Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sprajtz napisał(a):A ja zadam pytanie trochę z innej beczki, co polecacie na zamarzające uszczelki? Dzisiaj miałem problem, bo aż tak przymarzło
Szymko napisał(a):Nie wiem czy teraz nie jest już za późno na stosowanie sztyftów. Najlepiej je stosować gdy na dworze jest jeszcze w miarę ciepło.
barta napisał(a):Doczepie się do tematu.
Dziś otworzyłem drzwi ale nie mogłem ich zamknąć, pomoże mi ktoś jak to naprawić? co się stało? w końcu domknąłem drzwi i centralnym zamknąłem jak na razie.
Pozdrawiam
Sebool2006 napisał(a):wyjąć zamek dobrze go wyczyścić i nasmarować ponownie
mlynek napisał(a):Sebool2006 napisał(a):wyjąć zamek dobrze go wyczyścić i nasmarować ponownie
Czy to nie jest ta sama przypadłość, którą miały Cordoby i Polo Classic z lat ok. '96 - '97? Bo jeśli tak.. to na samą myśl ciarki mnie przechodzą. Miałem Polo Classic '96r i jak temp. spadała poniżej 0*C to przednimi drzwiami do auta już się nie weszło. Stare smary w zamku gęstniały, a cieniutka sprężynka nie radziła sobie z odepchnięciem takiej małej dzwigienki. A że zamek hermetycznie zamknięty, rozebranie, nasmarowanie i złożenie (w mroźnym garażu) zajmowało ok. 2 godzin.
Dziś moje drzwi pasażera też dały się otworzyć, ale już zamknąć nie. Oj Hiszpanie tego problemu nie mają zapewne!
mlynek napisał(a):Sebool2006 napisał(a):wyjąć zamek dobrze go wyczyścić i nasmarować ponownie
Czy to nie jest ta sama przypadłość, którą miały Cordoby i Polo Classic z lat ok. '96 - '97? Bo jeśli tak.. to na samą myśl ciarki mnie przechodzą. Miałem Polo Classic '96r i jak temp. spadała poniżej 0*C to przednimi drzwiami do auta już się nie weszło. Stare smary w zamku gęstniały, a cieniutka sprężynka nie radziła sobie z odepchnięciem takiej małej dzwigienki. A że zamek hermetycznie zamknięty, rozebranie, nasmarowanie i złożenie (w mroźnym garażu) zajmowało ok. 2 godzin.
Dziś moje drzwi pasażera też dały się otworzyć, ale już zamknąć nie. Oj Hiszpanie tego problemu nie mają zapewne!
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości