Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Piotrek TS napisał(a):W aso mi powiedzieli
Beast napisał(a):Nieciekawie,moze jednak nie jest tak zle tzn nie turbo...rozmawialem z gosciem ktory jechal co prawda Ducatem 2.5TD jak padla turbina- ponoc kopcil niemilosiernie i duzo oleju bral, wrecz ciagle musial dolewac(a to bylo w drodze do Wawy), wiec moze jakas pierdolka jak wyzej panowie pisali - waz czy cos. Grunt to dobra ekspertyza kogos, kto sie zna, a nie gzrebie i szuka na czuja
Zreszta wlasnie, jakby wystrzelila i padla na amen to pewnie jakos widowiskowo by bylo:wink:
GLOWA DO GORY![]()
Bedzie dobrze, a nawet lepiej jak bys musial zmienic przymusowo na wieksza
![]()
BTW jechales moze kolo poludnia k M1 dzisiaj?? Doniesiono mi ze nisko przelatywal z zawrotna predkoscia jakis czerwony Leo
Takie obiawy sa jak ośka sie upierdzieli itp wtedy turbo zassa olej z silnika i samoczynnie go napeci olejem i bum bum po silniku jak sie nie zdławi w zarodkuJezeli wysypala by sie turbina to przy okazji zobaczyl bys na jakie obroty jest sie w stanie wkrecic klekot, albo poobijal bys maske od spodu
Nie tylko przeplywke bo to nie daje 100% Sdi - zapomniales o wypieciu czujnika doładowania - wtedy mamy pelne Sdi i tak mozna smigac i nic nie powinno sie stac.jeżeli będziesz jeździł w takim stanie to możesz zajechać turbinę bo pompuje na maxa... wypnij przepływkę, powinien przestać kopcić bo będzie w trybie awaryjnym...
Jasne, ze pamietam i w tym wypadku na to samo wyglada.mm.max napisał(a):Taki efekt jak opisałeś daje tylko i wyłącznie rozszczelnienie układu dolotowego Prawda TonnyS?? Pamiętasz nasz powrót z Zakopanego i moje wielkie buuuum podczaas wyprzedzania.
Uzywke ciezko kupic - popytaj osoby na forum, ktore wymienily ori orurowanie - np. Grucha ARL bo w ASO to ok 500 złPiotrek TS napisał(a):Nie wiecie moze ile taki przewod moze kosztowac?
Asgaard napisał(a):no nie przesadzaj że trzeba nową rurke kupić... słyszałeś kiedyś o plastikowych opaskach zaciskowych? Mój leon prawie wszystkie złączki miał nimi podociągane, w sumie na jedno łączenie zużywasz 4 większe opaski. Dwie zawijasz wokół węży które łączysz, a kolejnymi dwiema łączysz dwie poprzednie, żaden wąż Ci się z tego nie wysunie. U mnie turbina u kresu życia przepompowywała do 2,5bara i nie wyskakiwało...
zresztą w co drugiej rajdówce jest ich milion...
no chyba że chcesz ori super hiper... to wtedy jakies 200zł musisz dać, poza tym wymieniłbym od razu te zawleczki którymi to zapinasz bo one mimo wszystki też się rozciągają i nie zapinają tak jak powinny...
Piotrek TS napisał(a):W aso mi powiedzieli
Aligator napisał(a):Hehe wlasnie na opaski to posztukowałem + 2 metalowe obejmy dla pewności Miejmy nadzieje że będzie rzeczywiście takie wytrzymałe jak mówisz.
Piotrek TS napisał(a):ASO to auto -silesia Katowice.
Piotrek TS napisał(a):A ASO to auto -silesia Katowice.
UUUUUUUUUU to nie ladnie albo sie zmieni albo nici z promocj.uciu napisał(a):że ciągle mają/mieli te same przyzwyczajenia...
Piotrek TS napisał(a):Na pewno by mnie to taniej nie wyszlo niz w ASO ale bylby tego wymierne korzysci:-)
zulon napisał(a):a jak to sprawdziles? skad ta pewność w piatek odebralem u nich swojego leona i mam jechac na przeglad po 2500 na wymiane oleju, na co zwracac tam uwage, czy mozbna patrzec??
Streat napisał(a):michalus, jak masz zapieczone kierownice to czeka Cie wymiana turbiny.
adamtower napisał(a):Chyba można to zregenerować, oczyścić, ale nie wiem jakie są koszty tej zabawy.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości