Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Songo93 napisał(a):Prosciej moge tutaj zamiescic VIN auta, z ktorego korzystam, badz udostepnic plik gotowy.
Eleonor napisał(a):Polska w Europe 3, Europe 4, Europe 7 i wszędzie z gwiazdką * teilweise (* częściowo)
Songo93 napisał(a):Nie sa lepsze. VW, Seat i Skoda jada na tym samym wozku. Tlumacze.
Seat zatrzymal sie z akualizacjami na poziomie 915 - HERE juz nie udostepnia aktualiazcji za darmo (konsultantka, z ktora rozmawialem, zalecila kontakt ze sprzedawca, aby u nich w serwisie dokonac update).
VW ma moze aktualne mapy, ale znowu w paczce nr 5 (tam jest cala Polska) - tej Polski jako pliku z mapami nie ma.
Natomiast Skoda ma zaktualizowane mapy i dzialaja bez zarzutu. Nalezy pamietac, aby podmienic pliki overall i product na te, ktore mamy obecnie na karcie. W poscie wyzej dalem link z apk ponizej wklejam juz gotowy link z tym VIN, z ktorego osobiscie korzystam.
http://updateportal.skoda-auto.com/pl-P ... E4J0188496
Songo93 napisał(a):Napisalem to mysla o innych, jezeli cos powielam albo odpowiedzi nie maja sensu to moge je usunac. Problem polega na tym, ze seatowska strona mi nie dziala, albo mam ******* link. Pomyslalem, ze nie jestem jedyny, stad tez moja wstawka.
Tomektr napisał(a):Ale patrząc na Skode i Seata to te paczki się różnią (zestawieniem państw). W Seacie nie ma np Polski i UK w jednej paczce i co oznaczają * bo przy Polsce są wszędzie w 3,4 i 7???
dragonflymr napisał(a):Songo93 napisał(a):Napisalem to mysla o innych, jezeli cos powielam albo odpowiedzi nie maja sensu to moge je usunac. Problem polega na tym, ze seatowska strona mi nie dziala, albo mam ******* link. Pomyslalem, ze nie jestem jedyny, stad tez moja wstawka.
Nie o to chodzi, każde info jest pomocne, wielkie dzięki że się nim podzieliłeś. Chodziło mi tylko o to dlaczego korzystać z map Skody jeśli (przynajmniej tak to wygląda) są dostępne nowe mapy Seata (1030).
Z tego co piszesz masz problem z pobraniem map ze strony https://www.seat.com/owners/your-seat/n ... n-6p0.html - czy dobrze rozumiem? Dziwne bo ta strona raczej prosta jest bez żadnych wodotrysków. Krótki opis i linki do plików zip. Po kliknięciu od razu pojawia się okienko do zapisu na dysku.
Chyba że nie zrozumiałem i możesz ściągnąć ale jest problem z instalacją?
Songo93 napisał(a):Problemem jest to, że strony mi w ogóle nie wyświetla, ale to zdaje się być problem w10, mniejsza.
Wracając do problemu oznaczenia panśtw *(gwiazdką), z informacji ze strony jak i od konsultanta, wynika, że kraj z takim oznaczeniem jest tylko częściowo zaktualizowany. Co ciekawsze. Na stronie seata paczki z Polską są bez, również VW, ale znowu w paczce brakuje plików.
dragonflymr napisał(a):Songo93 napisał(a):Problemem jest to, że strony mi w ogóle nie wyświetla, ale to zdaje się być problem w10, mniejsza.
Wracając do problemu oznaczenia panśtw *(gwiazdką), z informacji ze strony jak i od konsultanta, wynika, że kraj z takim oznaczeniem jest tylko częściowo zaktualizowany. Co ciekawsze. Na stronie seata paczki z Polską są bez, również VW, ale znowu w paczce brakuje plików.
Hmm, czy mam rozumieć że wszystkie paczki w których podana jest Polska faktycznie nie zawierają mapy Polski? Można to jakoś sprawdzić bez instalowania?
Songo93 napisał(a):Tak.
Songo93 napisał(a):czyli dodatkoVe okno?
Cubaza napisał(a):Ja ostatnio wrzucałem mapy 1115 i nie miałem problemów z aktualizacją. Mapy działają, ale i tak nie będę raczej używać(raczej będę dalej używać Waze lub Google Maps).
sql napisał(a):Czy tego .7z wrzucamy bezpośrednio na kartę, czy trzeba go rozpakować?
dragonflymr napisał(a):sql napisał(a):Czy tego .7z wrzucamy bezpośrednio na kartę, czy trzeba go rozpakować?
Trzeba wypakować bezpośrednio na kartę, nie wrzucać do żadnego folderu na karcie (przynajmniej tak jest w instrukcji)
dragonflymr napisał(a):
Przez ciekawość - o ile to nie problem - mógłbyś sprawdzić jak aktualne są te mapy - np. czy jest na nich obwodnica Radomia albo nowe odcinki obwodnicy Kielc?
Cubaza napisał(a):Przepraszam, dopiero teraz to zauważyłem. Wieczorem sprawdzę bo będę w aucie.
kaCuCh napisał(a):Google dopiero niedawno zaktualizowało Radom, a jeszcze w piątek nie było nowych odcinków S7 w okolicach Kielc, więc nie liczyłbym, że mapy VW będą to już miały
kaCuCh napisał(a):Jechałem tamtędy w piątek i kazało mi objeżdżać, a jak mimo wszystko pojechałem prosto, to jechałem przez pole
dudek_jd napisał(a):Panowie, muszę Wam przyznać że nie wiem czemu macie problem z aktualizacją, sprawdzałem przed chwilą i... ściągam jeszcze nowsze mapy 1115 (mam 1030). No więc nie trzeba nic kombinować z VINami czy paczkami!!!!!!
Krok po kroku:
Idziemy tu:
https://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/de/de/index/downloads/maps-download#/
Wybieramy GOLFA:
bis 2015- do 2015r.-
ab 2015 - od 2015
ab 2017 - od 2017- Leon polift
Wybieramy Discover Media jeśli mamy NAviSystem (z kartą SD)
Wybieramy Discover Pro jeśli mamy NaviSystemPlus (z dyskiem twardym)
Nie naciskamy "Download fur Windows" ani "Download fur Mac" tylko jedziemy nizej i tam mamy pakiety do wyboru, ja zawsze ściągałem 1 i zawsze działało. Teraz ściągam 1115, jutro spróbuję wgrać.
Powodzenia!
ggregorii napisał(a):Macie może ostatnie mapy dla pojemności do 8GB? bo nie mogę nigdzie z najść już.
[gypsymh] napisał(a):A ja odczytałem mapy z karty V1. Pobralem mapy ze strony seata 6P0. Sprawdziłem pliki, a a następnie podmieniłem wszystkie dane z mapami. Później karte w port i testy. Wszystko działa. Mapy które podmieniłem miały datę 18.11.2018
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości