Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wymieniłem w tamtym roku, na oryginalny.Czarsky napisał(a):A olej w skrzyni przy okazji operacji likwidacji luzu wymieniałeś?
plastek napisał(a):kto jest mi w stanie dotoczyć taki pierścien i wysłać? Stawiam dobre piwo
-- 6 marca 2015, 19:22 --
jednak dotoczyłem sam pierścienie , udało się zdobyć odpowiednia rurkę i temat ruszył. Mam do sprzedania 1.6mm i 1.8mm ( bez problemu można spiłować na mniejsze grubosci )
U siebie wlozylem 1.6 i skrzynia jest teraz idealna. 1 i wsteczny nie haczy , skrzynia nie wyje przy schodzeniu z biegów i puszczonym gazie , wcześniej strasznie wyła na 3 biegu gdy redukowałem z 4 na 3 i dojeżdzalem do zakrętu , na puszczonym gazie wycie ogromne. Teraz cisza. Biegi może ciut lepiej wchodzą.
Czy wy po wlozeniu pierscienia nadal macie luz? BO u mnie pierscien wypełnił pieknie wnękę w skrzyni ale wałek po obsadzeniu pierscienia nadal sie porusza z tym ze to raczej fabryczny luz który musi być.
Ogólnie polecam taki zabieg. Wszystkim z mazowieckiego mogę pomoc w wymianie
Marecki81 napisał(a):Da sie dostac do tego lozyska w takiej skrzyni czy nie bo bym se z checią pierscien zalozył
Odpowiem sam sobieLukaszCelt napisał(a):Chłopaki ja mam luz, plus łożysko do wymiany jakimś cudem niema w nim pierścienia separującego kulki, skrzynia oczywiście z dekielkiem , którego też brak , w związku z tym chciałem zapytać czy mogę je wyjąc ( łożysko) bez otwierania skrzyni ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości