Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marcin_kielce napisał(a):Mnie to tylko to dziwi, ze zauwazylem to buczenie po wymianie opon...czemu nie slyszalem tego wczesniej??
przeciez maglownica buczala by tez na letnich kapciach
kurcze zagadka...
logimen napisał(a):lozysko
leemarvin napisał(a):Ewidentnie kończy swój żywot łożysko, które to jest dość drogą przyjemnością w tych autach.
logimen napisał(a):lepsze jest lozysko SKF czy Ruvielle (cos takiego) ?
colin23 napisał(a):logimen napisał(a):lepsze jest lozysko SKF czy Ruvielle (cos takiego) ?
Ostatnio w InterCarsie odpakowaliśmy pudełko SKF i Rouvilla i w każdym łożysko było wyprodukowane przez FAGTakże wszystko zależy kto produkuje daną serię. A różnica w cenie jest tylko taka że płacisz za nazwę firmy na głównym pudełku
niedzwiedz11 napisał(a):udało się komuś rozwiązać ten problem z buczeniem? bo u mnie podobnie, buczy prawa strona w zakresie 55-65 km/h, przy jeździe na wprost i jak skręcam w lewo. przy skręcie w prawo cisza więc prawa strona nawala.dziś zmieniałem koła czy opony nie wadliwe i po zmianie na zapas (letnia opona) buczy ale mniej, a jak zmieniam zimówki z przodu na tył i odwrotnie to buczy...łożysko to czy nie? bo wraz ze wzrostem prędkości nic nie słychac...
niedzwiedz11 napisał(a):udało się komuś rozwiązać ten problem z buczeniem? bo u mnie podobnie, buczy prawa strona w zakresie 55-65 km/h, przy jeździe na wprost i jak skręcam w lewo. przy skręcie w prawo cisza więc prawa strona nawala.dziś zmieniałem koła czy opony nie wadliwe i po zmianie na zapas (letnia opona) buczy ale mniej, a jak zmieniam zimówki z przodu na tył i odwrotnie to buczy...łożysko to czy nie? bo wraz ze wzrostem prędkości nic nie słychac...
niedzwiedz11 napisał(a):i autko po naprawie, diagnoza lewe przednie łożysko. założyli mi FAG-a, w aucie cichutko, nic nie wyje, mimo wydania kasy jestem zadowolony
pozdro
vehicle napisał(a):Jeśli chcesz być w 100% pewny, że łożysko jest niesprawne, to udaj się do warsztatu gdzie posiadają rozpędzarkę kół, która potwierdzi lub wyeliminuje w prosty sposób przyczynę opisywanego przez ciebie problemu. Pozdrawiam.
Marcin44 napisał(a):Może to być przegub wewnętrzny, poczytaj to: viewtopic.php?t=17433
Spróbuj zobaczyć czy jest różnica jak jedziesz na biegu, przyśpieszasz i jak odpuszczasz gaz, dajesz na luz. Przejedź się też z obciążeniem.
A z łożyskami to jedź gdzieś na luźną drogę i pojeździj łukami, slalomem (tylko jak będzie sucho) i powinieneś słyszeć z którego koła buczy (bo łożysko raczej buczy, huczy, wyje).
wit3k napisał(a):Ok 100km/h na godzine słyszę dziwne wycie z okoloc prawego tylnego koła,wycie a raczej buczenie jest tylko przy wysokich prędkościach od 100km/h w gore.Obstawiacie łożysko?
zyto29 napisał(a):Wspóczuje. Tyle zainwestować i dalej nic. Według mnie nie zostaje nic innego jak sprawdzic przekładnie kierownicza. Bo nic innego naprawde nie przychodzi mi do głowy
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości