Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Zamek drzwi - uszkodzenie mikrowyłącznika

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: [ALL] Zamek drzwi - uszkodzenie mikrowyłącznika

Postprzez Robal_26 » 4 listopada 2014, 19:56

adasbb, dobrze że ci się udało tak szybko dostać moduł o identycznym numerze ,bo często to graniczy z cudem ale jak widać jest to możliwe. :-)
Jest Skoda Kodiaq STYLE 4X4 DFGA 2,0TDI CR DSG 181,6KM 408,7NM

Była Skoda Octavia kombi 4x4 ARL+ 1,9TDI PD 6B 185KM 371NM
Robal_26
Sport
Sport

Region: zachodniopomorskie
Auto: KODIAQ STYLE 4x4
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Postprzez adasbb » 5 listopada 2014, 12:06

Robal_26, w sumie nie było większego problemu, ponieważ na allegro było kilka wyników, jednak kilka było modułów z Anglików i bałem się że nie będą pasowały (chociaż cena atrakcyjna). Puki co dział wszystko idealnie.
adasbb
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: AZD 1.6

Postprzez qaz » 7 listopada 2014, 07:27

Witam a może mi ktoś spróbuje pomóc, więc kiedy otwieram drzwi pilotem otwierają się wszystkie, ale gdy chce otworzyć drzwi kierowcy mimo że bolec w górze nie otwierają się musze walnąć w oklice zamka i dopiero otwieram drzwi, co może być przyczyną ?
qaz
Signo
Signo

Auto: Leon 1m
Silnik: APG 1.8

Postprzez lysaglaca » 7 listopada 2014, 10:37

Zamek :]

wysłane z pilota do piekarnika
lysaglaca
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: ASV 1.9

Postprzez qaz » 7 listopada 2014, 14:14

zamiennik zamka założyny padł by po tygodniu, jak sprawdzał mechanik to podobno padł moduł komfortu, że nie daje takiego napięcia jak trzeba, dodam że oświetlenie w środku czasem nie działa
qaz
Signo
Signo

Postprzez adam1.9TDI » 7 listopada 2014, 16:27

qaz napisał(a):zamiennik zamka założyny padł by po tygodniu, jak sprawdzał mechanik to podobno padł moduł komfortu, że nie daje takiego napięcia jak trzeba, dodam że oświetlenie w środku czasem nie działa
taaaa te moduly komfortu sa bardzo wadliwe, padaja w co drugim leonie... Masz cos z mechanizmem manualnym zamka drzwi kierowcy.
adam1.9TDI
Sport
Sport

Auto: leon asv+

Postprzez adasbb » 7 listopada 2014, 18:04

Wadliwe jak wadliwe, jak się grzebie przy zamkach drzwi przy podłączonym akumulatorze, to padają :P Wiem, bo sam tak uwaliłem moduł drzwi kierowcy :p
adasbb
Sport
Sport

Postprzez adam1.9TDI » 7 listopada 2014, 21:17

adasbb napisał(a):Wadliwe jak wadliwe, jak się grzebie przy zamkach drzwi przy podłączonym akumulatorze, to padają :P Wiem, bo sam tak uwaliłem moduł drzwi kierowcy :p
z ta wadliwością użyłem ironii. qaz, na pewno nie grzebal przy tym i nie zrobil zwarcia wiec czemu ma byc uwalony komfort? Pewnie jakiś partacz nie wie co jest to wymieni mu wszystko co się da aż dojdzie do tego co jest uszkodzone.
Metoda prób i błędów dojdzie do uszkodzenia ale klient płaci.

otwiera sie wszystko oprocz drzwi kierowcy, a po uderzeniu w okolicach zamka kierowcy on tez zaskakuje to dlaczego diagnoza w moduł komfortu?
adam1.9TDI
Sport
Sport

Auto: leon asv+

Postprzez Robal_26 » 8 listopada 2014, 07:30

adam1.9TDI, ewidentnie zimne luty w zamku, nie ma kontaktu a podczas drgań styki się stykają i działa poprawnie ,pewnie w ciepłe dni nie było problemu bo metale nagrzewając sie zwiększa swoja objętość i wówczas ma połączenie a w zimne dni kurczy i już jest problem. :-)

Robal_26
Sport
Sport

Postprzez adasbb » 8 listopada 2014, 08:51

Prosto sprawdzić, jak będzie kłopot z modułem, wyjdzie w VCDS, ale tak jak Robal_26 napisał, zimne luty na 100%. A co do modułu, źle się wyraziłem, mi padł moduł drzwi kierowcy, moduł komfortu ma się dobrze :)
adasbb
Sport
Sport

Postprzez Wojtas90 » 8 listopada 2014, 15:35

Podobny problem miał znajomy w golfie mk4; po rozebraniu mikro-wyłącznika na części pierwsze były uszkodzone luty/sciezki. Przy użyciu lutownicy poprawił wszystkie luty i po problemie
Wojtas90
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez qaz » 8 listopada 2014, 17:44

Co do fachowca raczej fchuja mnie nie chcę mnie zrobić, mówił że jąk podłączył zamek jakoś na krótko to że działał normalnie. On na poczatku też stwierdził ze zamek miał wymienic a stary oddać i zaprowdzilem auto i wtedy powiedział ze to moduł. Czy oświetlanie wnętrza nie działa wcale łącznie z bagażnika oświetleniem jeśli nie działa zamek kierowcy ?
Sory za polskie znaki pisze z telefonu i dziekuje za zainteresowanie tematem ;)
qaz
Signo
Signo

Postprzez BLACKMAN_82 » 10 listopada 2014, 19:24

Witam! Od trzech nocy przekopuję internet (forum już milion razy przejrzałem,,,,)to nie jest chyb żaden znany przypadek... wszystkie mikrostyki raczej odpadają :) Po otwarciu drzwi pasażera lampka drzwi świeci, lampka w podsufitce także...Szyba ok, lusterko ok...A nie zamyka ani nie otwiera....
Pomóżcie, bo auto stoi z z rozbabranymi do cna drzwiami pasażera i nie pojeździ na razie...
Problem- brak reakcji Centralnego Zamka i na kluczyk i na pilot zamknięcie/otwarcie...Raz działał, raz nie..Najpierw nie otwierał, potem nie zamykał - więc i nie otwierał..Teraz padł zupełnie i nie słychać go zupełnie, żeby działał przy zamykaniu/otwieraniu.... Zamek wyjęty, kupiony nowy( ori używka, sprawny.. )nic...
kostka do zamka 8 pin jest najbardziej podejrzana.. Jakie wartości i w jakim zakresie powinny powinny pojawiać się na poszczególnych pinach po naciśnięciu zamknij/otwórz na pilocie?...Podejrzewam, że problem jest gdzieś wcześniej niż zamek...Na każdym z pinów w kostce po wysterowaniu zamknij/otwórz dzieje się raczej mało.... no.. nic w sumie....Sugestie?.. sprawdzę wszystkie, obiecuję..Bezpieczniki sprawdzone(,,,)...Moduł komfortu?...(...)...hmm..Sprawdzę jeszcze wiązkę dokąd dostanę w stronę auta.Z góry dzięki za podpowiedzi...BLACKMAN_82..
BLACKMAN_82
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1M

Postprzez Darekk29 » 11 listopada 2014, 11:15

Czy ta sama sytuacja jest na dwóch kluczykach (brak reakcji)? Ostatnio w skodzie octavii był podobny problem. Winna była bateria w pilocie, która się skończyła. Po wymianie wszystkie problemy ustały.
Darekk29
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.6 16V

Postprzez BLACKMAN_82 » 12 listopada 2014, 17:40

Hej! Drugi pilot niestety jest bez sterowania, zwykły kluczyk, ale problem jest i przy wysterowaniu sygnału zamknij/otwórz i z pilota i z zamka w drzwiach kierowcy. Zaraz zabieram się za rozbieranie słupka i sprawdzanie przewodów, nie mam niestety tylko najważniej informacji - które piny są odpowiedzialne za sygnał na zamknij/otwórz. Łatwiej przemierzyć 2 przewody niż osiem...Ech.. może ma ktoś schemat lub wie?...
BLACKMAN_82
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1M

Postprzez Robal_26 » 12 listopada 2014, 21:22

BLACKMAN_82, sygnał otwórz /zamknij jest sterowany masą także nawet zwykłym próbnikiem 12V możesz wywołać sygnał do zamknięcia lub otwarcia , żabką do masy i trzpieniem na piny w kostce na słupku .ok :-D

Robal_26
Sport
Sport

Re: Odp: [ALL] Zamek drzwi - uszkodzenie mikrowyłącznika

Postprzez Milten99 » 13 listopada 2014, 19:42

Robal_26 napisał(a):adam1.9TDI, ewidentnie zimne luty w zamku, nie ma kontaktu a podczas drgań styki się stykają i działa poprawnie ,pewnie w ciepłe dni nie było problemu bo metale nagrzewając sie zwiększa swoja objętość i wówczas ma połączenie a w zimne dni kurczy i już jest problem. :-)

Witam,

U siebie zaobserwowałem opisany problem. Gdy temperatura wynosi powyżej 10 stopni centralny otwiera mi wszystkie drzwi, a gdy temp. zaczyna spadać nie otwierają się drzwi kierowcy.
W tej sytuacji rozwiązaniem powinno być wyjęcie zamka w drzwiach kierowcy i przelutowanie? Czy muszę zwrócić uwagę na jeszcze inne styki? ( lampka działa poprawnie, brzęczek również).

Pozdrawiam
Milten99
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1P
Silnik: benzyna 1.6 8V

Postprzez lysaglaca » 13 listopada 2014, 21:30

Przelutowac tez tak miałem z tym ze w drzwiach pasażera za kierowcą

Nabazgrane z pilota do lodówki
lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez pablo28 » 11 grudnia 2014, 00:42

Witam , przeszukałem forum i takiego przypadku jak u mnie nie znalazłem , chyba że gdzieś nie doczytałem , ale do rzeczy u mnie od pewnego czasu, nie zawsze , jak otwieram drzwi kierowcy to lampka w suficie sie zapala i zaraz gaśnie , zauważyłem że jak otworze drzwi na pierwszy zamek to sie zapala lampka , a jak otworze dalej tj. drugi zamek ,to lampka gaśnie . Może ktoś miał podobna usterke , czyżby to była wina słynnego mikrostyku w zamku?

-- 11 grudnia 2014, 00:42 --

Witam , przeszukałem forum i takiego przypadku jak u mnie nie znalazłem , chyba że gdzieś nie doczytałem , ale do rzeczy u mnie od pewnego czasu, nie zawsze , jak otwieram drzwi kierowcy to lampka w suficie sie zapala i zaraz gaśnie , zauważyłem że jak otworze drzwi na pierwszy zamek to sie zapala lampka , a jak otworze dalej tj. drugi zamek ,to lampka gaśnie . Może ktoś miał podobna usterke , czyżby to była wina słynnego mikrostyku w zamku?
Obrazek
pablo28
Signo
Signo

Auto: Leon FR
Silnik: ARL 1.9

Re: Odp: [ALL] Zamek drzwi - uszkodzenie mikrowyłącznika

Postprzez Bry1ant » 11 grudnia 2014, 00:55

Tak to wina mikrostyku;-)
Bry1ant
Sport
Sport

Auto: leon 1m
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez pablo28 » 11 grudnia 2014, 01:48

a który mikrostyk za to odpowiada ? bo jest ich w zamku kilka? a może wystarczy coś dogiąć , bo dzieje sie to raz na jakiś czas
Obrazek
pablo28
Signo
Signo

Postprzez lysaglaca » 11 grudnia 2014, 06:45

Kolego rozbierz zamek i sprawdź przeważnie pada ten co jest na zewnątrz kasety zamka ale padają tez łączenia na płytce drukowanej w zamku tzw zimne luty. Gdybyś był okolic Bytomia czy śląska to bym ci to ogarnął.

Nabazgrane z pilota do lodówki
lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez pablo28 » 11 grudnia 2014, 11:16

Ok dzięki za inf , narazie zapsikałem cały zamek wd40 i pare dni jest spokój , ale jak coś to trzeba będzie tam zajrzeć , tylko nie wiem czy w razie co wymienić sam mikrostyk, czy zamek używke kupić , bo podobno te mikrostyki co sa na allllee.... to jakaś lipa jest , i długo to nie wytrzymuje.
Obrazek
pablo28
Signo
Signo

Postprzez lysaglaca » 11 grudnia 2014, 22:39

ja kupowałem na TME i nie narzekam jest hermetyczny niema ori zamienników a szkoda zamek używka też nie wiadomo jak długo pochodzi ewentualnie można tą używkę rozebrać i przygotować do pierwotnego stanu ale to samo wtedy można zrobić z zamkiem który masz w swoich drzwiach trzeba tylko wyciągnąć go na stół.
lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez piotrekquattro » 7 lutego 2015, 21:50

dzisiaj zaobserwowalem dziwna rzecz. motor odpalony, otwieram drzwi kierowcy, lampka nad lusterkiem na chwile sie zapali i gasnie. w pozostalych drzwiach tego nie ma, tylko przy drzwiach kierowcy przy wlaczonym motorze. kiedy zgasze silnik wszytsko jest ok.
podlaczac pod vaga? czy raczej to bedzie mikrostyk lub zimne luty?
piotrekquattro
Stella +
Stella +

Auto: seat leon
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez lysaglaca » 8 lutego 2015, 10:11

Podłączyć pod vaga sprawdzić czy wylapuje błędy może to być mikro mogą to być zimne luty a może to być moduł komfortu

nabazgrane z pilota od lodówki Z3
lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez mat_282 » 11 lutego 2015, 16:04

Koledzy u mnie jest następujący problem. Z pilota zamyka mi ładnie lecz jeżeli chce zamknąć z kluczyka( bo pilot raz na jakiś czas ma focha) zamyka mi tylko drzwi kierowcy. Zamukajac z bagażnika lub pasażera jest ok. To wina mikro styka czy może czegoś innego?
mat_282
Stella +
Stella +

Auto: Toledo
Silnik: AHF 1.9

Postprzez bobo » 15 marca 2015, 12:14

Witam,
u mnie również problem z drzwiami i oświetleniem. Z tyłu mam zablokowane drzwi od strony kierowcy, jak postukam w okolicy klamki to się otwiera a potem znowu to samo . Wcześniej miałem problem z drzwiami tylnymi, ale od strony pasażera ( tam problem na razie ustał ).
Mam zamiar rozebrać drzwi i przelutować zimne luty i wymienić mikrostyk.
Teraz się zastanawiam, czy ten mikrostyk wybrać hermetyczny, czy może rozbieralny? Przy rozbieralnym można wymienić tą górną część.
Druga sprawa to mam uszczelnioną blachę przed wodą. Teraz jak będę wszystko rozbierać to założę folię ale będę musiał rozwiercać nity z prowadnic szyb i silniczka i pytanie składać wszystko na nity, czy skręcić na śruby, tylko jakie rozmiary kupić może ktoś doradzić?
Obrazek Obrazek
bobo
Stella +
Stella +

Auto: Seat Toledo TDI AHF

Postprzez darq12 » 15 marca 2015, 22:08

Ja u siebie nitowałem ale możesz na śruby zwykłe 6mm i podkładki i to skręcić powinna 6mm pasować ale możesz na zapas kupić 5mm to są groszowe sprawy.
darq12
Sport
Sport

Auto: Leon 1.9TDI

Postprzez bobo » 16 marca 2015, 20:00

ok dzięki
zastanawiam się który mikrowyłącznik kupić?
Co do nitów jeszcze, wiesz może jakiej wielkości będą pasowały najlepiej
Obrazek Obrazek
bobo
Stella +
Stella +

Auto: Seat Toledo TDI AHF

Postprzez darq12 » 16 marca 2015, 20:59

Chyba troszkę źle napisałem ja miałem 6mm nity i dały radę tak więc otwór musi być mniejszy chyba 4mm lub 5mm ma otwór więc śruby 6mm nie wejdzie chyba że troszkę sobie rozwiercisz. Ja bym na twoim miejscu rozebrał zamek i zobaczył zimne luty bo na to bym stawiał. silnik nie dostaje zasilania do zamykania albo moduł sygnału o zamykaniu auta ale to wszystko jest na płytce i złączce na której robią się zimne luty.
darq12
Sport
Sport

Postprzez Pawisco » 16 marca 2015, 21:08

U mnie taka sytuacja: gdy otwieram drzwi przednie lewe, przednie prawe, tylnie lewe - brak światełek w drzwiach, brak światełka w podsufitce brak brzęczka przy włączonych światłach. Gdy otwieram drzwi tylnie prawe - świeci w nich światełko, zapala się w podsufitce. Od czasu do czasu (raz na kilka miesięcy) zapalą się lampki gdy otworzę drzwi kierowcy, ale jest to chwilowe. Od czego w ogóle zacząć i co powinienem zrobić? Dodam, że dwa razy zmieniałem zamek w drzwiach kierowcy. Temat dokucza mi od 4 lat, czyli o kiedy kupiłem auto i chciałbym go wreszcie naprawić.
Pawisco
Stella
Stella

Postprzez untaztood » 17 marca 2015, 21:25

Pawisco napisał(a):U mnie taka sytuacja: gdy otwieram drzwi przednie lewe, przednie prawe, tylnie lewe - brak światełek w drzwiach, brak światełka w podsufitce brak brzęczka przy włączonych światłach. Gdy otwieram drzwi tylnie prawe - świeci w nich światełko, zapala się w podsufitce. Od czasu do czasu (raz na kilka miesięcy) zapalą się lampki gdy otworzę drzwi kierowcy, ale jest to chwilowe. Od czego w ogóle zacząć i co powinienem zrobić? Dodam, że dwa razy zmieniałem zamek w drzwiach kierowcy. Temat dokucza mi od 4 lat, czyli o kiedy kupiłem auto i chciałbym go wreszcie naprawić.

Wkładałeś zamienniki, czy ori?
untaztood
FR
FR

Auto: Superb
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez darq12 » 17 marca 2015, 21:47

Na pewno będzie słynny mikrostyk tylko musisz zobaczyć czy się już wytarł co pewnie będzie normalne w zamienniku lub też normalne w starej używce. A jak nie to, to zimne luty po drodze z tego mikro. Przeważnie w miejscu gdzie wchodzą piny z kostki na płytkę tak że nie ominie cie rozbieranie.
darq12
Sport
Sport

Postprzez Pawisco » 18 marca 2015, 21:12

Najpierw wymieniłem na zamiennik, po 8 miesiącach padł, po czym wymieniłem na oryginalną używkę.
Dobrze, mikrostyk, zimne luty - rozumiem, że mówimy o każdym zamku i w tej sytuacji czeka mnie rozbieranie wszytskich drzwi? :)
Pawisco
Stella
Stella

Postprzez darq12 » 18 marca 2015, 22:01

Tak musisz rozebrać każde drzwi. Wcześniej zdejmij gumę (łącznik) z drzwi i słupka i popatrz na kable czy nie są podejrzane tzn czy nie pozrywane. Te piny są dość delikatne i przy mocniejszym szarpaniu za kostkę przy ściąganiu wtyczki prędzej czy później któryś puści z płytki.
darq12
Sport
Sport

Postprzez lysaglaca » 27 marca 2015, 06:47

Nie koniecznie jest to wina samych zamków może to być wina samego modułu komfortu one też lubią padać spróbuj dorwać jakiś na chwilę by podmienić i sprawdzić tułów musisz sprawdzić jaki ty masz i takiego szukać a prędzej jeszcze podepnij pod kompa i sprawdź błędy jakie wywala na module komfortu.

lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez dawid20 » 15 maja 2015, 15:29

Koledzy nie będę zakładał nowego tematu tylko tutaj się upewnie. U mnie wygląda to tak,że jak otwieram centralnym to zapala się tylko na chwilę podświetlenie i gaśnie. Jak otwieram drzwi kierowcy to nic się nie dzieje.Brzecznik zapalonych świateł tez nie działa. Jeśli próbuje zamknąć drzwi od środka guzikiem to wszystkie się zamykają i tylko drzwi kierowcy odskakuja i są nadal otwarte. Kontrolka otwartych drzwi w ogóle nie działa-nie wiem czy w ogóle jest ;d mikrowyłącznik czy może coś z modułem komfortu?
dawid20
Stella
Stella

Postprzez adasbb » 15 maja 2015, 18:06

Weź no poczytaj od a do z forum to będziesz wiedział :D A tak w skrócie, zamek do rozbiórki, mikrowłącznik albo zimne luty w zamku.
adasbb
Sport
Sport

Postprzez dawid20 » 15 maja 2015, 19:40

Wiem,wiem czytałem tylko,że nie widziałem nigdzie(przynajmniej nie zauważyłem bo przeglądać tyle stron na telefonie jest niewygodne),aby ktoś pisał o problemie,że mu odskakuja drzwi jak zamyka,wiec wolałem napisać i się upewnić ;) dzięki za odpowiedz ;)
dawid20
Stella
Stella

Postprzez lysaglaca » 18 maja 2015, 09:15

Jak kolega wyżej prawi zamek na stół i rozebrać przelutowac i mikro sprawdzuc

lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez kurex » 29 maja 2015, 11:43

Co może dolegać zamkowi jeżeli otwiera się i zamyka wszystko ładnie, lecz po otwarciu muszę tzw dwa razy pociągnąć za klamkę aby drzwi otworzyć. ?
Już próbowałem tą linkę luzować ale to nic nie dało, chyba że za mało. ?
kurex
TopSport
TopSport

Auto: 1M

Postprzez Dawid2 » 29 maja 2015, 15:42

To chyba normalne. Za pierwszym razem odryglowujesz zamek a za drugim otwierasz drzwi. Zauważ, że jak nie ruszysz autem i drzwi się automatycznie nie zaryglują to mozna je otworzyć pojedynczym pociągnięciem za klamkę.
Dawid2
Signo
Signo

Auto: Leon CupraR
Silnik: BAM 1.8

Postprzez Robal_26 » 29 maja 2015, 16:28

kurex, musisz próbować regulacją linki ,nieraz minimalnie ją przesuniesz i już będzie ok, zapewne chodzi ci o klamkę zewnętrzną ? :-)

Robal_26
Sport
Sport

Postprzez kurex » 30 maja 2015, 13:50

Robal_26 napisał(a):zapewne chodzi ci o klamkę zewnętrzną ?

Dokładnie tak.

Dawid2 napisał(a):To chyba normalne. Za pierwszym razem odryglowujesz zamek a za drugim otwierasz drzwi.

Nie nie dawid, nie w tym rzecz, nie jest to normalne ponieważ przy wcześniejszym zamku tak nie było, i nie powinno być. :)
kurex
TopSport
TopSport

Postprzez Robal_26 » 30 maja 2015, 14:57

kurex, zrób jak napisałem wcześniej,miałem podobnie z tylnymi drzwiami i wystarczyła regulacja tą linka i jest ok. :-)

Robal_26
Sport
Sport

Postprzez adasbb » 30 maja 2015, 15:07

A klamka Ci czasem nie odstaje zewnętrzna? Miałem podobny przypadek jak wymieniałem zamek, że mi zaczep wew. od klamki wyskoczył i mi klamka odstawała :D Przez to objaw taki sam jak u Ciebie, musiałem na dwa razy otwierać. Sprawdź.
adasbb
Sport
Sport

Postprzez Marcinxxx » 30 maja 2015, 21:26

Ale ten zaczep jakby nie był wsadzony to by klamka odstawała na pół centymetra bo tak kiedys złożyłem(chyba że o czymś innym myśle) :D kurex,kupowałes nowy zamek? jaki bo mnie też czeka taki zakup a chciałbym nówke.

-- 30 maja 2015, o 22:26 --

Marcinxxx
Sport
Sport

Auto: Seat Leon Sport

Postprzez adasbb » 31 maja 2015, 07:44

Marcinxxx, tylko oryginał, nawet używany, byle by oryginał. Większość na forum Ci powie to samo. Sam kupowałem podróbkę za 70zł i padł po pół roku, nie szło drzwi kierowcy odblokować. Kupiłem potem używkę, z dwóch starych oryginałów złożyłem jeden i działa w pełni sprawnie. Taka moja rada.
adasbb
Sport
Sport

Postprzez kurex » 31 maja 2015, 12:21

Marcinxxx napisał(a):jaki bo mnie też czeka taki zakup a chciałbym nówke.

Ori, używka.
kurex
TopSport
TopSport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne