Witam panowie. Potrzebuję wszelkich informacji na temat takiego swapu. W przyszłym roku na wiosnę mam zamiar sprowadzić ie całego leona z UK jeżdżący w dobrym stanie z nie dużym przebiegiem w granicach 120 tys mil, nawet mniej w zależności od kosztow

Koszt takiego wariata około 5 tys PLN, powrót na kołach do Polski. Co myślicie o takim swapie, czy lepiej zrobić przekładkę w angliku? Mechanicznie wiem ze nie bedzie większych problemów, gorzej z elektroniką, czy mógłbym cała wiązkę przerzucić z angola do europejczyka, mówię również o tej wewnątrz (klimatronic od razu itd..). Czy występują jakieś problemy z abs-em, poduchami itd? Część kosztów mogłaby sie zwrócić bo reszta z anglika poszłaby na sprzedaż, a blacharka dość w cenie. Dodam że dużo czytałem o tym, mam pojęcie w mechanice, troszke gorzej z elektronika. Prosiłbym o jakieś rady, sugestie itd.. Pozdrawiam
-- 8 października 2014, 16:24 --
Jeszcze jedno prosiłbym o opinie na temat takiego silnika, z jakim oznaczeniem szukać, na co zwrócić uwagę? Jaką żywotność ma turbina i inne podzespoły?