Zaczne od tego iz troche szuakalem na forum informacji na temat EGR-u w benzynie ale nic konkretnego nie znalazlem, jesli juz cos takiego bylo prosze o link do odpowiedniego tematu, a mianowicie. Jakis czas temu mialem czyszczona przepustnice, EGR oraz zrobiona adaptacje. Okolo miesiac po tym zabiegu wyskoczyl mi ponownie blad o zaworze recyrkulacji spalin. Jako ze zakup nowego kosztuje prawie 400 zl postanowilem, ze zaslepie to ustrojstwo i wylacze Vagiem. Jednak jak czytalem w benzynie nie jest to takie hop siup, dzwonilem po znajomych mechanikach i moga jedynie zaslepic, a w wylaczanie EGR-u w benzyniakach przez komputer jeszcze sie nie bawili i nie chca za bardzo sie podjac. Znalazlem jeden warsztat ktory moglby to zrobic ale powiedzieli mi za zaslepienie 50-80 zl, a wylaczenie kompem 300 zl... chyba ich pogielo. No i wlasnie doszedlem do pytania, czy na forum znajdzie sie ktos kto praktykowal to u siebie i moglby zrobic to samo u mnie troche mniejszym kosztem niz powiedzieli mi w tym warsztacie

? Ewentulanie prosilbym o podeslanie jakiejs fotorelacji (o ile jest na forum) jak zaslepic EGR krok po kroku. Bylo cos takiego na ToledoClub ale niestety zdjecia juz wygasly.
Moj samochod to Leon 1.6 16V 105KM AZD 2002r