Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Fazzi napisał(a):W zimie po odpaleniu wyodbywa się dużo białego dymu.
Fazzi napisał(a):ma szczypiący i gryzący zapach, smród niespalonego paliwa.
Fazzi napisał(a):Podczas jazdy samochód nie puszcza żadnych dymów.
Fazzi napisał(a):ten smród i zapach jest bardzo nieprzyjemny.
Fazzi napisał(a):Dodam ,że przed wycięciem katalizatora i zaślepienia EGR nie było takich objawów.
Fazzi napisał(a):0.25 i 0.65
Fazzi napisał(a):LIQUI MOLLY czyszczącego
Fazzi napisał(a):Co to znaczy zrobić dynamiczny EGR ? Nie rozumiem.
Fazzi napisał(a):EGR będzie cały wyżucany, FMIC będzie montowany oraz orurowanie z kwasówki.
Fazzi napisał(a):A co do EGR wszyscy wracają do tego ponieważ ma wejść ustawa co do spalin lub przepisy
Fazzi napisał(a):Jeżeli dwi pompki były by do roboty, polecacie regenerować te dwie, poszukać dobrych używek, czy regenerować wszystkie.
kazkoliber napisał(a):Panowie mam taki problem - kiedy rano wybieram się do pracy, zapalam auto, które odpala na dotyk a po 3 sek czasem nawet po sekundzie gaśnie a później muszę kręcić bardzo długo, wyłączać zapłon później znów kręce długo, znów wyłączam zapłon, kręce długo i dopiero odpala. Nie jest to codziennie tylko w losowe dni. Później jak już autem jeżdżę cały dzień nawet jak ostygnie to odpala normalnie. Widać ewidentnie, że jak tak kręci rozrusznik to auto chce odpalić ale nie daje rady, czyli wygląda na to że albo pompka paliwa albo filtr paliwa albo układ się zapowietrzył. Zawsze po dłuższym czyli po nocy przestoju tak się dzieje, ale tak jak wspomniałem nie codziennie.
Ktoś już cosik takiego miał?
kazkoliber napisał(a):Raz zauważyłem że pompka paliwa przy przekręceniu nie pracuje i myślałem wtedy że auto nie odpali, ale jednak odpaliło i nie zgasło. Być może miało na tyle paliwa, że później już zaciągało normalnie. Ale fakt faktem może to coś być od pompki bo tak jak wspomniałem zdarzyło się że nic nie było słychać. Auto jest już u kumpla który będzie patrzył właśnie na pompke.
Maras2003 napisał(a):Dokładnie, komora spalania TDI jest w tłoku, szlifując głowicę nie zmieniasz objętości/
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości