Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
W komputerze pokładowym klikamy ustaw ciśnienie
szadubaba napisał(a):a czy wykonales to:W komputerze pokładowym klikamy ustaw ciśnienie
?
Pazdz napisał(a):Odświeżę trochę temat. Założyłem letnie koła i z racji, że tylne miały troszkę więcej bieżnika, wrzuciłem je na przód, a te z przodu na tył. Orientuje się ktoś, czy trzeba coś programować, żeby czujniki ciśnienia działały prawidłowo? Komputer ześwirował, błąd ESP, czujników ciśnienia itp. Podłączyłem VCDS, pokasowałem i był spokój. Po dwóch dniach zwalniam hamulec ręczny, a tam się świeci, że dalej zaciągnięty, piszczy w czasie jazdy, żeby go zwolnić. Jako, że jakiś czas temu wymieniałem kompletną dźwignię hamulca ręcznego, bo rozleciał się ten chromowany plastykowy przycisk do jej zwalniania, to podmieniłem czujnik hamulca ręcznego i dalej to samo. Po kilkudziesięciu kilometrów zapala się znów błąd czujników ciśnienia w oponach. Kiedyś słyszałem od właściciela Octavii, że po przekładce przód/tył jeździł na serwis celem zaprogramowania nowych kół.Miał ktoś podobny problem?
VCDS pokazuje "nieznany błąd" hamulców.
marpit napisał(a):A tak przy okazji ciśnienia... Oba komplety kół z ASO miały 2.8 sprawdziłem dopiero przy wymianie na letnie... a wg instrukcji jest 2.5
Na jakim jeździcie wg aso czy jednak 2.5
Pik napisał(a):RTFM.
Pik napisał(a):RTFM.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość