Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
lmakar napisał(a):Z tego co wiem to ASO często gęsto wymienia sam pasek i np. 1 rolkę napinajacą, bo wizualnie reszta była ok, tylko jak oni mogą przewidzieć ze ta którą pozostawią nie sypnie się po np. 15.000 km. Powód ich działalności jest prosty, koszt wymiany rozrządu w ich wariancie to zwykle kwota blisko 1 tyś. a nawet więcej, komplet z pompą kosztował by pewnie prawie 2 tyś. Kto by się zdecydował, ciekaw jestem.
lmakar napisał(a):co powiecie na to, ostatnio ubezpieczałem swojego Toledo z 2000 r., dość głęboko wszedłem w temat i przeanalizowałem oferty poszczególnych firm, co się dowiedziałem, seat jest w jednej z najwyższych grup ryzyka przez co stawki są dużo wyższe niż dla innych, co ciekawsze stawka dla tego rocznika dla Audi, VW jest znacznie niższa, ciekawe prawda.
saszi napisał(a):lmakar napisał(a):co powiecie na to, ostatnio ubezpieczałem swojego Toledo z 2000 r., dość głęboko wszedłem w temat i przeanalizowałem oferty poszczególnych firm, co się dowiedziałem, seat jest w jednej z najwyższych grup ryzyka przez co stawki są dużo wyższe niż dla innych, co ciekawsze stawka dla tego rocznika dla Audi, VW jest znacznie niższa, ciekawe prawda.
slabe rozeznanie zrobilesna pewno nie ma zwyzki w "kradziezowce" za Seata oczywiscie sa tansze auto jak Citroen czy Skoda ale na pewno nie Audi ani VW Najwyzsze stawki ma Volva Audi i BMW
Zawsze mozna przeczytac regulamin i potem nie trzeba takich tematowMichaŁ Ch napisał(a):Pewnie to pytanie jest banalne ale jestem świerzy na foruma chciałbym sie dowiedzieć.
arti333 napisał(a):Po jakim prebiegu wymienic pierwszy raz pasek rozrządu...
swirek186 napisał(a):Czemu nikt nie napisał ze sa dwa paski do wymiany
bacardi napisał(a):- zestaw: 2 paski gates + 2 rolki + 2 napinacze INA - 392 pln (faktura, gwarancja 60kkm)
bacardi napisał(a):- hepu - 140 pln
bacardi napisał(a):2. rolki, napinacze - dostawca sa ina, ruville - czy jest jakas roznica jakosciowa pomiedzy nimi?
Marcin_TDI napisał(a):A Dano nie zalatwi Ci tych gratow
Dano napisał(a):Dano już załatwił
Paski GATES
Pompa SKF
Rolki i napinacz INA
Kuxik napisał(a):ta rolka napinajaca to napinacz?
ja pisalem dodatkowo o pasku wieloklinowym i napinaczu przy alternatorze...
jurkos napisał(a):ech . .
8v ma
1.) pasek rozrzadu
2.) pompa wodna
3.) rolka napinacza
wszystkie golfy V mają pasek rozrządu , niezależnie czy to diesel czy benzynamirek266 napisał(a):golfem 5 z 2004
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości