Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
rafi2501 napisał(a):Bo ta funkcja działa można uruchomić światła manetka od kierunkowskazów po zamknięciu auta same się wyłączą w tym przypadku jak u ciebie po 15 sekundach
jedreg napisał(a):cr_ash napisał(a):...
Scheinwerferreinigung -> windshield wiper - SRA delay time (SRA Verzoegerungszeit)
Przykładowo : 2000 ms
...
Scheinwerferreinigung -> windscreen wiper Number of operations Front wash per SRA activation (Anzahl Brtaetigungen Frontwaschanlage pro SRA Aktivierung)
Ustaw : 1
Powyższe daje taki efekt, że reflektory są spryskiwane za każdym razem, jak dźwignia jest przytrzymana przez co najmniej 2 sekundy. Przetestowane, działa
No a u mnie nie działa, Cupra MY19. Wkodowałem opóźnienie 2.5sek i odstęp co 1 spryskiwanie, trzymam drążek z dobrych 5 sekund i nic. No to wyłączam włączam zapłon, sprawdzam czy światła włączone, dalej nic. Myśle inteligentna bestyja, może trzeba bieg wrzucić żeby zmywał, też nie działa... odpuściłem bo w kabinie jak u ruskich na libacji alkohol świdruje nos, no i płynu szkoda. Poza tym chciałem ustawić płukanie po dłuuugim przytrzymaniu a tu wartosci powyzej 255*10 ms nie wchodzą (czyli np. 3000ms juz nie przyjmie), tak, że pomysł fajny ale powtarzalność recept w różnych rocznikach (czytaj wersjach hardwaru) jest jakaś taka słaba... to kolejna rzecz która w MY19 nie zadziałała (poza rozkładaniem lusterek dopiero po włączeniu zapłonu). Więc na razie moje OBD11 słabo sie amortyzuje :/
siwyyy77 napisał(a):Czy jest jakieś rozwiązanie które anuluje komunikat " Rozpoznawanie znaków - system ograniczony" ?
-- 30 grudnia 2019, 09:05 --
Kolejna sprawa oświetlenie ambientowe, mam miejsce w OBD na dwa dodatkowe kolory, ale ich dodanie ew, zmiana istniejacych powoduje tylko zmianę kolorów na komputerze w konsoli środowej, boczki nie zmieniają się na nowy kolor a na tym mi najbardziej zależy...
Ma ktoś rozwiązanie?
Leon Mr2019 xcellence
-- 31 grudnia 2019, 15:17 --jedreg napisał(a):cr_ash napisał(a):...
Scheinwerferreinigung -> windshield wiper - SRA delay time (SRA Verzoegerungszeit)
Przykładowo : 2000 ms
...
Scheinwerferreinigung -> windscreen wiper Number of operations Front wash per SRA activation (Anzahl Brtaetigungen Frontwaschanlage pro SRA Aktivierung)
Ustaw : 1
Powyższe daje taki efekt, że reflektory są spryskiwane za każdym razem, jak dźwignia jest przytrzymana przez co najmniej 2 sekundy. Przetestowane, działa
No a u mnie nie działa, Cupra MY19. Wkodowałem opóźnienie 2.5sek i odstęp co 1 spryskiwanie, trzymam drążek z dobrych 5 sekund i nic. No to wyłączam włączam zapłon, sprawdzam czy światła włączone, dalej nic. Myśle inteligentna bestyja, może trzeba bieg wrzucić żeby zmywał, też nie działa... odpuściłem bo w kabinie jak u ruskich na libacji alkohol świdruje nos, no i płynu szkoda. Poza tym chciałem ustawić płukanie po dłuuugim przytrzymaniu a tu wartosci powyzej 255*10 ms nie wchodzą (czyli np. 3000ms juz nie przyjmie), tak, że pomysł fajny ale powtarzalność recept w różnych rocznikach (czytaj wersjach hardwaru) jest jakaś taka słaba... to kolejna rzecz która w MY19 nie zadziałała (poza rozkładaniem lusterek dopiero po włączeniu zapłonu). Więc na razie moje OBD11 słabo sie amortyzuje :/
Jakie kodowanie zastosowałes do tych lusterek po zapłonie?
siwyyy77 napisał(a):U mnie nie mam tych opcji ale wprowadziłem sobie 10 swoich kolorów i to wystarczy...
Wybierz sterownik 09 (Centralny układ elektroniczny)
Dostęp bezpieczeństwa (31347)
Długie kodowanie
Bajt 12
Aktywuj Bit 0 (Anti-theft system installed / active)
Adaptacje
Submenu - Anti-theft protection
- DWA Alarmverzoegerung (Zmień na "door contact thatcham driver")
- DWA Camper Modus (Zmień na "enabled")
- Ueberwachung Innenentriegelungshelbel (Zmień na "Aktywne")
- Akustischer Alarm Signalhorn (Zmień na "enabled")
- Diebstahlwarnanlage (Zmień na "enabled") w leonie od 2017
Submenu - Answer Signals
- Akustische Rueckmeldung global (Zmień na "enabled")
- Akustische Rueckmeldung Signalhorn (Zmień na "Aktywne")
mczelny2401 napisał(a):Też miałem robione przez tunera w roczniku 2013r w obecnym modelu wyłączyłem sam przez zmianę napięcia
d87mat napisał(a):mczelny2401 napisał(a):Też miałem robione przez tunera w roczniku 2013r w obecnym modelu wyłączyłem sam przez zmianę napięcia
Na jakie napięcie zmieniałeś? 12.0? 12.1?
siwyyy77 napisał(a):d87mat napisał(a):mczelny2401 napisał(a):Też miałem robione przez tunera w roczniku 2013r w obecnym modelu wyłączyłem sam przez zmianę napięcia
Na jakie napięcie zmieniałeś? 12.0? 12.1?
OBDEleven w apce w instrukcjach pisze o napięciu 12.1V tak zmieniłem i działa, znaczy SS nie działa
Fiveo napisał(a):Boję się że mody zakupione poprzez kredyty w obd11 zostaną zresetowane
Matador napisał(a):Nie sądzę, tzn nie mam jak sprawdzić pulsacyjnego stopu, natomiast awaryjne po zatrzymaniu na pewno same się nie załączają.
Może ktoś wie jak ogarnąć zarówno jedno jak i drugie..
Matador napisał(a):Ale to działa przy mocniejszym hamowaniu, czy dopiero takim które powoduje zablokowanie kół
No niezupełnie.. na ten ułamek sekundy jednak koła się blokują, może nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale o to chodziło.. Nieważne.. Sprawdziłem, działa jeśli się zaczyna hamować z prędkości powyżej 80km/h. Co nie zmienia faktu, że nadal nie wiem czy mrugają "stopy"MarkusD napisał(a):Przed blokowaniem zabezpiecza ABS...
siwyyy77 napisał(a):Korzystał ktoś z aplikacji, ew sam kodował "automatyczne zamykanie drzwi" ?
Czy to działa po dotknięciu czujnika na klamce, bo u mnie tak to działa i nie wiem czy tak ma być?
Petrus25 napisał(a):Rozpoznawania Znaków, Lane Assist
Petrus25 napisał(a): ACC
Petrus25 napisał(a):Szkoda zależało mi najbardziej na rozpoznawaniu znaków, nie myślałem że ta trójkątna kamera odpowiada za tyle rzeczy.![]()
W moim wypadku istnieje możliwość aktywacji przez obdeleven jakiegoś asystenta? Bo z tego co pisałeś myślę, że aktywacja ACC wymaga większej ingerencji, dość dużych kosztów a częstotliwość używania przy polskich drogach i przy manualu pewnie byłaby niewielka.
ramzei napisał(a):siwyyy77 napisał(a):Korzystał ktoś z aplikacji, ew sam kodował "automatyczne zamykanie drzwi" ?
Czy to działa po dotknięciu czujnika na klamce, bo u mnie tak to działa i nie wiem czy tak ma być?
Miałem to przez pół roku. Wkurzająca opcja jeśli ma się dzieciaki, Jest to automatyczne ryglowanie, kiedy drzwi kierowcy zostaną zamknięte i nie ma kluczyka w środku. Więc w każdym momencie kiedy wychodziłem z samochodu i chciałem młodego wyciągnąć to albo musiałem zostawić niedomknięte drzwi kierowcy, albo otwierać je ponownie z pilota.
Funkcja spoko jak się jest kawalerem, lub przedstawicielem handlowym
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości