Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Modyfikacje 1,6

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Modyfikacje 1,6

Postprzez swirek186 » 16 maja 2006, 12:30

GeFoWRC napisał(a):A co myślicie o zestawie K&N 57I???? Mam możliwość zakupu czegoś takiego i sie poważnie nad tym zastanawiam... Montaż jest chyba banalnie prosty i do zrobienia w garażu.

Takie cosik kosztuje o ile mi wiadomo ok 370zł a efekt znikomy lepszy juz jest kit SN tylko cena dozo wyzsza.

Pospiech przelecialem wszystko i linki sa ale nie moge sie polaczyc boto strony nie ma a to error... Takze nie zobacze jak chlopaki sobie porobili doloty jedno jest pewne jak ja sobie zrobie to pokaze. (jestem w trakcie) :3majsie: :mrgreen:
swirek186
Stella +
Stella +

Auto: Seata Leon 1.6 16V

Reklama

Postprzez siepan » 16 maja 2006, 14:11

swirek - robisz sam czy w jakiejs firmie?

pozdrawiam
siepan
siepan
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: leon
Silnik: BXE 1.9

Postprzez GeFoWRC » 16 maja 2006, 17:26

Pośpiech, dlaczego nie polecasz jazdy bez osłony?? Nie zależy mi tak bardzo na przyroście mocy (bylebynie spadła) co na tym pieknym soundzie. Chyba, że znacie jakąś profi firme w krakowie, która by się tym zajęła?? Nie widzi i sie jechać do Poznania....
Pozdrówka
GeFoWRC
Sport
Sport

Auto: Impreza WRX 06

Postprzez saszi » 16 maja 2006, 17:28

GeFoWRC, nie ma nic za darmo :wink: smigaj do Pznania bo naprawde warto :!:
byl Leos, bylo czarne kombi w Tdi bylo biale kombi w Tdi, jest brazowe kombi w dieslu
saszi
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: pomorskie
Auto: VW
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez MW » 16 maja 2006, 18:28

A ja zrobiłem sobie ten dolot sam. CO do tych przyrostów i zwiazanej z nimi długoscia rury to zrobiłbym kopie. Saszi i Bogobojny maja swoje doloty o prawie takiej samej długosci. Poprosic ich zeby zmierzyli długosc usrednic wymiar i po sprawie. Szkoda jazdy do Poznania. Stracisz ponad 800 zł a zrobic to mozna za około 400 :-D
Stozek kupisz za 100zł rure kwasówke z kolankiem za kolejna 100. Oddasz to do kolesi krórzy robia balustrady-za kolejna 100 pospawaja tobie i wypoleruja.
Ja bym tak zrobił :wink:
MW
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi S3 8V sedan
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez arti333 » 17 maja 2006, 08:16

mw1978 - mógłbys podać wymiary power-rury, byłbym bardzo wdzięczny.
Dzięki.
arti333

Postprzez swirek186 » 17 maja 2006, 08:53

mw1978 napisał(a):A ja zrobiłem sobie ten dolot sam. CO do tych przyrostów i zwiazanej z nimi długoscia rury to zrobiłbym kopie. Saszi i Bogobojny maja swoje doloty o prawie takiej samej długosci. Poprosic ich zeby zmierzyli długosc usrednic wymiar i po sprawie. Szkoda jazdy do Poznania. Stracisz ponad 800 zł a zrobic to mozna za około 400 :-D
Stozek kupisz za 100zł rure kwasówke z kolankiem za kolejna 100. Oddasz to do kolesi krórzy robia balustrady-za kolejna 100 pospawaja tobie i wypoleruja.
Ja bym tak zrobił :wink:

mw1978 - podaj wymiary dlugosc rury z kolankiem srednice wewnetrzna rury(tzn od zewnetrzniej scianki kolanka po sam obrzezek konca rury) . Ja tez robie sam juz prawie wszystko zrobione zastanawiam sie tylko jak i z czego i do czego przymocowac przegrode terniczna bo czasu jak mam filtrr stozkowy to roznica temperatur jest wyraznie obija sie na mocy. Jeszcze planuje nawiew chlodnego powietrza zrobic. Powinno to poprawic jeszcze osagi mojego leonka.

GeFoWRC- jak zamontujesz bezposrednio na przepustnicy filtr to nie bedzie dobrze chociaz jakies kolanko do tego. Moze byc z gumy albo z tworzywa. Ale to i tak polsrodek.

Sa moze gdzies zdjecia jak chlopaki maja porobione power rury ja widzialem tylko Tonnego S.
swirek186
Stella +
Stella +

Postprzez Tonny S » 17 maja 2006, 08:59

swirek186 napisał(a): ja widzialem tylko Tonnego S.

Niezły jestes bo ja sam jej nie widziałem :mrgreen: :brawo:
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez GeFoWRC » 17 maja 2006, 10:01

swirek186, nie mam zamiaru tak montować filtra, cały czas mysle o tym zestawie K&N 57I... http://sklep.tuning.pl/produkt.php?p_id=50684&t_id=61&d_id=96035 . Jak pisałem zależy mi na soundzie, jak mocy bedzie tyle ilejest to bedzei dobrze, byleby nie spadła. Też bym był wdzięczny za umieszczenie fotek z porobionymi dolotami :-)
GeFoWRC
Sport
Sport

Postprzez Tonny S » 17 maja 2006, 10:30

GeFoWRC, ale kupujac ten zestaw własnie tak montujesz !! bezposrednio na przepustnicy.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez bacardi » 17 maja 2006, 12:39

mw1978, jestes genialny :]
Mialem jechac do poznania a nastepnie dopiescic wszystko po swojemu, ale Twoj pomysl faktycznie mi sie spodobal i nie ma problemu z brakiem czasu i kosztami wyjazdu do poznania :]

saszi, bogobojny, czy moglibyscie dokonac dokladnych pomiarow? :]
TS bodykit, Eibach PRO KIT + KYB AGX, Toora T670 on board Obrazek
bacardi
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon BCB+

Postprzez MW » 17 maja 2006, 17:21

CHŁOPAKI ZAPRASZAM NA ZLOT to zobaczycie mój dolot. Zobzczycie jak zrobiłem przegrode i jak doprowadziłem zimne powietrze (100 rura) Chyba nawet mi to całkiem całkiem wyszło. Ci którzy widzieli moga potwierdzic.
BTW swego czasu pokazywałem na forum zdjecia

[ Dodano: Sro Maj 17, 2006 5:26 pm ]
swirek186 napisał(a):mw1978 - podaj wymiary dlugosc rury z kolankiem srednice wewnetrzna rury(tzn od zewnetrzniej scianki kolanka po sam obrzezek konca rury) .

U mnie przepustnica ma srednice 50mm w 1.6.16v jest cos ok. 65mm.(podaje wymiary yewnetrzne) U siebie mam zrobiony dolot z rury 60mm. Co do długosci to rure mam długo na 25cm + kolanko
MW
Sympatyk LeonClub

Postprzez GeFoWRC » 17 maja 2006, 17:47

Tonny S, TO od czego jest to kolanko z niewiadomo czego:>
GeFoWRC
Sport
Sport

Postprzez Tonny S » 17 maja 2006, 18:26

GeFoWRC, do niczego ;-) doprowadza powietrze na filtr - porownaj sobie srednice, ta krotka idzie pomiedzy przepustnice a stozek.

Zobacz jak to wyglada :arrow: album_pic.php?pic_id=1080

A tu masz caly temat - wystarczy poszukac :arrow: viewtopic.php?t=1614&postdays=0&postorder=asc&start=0
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez GeFoWRC » 17 maja 2006, 19:05

No to kicha jednym słowem.... To co ja mam teraz robić?? Nie pojade do Poznania przeciez zebymi dolot robili... jest jakas firma w Krakowie która zajmuje sie tego typu przeróbkami??? :-(
GeFoWRC
Sport
Sport

Postprzez Streat » 17 maja 2006, 20:19

GeFoWRC, no przeciez mw1978 napisal ze mozna to samemu zrobic.

Stozek sobie sam kupisz, wezmiesz wymiary rury od ludzi, ktorzy juz maja dolot zrobiony, zlecisz firmie wykonanie takiej rury i wszystko...

No jeszcze ta przegroda, ale wstawienie takiej przegrody to tez zaden problem raczej :roll:
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez GeFoWRC » 17 maja 2006, 20:26

Hehe
W sumie mam takiego jednego znajomego spawacza, to moze by zrobił coś takiego. Może ktoś podać wymiary??? :-D :wink: Coś czuje ze długoooo tego dolotunie bede miał :/
GeFoWRC
Sport
Sport

Postprzez MW » 17 maja 2006, 20:28

Streat napisał(a):GeFoWRC, no przeciez mw1978 napisal ze mozna to samemu zrobic.

Stozek sobie sam kupisz, wezmiesz wymiary rury od ludzi, ktorzy juz maja dolot zrobiony, zlecisz firmie wykonanie takiej rury i wszystko...

No jeszcze ta przegroda, ale wstawienie takiej przegrody to tez zaden problem raczej :roll:

Swiete słowa. Po co odrazu szukac firmy skoro mozna samemu to zrobic. Wystarczy minimum zdolnosci manualnych :wink:
BTW ten stożek nakładany bezposrednio na przepustnice to nieporozumienie.
BTW co do długosci to mozna wydedukowac ze zdjec na forum. Wystarczy sie dobrze przypatrzeć na "rure" i na miejsce w którym sie kończy tzn na to co znajduje sie za nia w tle.
MW
Sympatyk LeonClub

Postprzez swirek186 » 17 maja 2006, 22:26

Tonny S napisał(a):
swirek186 napisał(a): ja widzialem tylko Tonnego S.

Niezły jestes bo ja sam jej nie widziałem :mrgreen: :brawo:

Ach kurcze nie Tonnego S tylko Billego :boje: :PPPP Umnie prace powoli postepuja.
swirek186
Stella +
Stella +

Postprzez GeFoWRC » 18 maja 2006, 12:46

swirek186, skoro u Ciebie prace powoli postępują to był byś tak życzliwyi podałbyś mi średnicę powerrury, długość itp.,itd.??? Byłbym bardzo wdzięczny...
GeFoWRC
Sport
Sport

Postprzez maz-r » 18 maja 2006, 14:36

Witam wszystkich. :-) Chciałbym was zapytać jak spalają leonki z silnikami 1.6 8v. Właśnie taki zakupiłem i mój spala około 9l/100km w cyklu mieszanym. Czy to jest normalne i czy można zrobić coś żeby palił mniej.
Pozdrawiam :!: :wink:
maz-r

Postprzez MW » 18 maja 2006, 17:12

GeFoWRC, mozesz samemu to zrobic. Podnies maske i energicznym ruchem zdejmij osłone silnika. ZMierz miarka albo sówmiarką przepustnice i po sprawiwe. Długosc wydedukuj ze zdjec albo napiusz do klubowiczy na priva Saszi i Bogobojny.
MW
Sympatyk LeonClub

Postprzez swirek186 » 18 maja 2006, 22:50

GeFoWRC napisał(a):swirek186, skoro u Ciebie prace powoli postępują to był byś tak życzliwyi podałbyś mi średnicę powerrury, długość itp.,itd.??? Byłbym bardzo wdzięczny...

Dzisiaj skonczylem!!!
A wiec tak srednica wew przepustnicy wynosi 60mm i taka srednice wew powinna miec power rura teoretycznie ja zapodalem rure o wew wymiarze 64mm bo taka mialem i tez jest dobra dludusc prostej rury wynosi 41cm + kolanko filtr dalem K&N o srednicy montazowej 68mm a wiec scianka rury ma 2mm rure mam aluminiowa(zaleta, jest lekka) moze byc kwasowka, nierdzewka. Wykonalem przegrode i doprowadzilem powietrze z zewnatrz elastyczna rura aluminiowa o srednicy 80mm. Calosc wyszla mnie 300zl i moja praca. Co za to dostalem? Mam auto zagazowzne (sekwencja). Kola 205/55/16R. Jedna osoba w aucie.
Gaz od 0-100 10,3s-10,4s
Gaz V-max 200km/h
Benzyna od 0-100 9,2s-9,4s
Benzyna V-max 210kn/h
Temperatutra na dworze 16 stopni.
Autko jest bardiej elastyczne. Jescze nie wiem jak ze spalaniem. A dzwiek jest bez przesady zajebis... fajnie bulgocze przy gwaltownym dodaniu gazu.
Jutro jade do szkoly (sesja sie zaczyna :( Niestety pociagiem) ale moj tata jeszcze pojedzie leonkiem w nadchodzacym tygodniu na regulacie gazu a wiec nastepne testy beda gdzies za dwa tygodnie. Jak sprawdze napisze jakie byly wyniki. Pozdro wszystkim modernizatorom. :mrgreen: :mrgreen: :
swirek186
Stella +
Stella +

Postprzez michalm » 19 maja 2006, 00:06

swirek186,
a z czego wykonales przegrode i jakim sposobem ja przymocowales :?:
Rowniez chcialbym w najblizszym czasie dolozyc dolot + stozek ale wlasnie ta przegroda mnie najbardziej zniecheca zeby zrobic to samemu ... :?
michalm
TopSport
TopSport

Auto: eRka
Silnik: CHGA 1.6

Postprzez swirek186 » 19 maja 2006, 07:18

Przegrode wykonalem z cienkiej blachy aluminiowej zjednej strony przymocowana jest do takiego duzego plastikowego peszla a z drugi koniec blachy jest przycisniety akumulatorem i przkrecona do uchwytu ktory sie kolo niego znajduje. Innaczej tez mozna jak np. Billy 6stron wczesniej. Tylko ja nie moglem sobie tak zamontowac bo na instalacjie gazowa nie mialbym miejsca. Troche gimnastyki to wymagalo ale sie udalo i jest ok. :D Jak nie masz gazu sprawa jest bardzo prosta bo nic przktycznie nie wyginasz blachy tylko docinasz o montujesz. :-P 8)
swirek186
Stella +
Stella +

Postprzez GeFoWRC » 19 maja 2006, 08:05

swirek186, mógłbyś umieścić jakieś fotki Twojego moda?? Ps Dzieki za wyczerpującą odpowiedź, biore sie za update :D Pozdrawiam
GeFoWRC
Sport
Sport

Postprzez ali » 20 maja 2006, 08:25

swirek186, to poprosimy o fotografie twojej pracy i fajnie byłoby gdybyś zhamował samochod
lubie leona, nawet bardzo
ali
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon BCB

Postprzez bacardi » 21 maja 2006, 11:48

Od wcoraj zaczalem zastanawiac sie nad wlasnym rozwiazaniem dolotu i naszly mnie takie dwie mysli...
1. wiadomo ze do dolotu trzeba dostarczyc chlodne powietrze, dolot z polerowanej kwasowki wyglada ladnie itp, ale pomimo przegrody rura latwo lapie temperature od silnika a to nie jest dobre... czy w zwiazku z tym nie lepiej byloby wykonac powerrure z tworzywa i dodatkowow wrzucic ja w jakas otuline???
2. wiadomo ze dlugosc rury steruje przebiegami moment/moc i da sie zwiekszyc moc, ale kosztem elastycznosci... a jakby tak zrobic rure z dwoma nastawieniami ala "city/sport" ? :]

Jak skompletuje materialy i znajde jakas hamownie ktora nie zedrze ze mnie za bardzo, to sprobuje wykonac taki prototyp i pokombinowac z ustawiana dlugoscia rury... najlepiej byloby zrobic szereg pomiarow przedstawiajacy przebiegi dla zmiennej dlugosci rury i wowczas opracowac odpowiednie ustawienia...
bacardi
Sympatyk LeonClub

Postprzez ali » 21 maja 2006, 13:06

bacardi, fajny pomysł z takim kombinowaniem,
ale takie rzeczy to można robić jak się ma hamownię. Mozna by przygotować kilka różnych rozwiązań i je sobie posprawdzać na hamowni i na drodze.

Sam bym pokombinował, gdybym miał mozliwości.
MOżna byłoby też przetestować różne wynalazki typu puszkarezonansowa ze stali nierdzewnej czy też taki gadżet jak turbina dolotowa (cytat "TURBINA DOLOTOWA CT-026

Producent: SIMOTA
Opis: Turbina dolotowa, której zastosowanie powoduje dokładniejsze i przez to bardziej energetyczne spalanie mieszanki paliwowej. Precyzyjnie wykonane łopatki wirnika rozpędzają się do 10 000 RPM. Powietrze po przejściu przez wirnik charakteryzuje się chaotycznym ruchem cząsteczek. Dzięki temu w kontakcie z paliwem ulega szybszemu i bardziej równomiernemu wymieszaniu, a przez to dokładniejszemu utlenieniu po zapłonie.
Turbinę należy stosować tylko w układach dolotowych wyposażonych w filtr stożkowy i zbudowanych na bazie standardowych power-rur 77mm dostępnych także w naszym sklepie. Turbinę umieszcza się w miejscu łączenia power-rury z silnikiem poprzez wpasowanie turbiny w rurę za pomocą dołączonego pierścienia klinowego.

i zobaczyć jaki to może mieć wpływ na dynamikę silnika lub jakiego wpływu nie ma.
ali
Sympatyk LeonClub

Postprzez swirek186 » 21 maja 2006, 20:40

Mam pytanko ma ktos w swoim leonku lub zna kogos kto ma zamontowany u siebie Dynamic fuel GTM lub Dynamic fuel Reference a moze Maksor Sport + albo cos w tym rodzaju. Jezeli tak to dziala to czy to nie dziala. Moze ktos sie na tan temat wypowie czy warto to kupic a jezeli tak to ktory. Bo producenci tego dosc duzo obiecuja wzrost mocy momentu spadek paliwa cud doslownie. Czekam na odpowiedz. Pozdro. ps (Zdjecia beda jak bede mial aparat cyfrowy jak narazie jest w naprawie w Niemchech. Jak wroci to sie pochwale swoim modem :).
swirek186
Stella +
Stella +

Postprzez Kozak » 21 maja 2006, 21:04

jeżeli chcesz kupić magnetyzer aby podnieść moc samochodu , to lepiej zainwestuj w napis 1.8 20 VT . będzię taniej a moc wzrośnie jednakowo . :x
wiem z doświadczenia bo już to kiedyś przerabiałem
Dynamic Fuel ma u siebie Orzeł , podpytaj jego czy coś mu to dało

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez ali » 22 maja 2006, 07:35

swirek186, odsyłam cie tutaj :arrow: viewtopic.php?t=212&highlight=magnetyzer - na końcu masz link do testów autoświata które specjalnie nie wykazały wyników.

lub tu http://www.ttc.com.pl/wykresy/DFR/opis_megana.htm - gdzie porównanie wykazało jakiś wynik
ali
Sympatyk LeonClub

Postprzez bacardi » 22 maja 2006, 12:33

Mam pytanie, czym sie kierować przy doborze filtra stożkowego do dolotu? czy jest jakaś ogólnie polecana firma, czy wystarczy patrzec na jakies parametry, material?
bacardi
Sympatyk LeonClub

Postprzez 1nancy » 22 maja 2006, 20:59

swirek186, Ja mam Dynamic Fuel GTM ale czy to dziala to nie wiem. Mam zamiar go wymatowac i zobaczyc czy odczuje jakas roznice . Jak nie bedzie roznicy to pojdzie na allegro :evil: (przejechalem z DF GTM juz z 5tys km takze juz powinien dzialac)
Adam Golf 4 1.6 16V AZD + CAI
1nancy
Signo
Signo

Auto: Golf 4

Postprzez Tonny S » 23 maja 2006, 07:02

1nancy napisał(a):(przejechalem z DF GTM juz z 5tys km takze juz powinien dzialac)

Ale co tam ma działac ?? jak tam nic nie działa :mrgreen: :roll:
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez GeFoWRC » 23 maja 2006, 10:31

Mam takie pytanko małe :)
Jestem obecnie na kupnie filtra stożkowego i mam okazje kupić filtr noname tylko ze przeznaczony do samochodów o większej pojemności, z filtrem są zwężki gumowe itp., także dopasuje go bez problemu do Leonka, tylko nęci mnie jedna rzecz. Czy przy większym filtrze subaru sound bedzie porównywalny i jak się to wogole ma do silnika 1.6???
GeFoWRC
Sport
Sport

Postprzez Pośpiech » 23 maja 2006, 10:34

GeFoWRC, dźwięk i tak może być fajny. Już samo odsłonięcie przepustnicy da niezły dźwięk. Moim zdaniem dodatkowy sound daje power rura.
Pzdr
Pośpiech
Pośpiech
FR
FR

Auto: nieLeonowy TDCI

Postprzez Tonny S » 23 maja 2006, 11:02

GeFoWRC, podstawowa sprawa to kup taki filtr by jak najmniej przepuszczał syfu - chyba, ze chcesz czyscic przepustnice.

Zapodaj taki jak ma saszi (gabka) pipercross a nie w jakies noname bedziesz sie bawił -
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez b0g0b0jny » 23 maja 2006, 12:57

A ja powiem, ze po ostatnim czyszczeniu mojego filtra ( zestawem czyszczacym K&N) auto jezdzi caly czas fajnie ale nie ma juz tego fajnego syku zasysanego powietrze :/ , dzwięk tez pozostal. Zastanawiam się ile realnie wytrzymują takie filtry, ja mam na swoim jakies 30tyszrobione ale glownie po zasyfionej warszawie.
b0g0b0jny

Postprzez Tonny S » 23 maja 2006, 13:16

b0g0b0jny, wysuszyłes ten filtr ?? moze byc, ze masz nawalone za duzo tej oliwki do smarowania :roll:
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez b0g0b0jny » 23 maja 2006, 15:54

Zrobilem tak jak bylo napisane pod malym cisnieniem woda najpierw przeplukalem, potem tym sprajem dwa razy splukalem, zostawilem zeby wysechl sam i napsikalem olejem, ale nie wydaje mi sie zeby bylo zbyt duzo, poprostu zakrylem cala powieszchnie.
b0g0b0jny

Postprzez GeFoWRC » 23 maja 2006, 17:25

Mam jeszcze jedno pytanko :D Od czego jest ten wąski przewódktóry biegnie od filtra powietrza do silnika?? (kończy sie koło wlewu oleju, odma??) Ważne jest aby powietrze było filtrowane czxy moze zostac "luzem"?? Druga sprawa, to ten otwór pod wlewem oleju, na środku. Moze zostac bez pokrywy bez niczego???
GeFoWRC
Sport
Sport

Postprzez Tonny S » 23 maja 2006, 18:03

GeFoWRC, zrob zdjecie i pokarz o co ci chodzi.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez GeFoWRC » 23 maja 2006, 18:37

Pokażę na przykładzie furacza Billy'iego:
Obrazek
GeFoWRC
Sport
Sport

Postprzez Tonny S » 23 maja 2006, 18:58

Druga sprawa, to ten otwór pod wlewem oleju, na środku. Moze zostac bez pokrywy bez niczego?

Ta olej to - to mialo sluzyc do ogrzewania powietrza zwlaszcza zima by silnik szybciej sie nagrzewal.

To 2 to od odmy - mozesz na niej bezposrenio zamontowac maly filterek np tak jak tu http://allegro.pl/item103429533_filtr_o ... ienia.html

wtedy w rurze do filtra nie robisz wejscia i to wszystko.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez bacardi » 23 maja 2006, 21:09

GeFoWRC, co do stozka to szukaj tak jak pisal Tonny, rozmawialem ostatnio z saszim i tez bede kupowal pippercrossa gabkowego, o ile dobrze ustalilismy to bedzie ten model

http://www.czescionline.pl/tuning.php?s ... c_id=18216
bacardi
Sympatyk LeonClub

Postprzez bacardi » 23 maja 2006, 23:13

Mam glupie pytanie, skad wytrzasnac rure fi 65mm + kolanko, najchetniej z jakiegos tworzywa :]
Na poczatek zwiedzielem naiwnie castorame i niestety nie ma ;)
bacardi
Sympatyk LeonClub

Postprzez ali » 24 maja 2006, 11:53

bacardi, zobacz na stronach firm tuningowych - one ofrują takie różne gadżety.

ja ostatnio przeglądałem taką stonkę www.tuningbaja.pl i są tam różne części akcesoria do dolotów
ali
Sympatyk LeonClub

Postprzez bacardi » 24 maja 2006, 12:50

ali, tyle tylko, ze tam kawalek rurki wart 15zl bedzie kosztowal 150zl ;)
a ja bym wolal kupic wiecej i pokombinowac rozne warianty :]
bacardi
Sympatyk LeonClub

Postprzez swirek186 » 1 czerwca 2006, 11:16

mam pytanko jak zrobic zeby wkleic zdjecia na forun np tak jak to zrobil GeFoWRC. Prosze o pomoc.
swirek186
Stella +
Stella +

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna