jedynce i wcisnę sprzęgło a samochód dalej ciągnie, musze go zadusić hamulcem, co to może być?? zapowietrzone sprzęgło, coś z wysprzęglikiem czy może coś jeszcze innego?? a gdy ruszam to czasami nawet jak bym puszczał nie wiem jak powoli sprzęgło to czuć że lekko szarpie i gdy już ma prawie ruszyć to szarpnie ostro tak jakbym puścił ostro sprzęgło. Napewno wiem że musze wymienić dwumas razem ze sprzęgłem ale to że niewysprzęgla to dziwne jest.
dzojek218
Stella +
Stella +

Postprzez adam1.9TDI » 9 listopada 2014, 14:52

dzojek218, skrzynia 6 wiec masz problem z wysprzeglikiem. Sprobuj odpowietrzyc a moze jest jakas nieszczelnosc i ubywa Ci plynu hamulcowego? Tak czy siak sprzęgło do roboty jak sam piszesz, przy okazji wymiana wysprzeglika i bedzie po problemie
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez markk » 9 listopada 2014, 23:01

Panowie , arl + turbo hybryda i program. 200 km 430 nm. Na zimnym po rozpaleniu nierowno chodzi , delikatnie slychać , po wcisnieciu sprzegła cisza, brak drgań itp. Na ciepłym nic nie slychać. Mechanik twierdzi , że konczy sie dwumas.. co myslicie? ile jeszcze z tym da rade polatac? Auto używane z głową , nie butowane .
markk
Signo
Signo

Auto: TOLEDO 200KM

Postprzez kurex » 9 listopada 2014, 23:11

Ile da rade pojezdzic to nie potrafimy stwierdzic jesli nie znamy stopnia zuzycia. Zimny silnik nie rowno chodzi - skad ten pomysl ze to dwumas.?
kurex
TopSport
TopSport

Postprzez markk » 11 listopada 2014, 20:33

Źle ująłem , równo chodzi , obroty na liczniku nie skaczą , dzwięk jaki oddaje dwumas podobny jest do nierównej pracy silnika. Mechanik mi powiedział , żebym na razie latał i kontrolował ale wymienic trzeba bo "wyrabia sie panewka" ?

-- 11 listopada 2014, 21:33 --

sorry za post pod postem ale nie widzę edycji , przy wciskaniu sprzęgła słychać delikatne "chrupnięcie" , trzeba sie wsłuchać by je uslyszeć.
markk
Signo
Signo

Postprzez Milten99 » 23 stycznia 2015, 23:24

Witam,

Zauważyłem kilka niepokojących objawów w moich Leonie 1.9 TDI AHF Seria:
1) Bicie na pedale sprzęgła podczas delikatnego wciśnięcia - (wiem, że w wiele osób ma podobnie i jest to "normalne")
2) Szarpanie przy zmianie biegów - szczególnie podczas redukowania
3) Przy wysokich obrotach 3,5-4 tys. czuję drgania na podłodze.
4) Jeśli złapie lewarek to są wyczuwalne drgania - nie widać tego jak się patrzy na lewarek.
5) Podczas gaszenia samochodu drgania przenoszą się na karoserię (bez stuków) - tutaj obstawiam klapkę gaszącą.

Czego nie mam:
1) Podczas przyśpieszenia nie ma metalicznych dźwięków i szarpania - auto spokojnie zbiera się z obrotów poniżej 1500 (oczywiście tylko dla testu).
2) Samochód na biegu jałowym pracuje cicho
3) Sprzęgło się nie ślizga.

Przy takich objawach powinienem szukać przyczyny w sprzęgle/dwumasie czy raczej poduszkach silnika albo skrzyni ?
Proszę o jakieś wskazówki i wymianę doświadczeń.
Milten99
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1P
Silnik: benzyna 1.6 8V

Postprzez kuba1987 » 13 lutego 2015, 12:54

dzojek218 napisał(a):Mam taki mały problem, coraz częściej ale nieregularnie dzieje mi się tak jakby nie wysprzęglało sprzęgło, toczy mi się na jedynce i wcisnę sprzęgło a samochód dalej ciągnie, musze go zadusić hamulcem, co to może być?? zapowietrzone sprzęgło, coś z wysprzęglikiem czy może coś jeszcze innego?? a gdy ruszam to czasami nawet jak bym puszczał nie wiem jak powoli sprzęgło to czuć że lekko szarpie i gdy już ma prawie ruszyć to szarpnie ostro tak jakbym puścił ostro sprzęgło. Napewno wiem że musze wymienić dwumas razem ze sprzęgłem ale to że niewysprzęgla to dziwne jest.

Mam podobnie, ale tylko na zimnym silniku.
No i teraz ważne pytanie, czy to już dwumas powoli się kończy? Objawy to:
po wrzuceniu 5 i 6 biegu słychać jakby chrobotanie, metaliczne tarcie. Czasami ciężko wchodzi 1. Poza tym reszta biegów wchodzi super, na jałowym biegu i na 1,2,3,4 jest cisza. Trochę ostatnio jeździłem w trasie i ten metaliczny dźwięk trochę wkurza:). Rady i wskazówki bardzo mile widziane:).
Były:
Leon 1.9 tdi ASV
Ibiza 1.9 tdi BXJ
Leon 1.9tdi ARL

Leon 1.8t BAM
Audi a4 1.8 tfsi quattro
Jest:
Cupra 280 ST
kuba1987
Stella +
Stella +

Region: pomorskie
Auto: A4 B8
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez dzojek218 » 13 lutego 2015, 16:19

Kolego jeśli masz podobnie jak miałem ale tylko na zimnym to jest początek tego, później nawet na ciepłym już było tak samo....
Jeździłem tak może z dwa miesiące aż w końcu wgl nie dało się ruszyć żeby nie szarpło i właśnie zakupiłem komplet dwumas i czekam na wymiane u mechanika :-P
dzojek218
Stella +
Stella +

Postprzez elemenateur » 13 lutego 2015, 16:47

Dzojek daj znać ile dałeś za komplet sprzęgło dwumasy :) zobaczymy czy jesteśmy konkurencyjni bardzo czy zamiatamy :D
Oleje i części w najniższych cenach! http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=23213
rotinger w cenach hurtowych :)
http://www.facebook.com/ProChoiceMoto
Obrazek
elemenateur
Sport
Sport

Auto: CRCA

Postprzez jendrek1975 » 13 lutego 2015, 18:21

Milten99
1) Bicie na pedale sprzęgła ?
sam jestem ciekaw opinii innych użytkowników bo i u mnie ono występuje,ale z tego co wyczytałem to niby takie zabezpieczenie żeby nie jeździć na pół sprzęgle :co:
Leon II 1.9 TDI BXE
jendrek1975
Sport
Sport

Auto: seat leon 2
Silnik: BXE 1.9

Postprzez dzojek218 » 13 lutego 2015, 18:50

elemenateur napisałem Pw :-P
dzojek218
Stella +
Stella +

Postprzez PaVLo » 13 lutego 2015, 19:08

U mnie też bije jak lekko nacisnę i tak mam chyba od nowości (komplet od Sharan BTB), czyli od maja 2012 :).
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT

Postprzez dzojek218 » 13 lutego 2015, 19:22

Pavlo a dzieje ci się coś więcej z tym sprzęgłem od sharana ?? czy tylko lekkie bicie??
dzojek218
Stella +
Stella +

Postprzez PaVLo » 13 lutego 2015, 19:55

Nic więcej się nie dzieje a od wymiany zrobiłem już 35tys km (już po programie).
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT

Postprzez mlynek » 13 lutego 2015, 20:41

dzojek218 napisał(a):elemenateur napisałem Pw
Pochwal się wszystkim gdzie i za ile kupiłeś. To chyba nie tajemnica. Wszyscy przy okazji sprawdzimy elemenateur'a :D
Obrazek
Seat Leon 1.9 TDI ASV+ @@@ Turbo ASZ + wtryski 0.216 WZM + program by kobzyr + sztywne koło + tarcz i docisk SACHS z Golfa III 1.9 TDI/Corrado G60
mlynek
Sport
Sport

Auto: Leon 5F 2.0TDi 184KM
Silnik: CUNA 2.0

Postprzez markk » 13 lutego 2015, 20:59

Sam jestem ciekaw ceny , chwalić sie panowie !
markk
Signo
Signo

Postprzez dzojek218 » 13 lutego 2015, 21:25

dałem 1800zł cały komplet wraz z wysprzęglikiem z Sachs-a :-P
dzojek218
Stella +
Stella +

Postprzez kuba1987 » 14 lutego 2015, 12:53

Czyli kolego dzojek218 sprawa jest jasna, do wymiany u mnie cały zestawik: dwumas, sprzęgło, wysprzęglik w bliskiej przyszłości. Ciekawe czy dam radę na tym starym dojechać do Rzymu na własny ślub w obie strony 4000 km :? Chyba trzeba kasę powoli zacząć odkładać...
Były:
Leon 1.9 tdi ASV
Ibiza 1.9 tdi BXJ
Leon 1.9tdi ARL

Leon 1.8t BAM
Audi a4 1.8 tfsi quattro
Jest:
Cupra 280 ST
kuba1987
Stella +
Stella +