Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wyłaczenie EGR Vagiem 1.6 16V

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wyłaczenie EGR Vagiem 1.6 16V

Postprzez Kamil_92 » 9 marca 2016, 23:34

Zaczne od tego iz troche szuakalem na forum informacji na temat EGR-u w benzynie ale nic konkretnego nie znalazlem, jesli juz cos takiego bylo prosze o link do odpowiedniego tematu, a mianowicie. Jakis czas temu mialem czyszczona przepustnice, EGR oraz zrobiona adaptacje. Okolo miesiac po tym zabiegu wyskoczyl mi ponownie blad o zaworze recyrkulacji spalin. Jako ze zakup nowego kosztuje prawie 400 zl postanowilem, ze zaslepie to ustrojstwo i wylacze Vagiem. Jednak jak czytalem w benzynie nie jest to takie hop siup, dzwonilem po znajomych mechanikach i moga jedynie zaslepic, a w wylaczanie EGR-u w benzyniakach przez komputer jeszcze sie nie bawili i nie chca za bardzo sie podjac. Znalazlem jeden warsztat ktory moglby to zrobic ale powiedzieli mi za zaslepienie 50-80 zl, a wylaczenie kompem 300 zl... chyba ich pogielo. No i wlasnie doszedlem do pytania, czy na forum znajdzie sie ktos kto praktykowal to u siebie i moglby zrobic to samo u mnie troche mniejszym kosztem niz powiedzieli mi w tym warsztacie ??? Ewentulanie prosilbym o podeslanie jakiejs fotorelacji (o ile jest na forum) jak zaslepic EGR krok po kroku. Bylo cos takiego na ToledoClub ale niestety zdjecia juz wygasly.

Moj samochod to Leon 1.6 16V 105KM AZD 2002r
Kamil_92
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M
Silnik: AZD 1.6

Reklama

Re: Wyłaczenie EGR Vagiem 1.6 16V

Postprzez marcin7x5 » 10 marca 2016, 07:00

Nie ma opcji wyłączenia egr innej niż zmiana programu w sterowniku a to kosztuje niestety. Skoro uważasz że 300 zł to dużo to zaślep blaszką i jeździj z check na desce.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez Kamil_92 » 10 marca 2016, 18:51

Nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie 300 zl tylko za to zeby nie swiecil sie check na desce to duzo. Bawil sie ktos z was w wylutowanie diody od check-u ?
Kamil_92
Stella +
Stella +

Postprzez marcin7x5 » 10 marca 2016, 19:23

Kamil_92 napisał(a):Bawil sie ktos z was w wylutowanie diody od check-u ?

:brawo:
Ciekawe co zrobisz potem jak ci nagle autko zacznie szarpać lub zamulać. Jak ci wejdzie w tryb serwisowy to wylutujesz kolejną diodę od epc? Może lepiej poszukać gdzieś sprawnej używki.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez Kamil_92 » 10 marca 2016, 20:44

Jak zacznie szarpac i zamulac to od razu to wyczuje, podlacze pod kompa i bede wiedzial co jest grane, a check i tak mi sie swieci teraz caly czas, jesli tylko zaslepie EGR to rowniez bedzie sie swiecil, wiec i tak nie zobacze czy mam jakies nowe bledy wiec nie wiem co to zmieni, jedynie jak wylutuje diode to nie bedzie mnie wkur..ac, a innych diod nie mam zamiaru wylutowywac jak juz
Kamil_92
Stella +
Stella +

Postprzez Szymko » 10 marca 2016, 21:00

Zaklej taśmą :mrgreen:
Szymko
Sport
Sport

Auto: Seat Leon 1M