Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mistrzunio napisał(a):Więc daj na -0,6 lub -1,1 i sprawdź czy będzie jakaś poprawa w pracy silnika.
crystal280184 napisał(a):Mechanik powiedział że sprzęgło i dwumas mam sprawny
crystal280184 napisał(a):z tym że zastanawiam się czemu po wciśnięciu sprzęgła przestaje "bić" w pedały i są mniejsze wibracje, ale twarda praca silnika dalej jest.
crystal280184 napisał(a):Ewentualnie to szklanki, które chyba też wymienię przy okazji wymiany rozrządu?
|crystal280184 napisał(a):(sprawdzane bez zrzucania, odkręcany dekiel).
crystal280184 napisał(a):skrzynia podobno bez luzów
Prykoon napisał(a):Co do syczenia to masz nieszczelność w dolocie. Te złączki są jakie są. Tydzień temu wrzuciłem fmica i po problemie, słychać tylko klekle
Szczerze, to wczoraj sprawdzałem i ciężko będzie kupić nówkę oryginał za połowę ceny, tak na szybko to widziałem lewą za 320 zł, a prawą lemfordera za ponad 200 i tak nie mam pewności czy nie są to jakieś chinole...chlorek napisał(a):crystal280184, na allegro znajdziesz za połowę ceny oryginały. Poszukaj.
crystal280184 napisał(a):brakuje płynności przy zmianie biegów,
chlorek napisał(a):A może ty masz problem z turbiną albo z gruszkącrystal280184 napisał(a):brakuje płynności przy zmianie biegów,
chlorek napisał(a):Miałem ostatnio to samo dlatego pisałem. Przy zmianie biegów zanik mocy. Źle wyregulowana grucha była. Ale u ciebie może być też coś z turbiną. Spróbowałbym tam poszukać przyczyny.
Zrób logi dynamiczne 003/004/008/011
crystal280184 napisał(a):Rozumiem że problem wibracji, stuków i głośniejszej pracy to już coś innego, prawda?
mczelny2401 napisał(a):Wentylatory powinny sie obrcac obydwa przy właczonej klimie. W 1M przy normalnej jezdzie bardzo trudno o samoczyne uruchomienie wentylatora zwłaszcza przy aktualnej temp. i napewno nie maja wpływu na drania podczas ruszania
wesol napisał(a):Bipy sa okej. Generalnie pompki dzialaja poprawnie. Przeplywka tez.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość