Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tatar napisał(a):niewiem czy to jest jakaś poważna usterka czy mogę z tym śmigac
RaDeK86 napisał(a):Ostatnio kupowałem oringi do chlodniczki ASV, górna jest wrzędzie (ta z uszkami), a dolnej nie ma nigdzie...
mati12345 napisał(a):Silnik 1.9 ahf
poszukuje numeru uszczelki górnej, ( szukam i znajduje tylko z dwoma uszami a mi potrzeba z trzema.)
slawo80 napisał(a):mati12345 napisał(a):Silnik 1.9 ahf
poszukuje numeru uszczelki górnej, ( szukam i znajduje tylko z dwoma uszami a mi potrzeba z trzema.)
Nie z trzema tylko ta twoja uszczelka ze starości tak wygląda, najlepiej sprawdź po nr. VIN w serwisie, wg. mnie 028 117 070B
slawo80 napisał(a):dolny oring 038 117 070, górny 028 117 070B
teoretycznie może bardziej się pocić ze względu na rzadkość. Jednaj nie panikowałbym tylko zmienił olej i śmigał dalej obserwując.Marcinxxx napisał(a): może sie bardziej rozszczelnic przy zmianie z półsyntetyka 10W40 na syntetyk 5W40 ?
wojtekk napisał(a):mati12345, odkrecales sprezarke klimy do wymiany uszczelniaczy chlodniczki ? czy idzie jakos bez demontazu sprezarki to zrobic ?
Marcinxxx napisał(a):U mnie sie lekko poci na tyle ze wystarczy raz na miesiac przetrzec szmatka i jest ok. Postanowiłem narazie to chyba zostawić ale mam pytanie czy może sie bardziej rozszczelnic przy zmianie z półsyntetyka 10W40 na syntetyk 5W40 ?
wojtekk napisał(a):mati12345, odkrecales sprezarke klimy do wymiany uszczelniaczy chlodniczki ? czy idzie jakos bez demontazu sprezarki to zrobic ?
slawo80 napisał(a):Może poszła osłona przegubu i smar wywaliło?
czorny napisał(a):slawo80 napisał(a):Może poszła osłona przegubu i smar wywaliło?
No kurcze olej sprawdzaliśmy niby to nie było ubytku ..
A koledzy Intercooler może to coś z nim być związane? Proszę o dalsze sugestie
Marcinxxx napisał(a):do ASV sa 2 wersje tych uszczelek
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości