Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Raczej nie, a właśnie z tym przewodem ropa radzi sobie bardzo szybko, więc od razu wymień go bo na bank popuści.PaVLo napisał(a):czy oprócz węży płynu chłodzącego, może ta ropa jeszcze coś uszkodzić (rozpuścić) ?.
Podejdzie, jak i pompy z końcówką numeru A, E, K, H i N.pheno napisał(a):czy vacum pompa Bosch o nr 038 145 209 M będzie pasowała w miejsce LUK-a 038 145 209 A? wg sprzedawcy allegro ma pasować ale wolę się upewnić na FORUM przed zakupem...
m4rkus napisał(a):Sorki poprzednie pytanie było laickie. Juz sobie na nie odpowiedziałemPoczytalem trochę po różnych forach i są dwie.... właściwe trzy metody:
1. Uszczelnienie króćca klejem (średnio mi to pasuje )
2. Zakuć go z powrotem poprzez delikatne uderzanie młotkiem (ponoć pomaga)
3. Kupić nową pompe (ok. 1000zl :\ )
m4rkus napisał(a):Jak sprawa wygląda z metalową uszczelką (miedzy pompą a głowicą) po zdemontowaniu? Należy dać nową czy można ponownie ją zalożyc ?
nato wygląda, powinno pasowaćzestaw uszczelek do pompy vacccum http://allegro.pl/uszczelki-pompy-paliw ... 40193.html zdaj się że jest to komplet do całej pompy
pl_DK napisał(a):o tym oleju to i ja powiem, u mnie tez ciekło, co zrobiłem: odkręciłem, przeczyściłem i jak ręką odjął.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości