Tak też przypuszczam, ale wolę się dopytać zanim rozbiorè silnik

a nóż coś przeoczyłem co mógłbym jeszcze sprawdzić. Zastanawiam się czy nie zmienić jeszcze oleju na gęstszy żeby sprawdzić czy pierścienie się trochę uszczelnią. Na chwilę obecną jest zalany 5w30. Myślicie że jest sens takiej operacji?
-- 26 września 2016, 22:40 --
Problem rozwiązany, może komuś się przyda. Winna była głowica a dokładniej zawory. Głowica poszła do regeneracji, wymienione zostały wszystkie zawory z prowadzeniami i uszczelniaczami o po złożeniu chodzi jak złoto.
-- 14 października 2016, 18:26 --
I problem powrócił... głowica zrobiona, auto pojeździć tydzień i znowu to samo. Rozrząd sprawdzany 10 razy i nic. Zwątpienia w swoje umiejętności i zawiozlem auto do mechanika. Posprawdzal wszystko i powiedział ze wszystko sprawne i jak dla niego to wina głowicy, wiec wyciągnąłem znowu głowice i zawiózł do ponownego sprawdzenia. Zawory szczelne głowica cała. Jedyne co to okazało się ze walki mają lekki luz a dzwigienki wszyski są do wymiany bo mają luz więcej niż spory. Dzwigienki i walki napewno są odpowiedzialne za stosunkowo niskie ciśnienie oleju ale czy miałyby wpływ na wypadanie zapłonu?? Wypada ciągle na 2 cylindrze. Pewnie i tak to wymienię bo wymieniłem juz praktycznie wszystko oprócz tego i lambda, tylko mam obawę ze znowu włożę jakieś 700zl i dalej będę miał to co miałem. Co o tym sadzicie? Czy luz na dzwigienki Co i walkach może być przyczyną wypadania zapłonu?