Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
alunetik napisał(a):Sorry Kolego, ale FK, TA Technix, MTS Technik, wg mnie to tuningowe wiejskie pseudo zawieszenia. Miałem MTS w Golfie i była to makabryczna pomyłka. Zawieszenie za 1000pln nie ma prawa działać.
DCA napisał(a):Samego Eibah kita nie polecam. Bo zdarzają się przypadki (wersje z ciężkim silnikiem asv arl) że na seryjnych amorach potrafi nurkować przód. Gorąco robi się na koleinach.
Jeśli springi to i skrócone amorki.
_Boras_ napisał(a):A tak z czystej ciekawości- jak się to ma do serii ARL? W sensie twardości, wysokości, etc.?
MisiekASV napisał(a):koledzy takie pytanie, czy felgi 18-calowe bez problemu można zakładać po zmianie zawieszenia na gwintowane? Kumpel w Borze musial zakładać dystnse bo mu alu opierała się o kolumne amortyzatora.
MisiekASV napisał(a):Pewnie się zapiekły te śrubki. Spróbuj najpierw psiknąć WD-40 lub jakiś inny środek o takim działaniu. Polecam też w sumie do tego płyn hamulcowy - też działa jak WD-40, tylko jest mocniejszy. A nie kręć na siłę, bo pozrywasz główkę śruby
florek napisał(a):jeśli to nie jest aluminium to może spróbować wygrzać to dobrze, palnik, grzejnik, młotek i próbować odkręcać kiedyś w końcu puści, miałem tak z felgą, palnikiem pojechałem kilka razy popukałem i poszło.
DCA napisał(a): Po wyjęciu mniejszych sprężyn zmieni się trochę charakterystyka zawieszenie ponieważ ta mała sprężyna pochłania małe nierówności..
mareczek111222 napisał(a):[ Dodano: 6 Maj 2011, 14:37 ]
o te stabilizatory mi chodziło
http://www.mapet-tuning.c...jdgo2nuoj5vg0c7
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości