Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
gumbas napisał(a):Ale co to znaczy przerabiają OEM wydechy? Co konkretnie z nimi robią? Masz jakieś linki którymi możesz się podzielić?
gumbas napisał(a):Trzeba by w końcu zadać pytanie czy wymiana wydechu na tych samych średnicach rur (czyli nie zmienia nam się ciśnienie gazów wylotowych) spowoduje utratę gwarancji na zespół napędowy czy nie?
gumbas napisał(a):Dziś oglądałem moje auto od spodu i jest jeden łącznik przed pierwszym tłumikiem - tzn tam jest jedyna opaska więc to musi być łącznik. Szczerze mówiąc zamiast kroić ORI wydech wolałbym jednak zlecić zrobienie nowego w takim MG i w razie czego wrócić do OEM.
-- 13 grudnia 2016, 11:35 --
A jeszcze tak zapytam czy ktoś wie jak się można skontaktować bezpośrednio z importerem? Trzeba by w końcu zadać pytanie czy wymiana wydechu na tych samych średnicach rur (czyli nie zmienia nam się ciśnienie gazów wylotowych) spowoduje utratę gwarancji na zespół napędowy czy nie?
maciek89 napisał(a):Gwarancji nie straciłem.
maciek89 napisał(a):Jak się TSI sypnie (a pewnie się sypnie) to przecież wrzucam ori wydech i dopiero ruszam do ASO. A co sobie piszą w systemie to nie ma żadnego znaczenia. Nie bać się tylko robić wydech i wyłączać durny soundactorA jak ktoś ma wątpliwości związane z gwarą to lepiej nie robić nic...
wesol napisał(a):Moze odpowiem jako ze pracowalem w aso opla i forda. Nikt nic nigdzie nie odnotowuje i aso tez nie jest zobligowane do tego ani do tego tez ze czesci musza byc z aso brane zawsze. Nie raz i nie dwa zakladalismy filtry z IC i co ktos gwarancje stracil? Sami klienci czasamo przywozili swoj olej czy tez inne czesci i co tracili gwarancje? Nie traci sie na pozostale elementy auta.
gumbas napisał(a):SA wyłączą Ci za free więc nie ma strachu. Z wydechem może być różnie.
Natomiast ja się zastanawiam nad kwestią wymiany samych tłumików końcowych - mi zależy tylko i wyłącznie na tym żeby było po prostu głośniej za autem - ktoś trenował coś takiego?
maciek89 napisał(a):Trochę od D strony chcesz podejść, dosłownie.Jest już odpowiedni topic. 290ka nie ma 2ki- możesz ją spokojnie usunąć, tak jak i 1-kę, a tylny zostawić. Po prostu cała sekcja środkowa na przelocie o seryjnej średnicy- masz produkty firm zewnętrznych np. Supersprint, czy chyba FOX, a możesz komuś zlecić. Parę osób u nas tak zrobiło, ze mną włącznie. Tak to u mnie brzmi: https://www.youtube.com/watch?v=AKjfsmDysUo
Jeśli chcesz zamontować jakiś aftermarketowy tylny tłumik, czy przelot z tyłu to już lepiej zrobić / kupić cały catback, bo bez sensu zostawiać te 2 pierwsze wielkie puchy.
Tu masz: http://www.ebay.de/itm/Seat-Leon-5F-Cup ... SwB-1YwYmp
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość